От скоро имам кола и имам доста гаден проблем с голфа и много ме изнервя на моменти...Колата е голф IV 1.6SR 101hp бензин/ГИ ( сложен 2 седмици,след като я купих ). Имам я от Септември месец и до преди 4-5 седмици всичко беше на 6+. От тогава почна да ми прави проблеми,на ниските обороти около 1,500-2,000 ( доколкото съм забелязал ) като подавам газ придърпва и все едно се "дави" и "прекъсва" за момент.В началото мислех,че е от ГИ,но я пробвах и на бензин и ми го направи няколко пъти пак това придърпване.Дигна ми се разхода на газ от около 12 на 14-14,2 на 100км ( карам я предимно на газ,затова съм засякъл този разход ).Това придърпване го прави най-много на 1 и 2 предавка( като на 2-ра най-често ) . Винаги го прави,когато колата загрее в работна температура г/д.Също така имам чуството,че вече и мощноста ми не е както преди и е доста спъната...натискам педала и се едно карам кола не с 101коня,а макс 50коня...В първите дни,когато го правеше най-често този проблем с придърпването,не можех да изкача дори една малко по стръмна улица,която преди съм изкачвал без проблеми ( преди да почне това "прекъсване" и придърпване ) Не знам дали има значение,но проблема почна да се появява след като заредих една вечер газ от Shell( но вече мина около месец от тогава и газта съм я изразходвал цялата ) и първият ден след като заредих от там беше АД...придърпваше през 2-3 секунди нон стоп за около 1час каране и се чуваше "пукане" от пред,но ми казаха,че това били детонаций от Газ-та.Единствено съм сменил кабелите за свещите с такива на Тесла и сега мисля да сменя и свещите ( не знам дали ще има ефект и дали изобщо играят някаква роля ) Във форума на опел,четох за подобен проблем и са дали като причини следните неща :
*Блок-бубина
*Ламбда сонда - ( на диагностиката само тя дава грешка )
*Свещи
*Датчика за температура на засмукания въздух
*Регулатор на налягането
*ЕГР
и т.н
П.П. имах проблем с маркуча за вакума,който е към сервото, но колега от форума ми го резна в скъсаните краища и за сега маркуча е добре.За други неща не се сещам да съм сменял,освен както казах кабелите за свещите и този маркуч.
Има ли някой подобен проблем и да каже как го е оправил ?

Искам да видя и друг,ако е минал през този път да каже мнение,защото както си говорех с 1 колега от форума,ако почна да сменям всичко 1 по 1,ще си го купя Голфа още 2 пъти...
Поздрави