Golf MK3 1.8 - Теч на антифриз
Golf MK3 1.8 - Теч на антифриз
Колеги ако може някои да помогне като даде идея как да спра теча от съединениятa.От както ми сложиха газовата уредба от мущуците на ипаритела и маркучите за парното където са направили снадки сълзи антифриз.Стягах ги но продължава да тече.Ако Някой има идея ще сам му много благодарен.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Теч на антифриз на Голф 3 1.8
Сменяш съединенията!!!Остарели са и от стягането се нацепват и протичат.Стягане не помага!
- valkodav
- Автомобил: VW Golf 3 TD
- Двигател: aaz 1993
Аз мажа с малко грес! Греста се спича от високата температура и уплътнява! 

Колега ще ползвам твоята тема понеже имам същия проблем.Долях си антифриз(концентрат)направих го на около -25,-30 градуса и се разтече на 4-5 места.Мисля че е от антифриза и съм решил на пролет като се постопли да го сменя.Това с греста може и да го пробвам,също така си мислих ако ги уплътня с тефлонова лента дали няма да е по добре.Ще следя темата за да знам на пролет какво да правя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и при мен се получи същия филм с голфа на жената.И аз стегах скобите но файда няма.След като ми изтече повече от половината антифриз си купих нови мъркучи- тези за които колегата от по-горния пост е споменал.И двата мъркуча като ги свалихме точно под скобите бяха яко сцепени но от горе не се виждаха.Смених ги преди 3-4 дни долях малко вода и сега съм в период на наблюдение дали отново ще прокапе от някъде.Ще изчакам още 10на дни и ако не капе от никъде източвам старата течност промивам и пълня с нов антифриз-този път HEPU.Сменяне на мъркучите-друга оправия няма.Не са скъпи има ги навсякъде.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Сменяйте с нови защото по законите на Мърфи ще тръгнете към морето и точно тогава ще се разтече 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”