Blaupunkt San Francisko 310 - Мнения ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Blaupunkt San Francisko 310 - Мнения ?

Мнениеот Asko VW » Съб 17 ное 2012 14:33

Здравейте колеги,
Решил съм, тези дни около Коледа да подменя стария боклук (NEO), с нещо по-добро.
Поразгледах малко и си харесах "Blaupunkt San Francisko 310" : http://www.technomarket.bg/products/091 ... ncisco-310.
Критериите ми са :
1. да има CD, USB и SD CARD слот;
2. да е здраво/надеждно;
3. лесно за боравене в движение/шофиране;
4. екрана да се разчита/вижда и в слънчево време;
5. да е на прилична цена
За 1 и 5, посоченият модел ме удовлетворява; за 2 - марката се славеше някога като "железарка", дали още е така и по-конкретно за този модел ?
Моля за мнения по 2; 3 и 4.
Предварително благодаря :D

П.П. Знам, че дизайна е дървен и дисплея е само с бял цвят, но не ми пука.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Blaupunkt San Francisko 310 - Мнения ?

Мнениеот stefan4o » Съб 17 ное 2012 14:42

Аз понеже за радиоточката държа по-скоро на дизайн, тоя не ти ли харесва повече?Само че няма слот за карта :wink: :
http://www.technomarket.bg/products/091 ... kdc-3054ug
По точка 2 бих казал следното. Всичко е китайско, кое ще изкара повече и няма да прави грижи е въпрос на късмет по-скоро, отколкото на нещо друго :roll:

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Съб 17 ное 2012 15:00

Слота за карти ми е един от основните критерии, дизайна не ми е такъв приоритет. Иначе Кенлуд и Алпин ги гледах и действително много ме кефят като дизайн, зелената подсветка и осветление на дисплея се връзват отлично с останалото осветление по таблото ми, но не намерих модел с комбинация от CD, SD и USB или просто в описанието им не е било отбелязано.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 17 ное 2012 15:01

Аз бих препоръчал този модел -> http://www.technomarket.bg/products/091 ... deh-1420ub Няма слот за карта :beer Но си струва и е надеждно

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 17 ное 2012 16:35

Тоя Блаупункт е една идея по-качествено Нео. Вземи си някакво Sony, Pioneer или Kenwood от най-евтините им модели, ще си по-доволен.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Съб 17 ное 2012 18:25

След близо четири години на подобен Блаупункт (Сейнт Луис), закупен пак от Техномаркет, мога да кажа, че досега съм нямал големи проблеми. Единственият ми проблем до сега е свързан с панела. Просто започна да не се закопчава надеждно към основната част на радиото. След лека корекция от моя страна нещата се оправиха. Иначе според специалиста в магазина, Блаупункт са най-добри в радио техниката, за разлика от Сони например, където силата им била в дизайна и дисковото устройство. При Блаупункта е трудно търсенето на песни от флашката, но аз съм записал към 500 (възможно е и аз да не мога да боравя правилно с търсачката). Иначе при възпроизвеждането няма проблеми, звука е кристално чист. Тъй като аз в по-голямата част слушам радио, явно съм попаднал на целта. С функцията травъл-стор, винаги автоматично според района се намират най-силните радио станции. Чувствителността на тунера според мен наистина е добра, както и качеството на радио възпроизвеждането. Освен това Техномаркет е официален доставчик на Блаупункт. За традициите на фирмата, като създател на авторадиото, няма да говоря. Освен това официалните радиа на VAG при първоначално вграждане са производни на фирмата...

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 18 ное 2012 1:33

То от фирмата нищо не остана. Това, което виждаме по магазините мисля ще го прави някаква китайста фирма и само се брандира с логото на blaupunkt. Имал съм San Francisco и го изхвърлих след като имах възможността да го сравня с няколко плеъра от тоя ценови клас.

Последна промяна от radi_nrj на Нед 18 ное 2012 11:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
audio_mania_max
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audio_mania_max » Нед 18 ное 2012 3:39

Марката Blaupunkt беше продадена от Bosch през 2009. В момента всичките и продукти идват от различни фабрики в Китай. Така че вече няма нищо общо със стария Blaupunkt с добрите радиоприемници и т.н.

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Нед 18 ное 2012 20:36

А за PIONEER DEH-6300SD какво ще кажете ? http://www.technomarket.bg/products/091 ... deh-6300sd
Червеният цвят не ми харесва (но се преглъща) и ми идва малко над бюджета, но по Коледа може да излезе някоя промоция/намаление.
Това дали го има по магазините у нас и евентуално на каква цена - http://www.pioneer.eu/de/products/archi ... /page.html, доста повече ми харесва от 63-ката.
И още едно въпросче - ALPINE и KENWOOD имат ли модели с комбинация от CD, SD и USB и цена до към 250 лв. или май много ми се ще а ? :D :D

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 18 ное 2012 20:57

От 6300SD има смисъл ако ще минаваш всичките колони през усилвател. Ако няма да го правиш вземи си по-модерния DEH-4400BT, който има и Bluetooth, а подсветката му е RGB и може да си я направиш какъвто цвят поискаш.

Потребителски аватар
audio_mania_max
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audio_mania_max » Пон 19 ное 2012 12:11

SD карти четат само китайците и Pioneer.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”