Голф 3 поднася при завои-помощ!
- vali77
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател: CBAB 2008
- Контакти:
Голф 3 поднася при завои-помощ!
Здравеите колеги!Като вече разбрахте от заглавието имам проблем с окачването на голфчето ми.Купих го скоро и след като го подкарах на дълго забелязах че има някакво поднасяне на моменти отзад.Първо смених гумите (старите бяха зле)с надеждата да се оправи но уви не.След което ми направи впечатление че като правя резки завои на двете посоки ,задницата се заклаща.Дори ми се струва че като мина и през някоя неравност пак се случва.Знам че веднага ще кажете амортисьори,но мисля че те са добре,няма излишни плуващи движения през неравности.Дали може да са тампони и кои да са те?Ще се радвам да чуя мненията ви.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Re: Голф 3 поднася при завои-помощ!
тампони заден мост ако люлее задницата. http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=121561 и.... 

- Alex_ace
- Автомобил: Golf 4 1.6
- Двигател: AKL
Здравейте колеги .Имам същия проблем но със Голф 4 2000 г. 1,6 .При 4-ките окочването същото ли е на задния мост и подобен износен тампон да търся ?
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
При голф 4 окачването отзад е съвсем друго от голф 3, но пак има тампони на заден мост, които често отиват и задницата почва да носи.
- Alex_ace
Мерси колега , пак ще са някъкви тампони , които държат задния мост
Може би за това става въпрос : http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=79543

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Alex_ace написа:Мерси колега , пак ще са някъкви тампони , които държат задния мостМоже би за това става въпрос : http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=79543
Точно така тези са
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако при завой и наличие на някаква неравност-колата се "отнесе",точно амортисьор ти е изпуснал.Ако бяха тампоните,щеше да имаш яки почуквания при неравности и дупки,фронтално на колелото.Пък и не-трудно се махат за проверка.В моя случай,2 години карах с някакви съмнения,след като ми "отнесе" на завой-взех че ги свалих-какво видях:Едната чаша на пружината почти я нямаше от ръжда ,а съответният амортисьор дрънкаше като лъжица в празна стъклена чаша...луфта беше точно такъв!Иначе с натискане на задната броня-горе/долу добре изглеждаше!
Ще ти трябват лула-17 и звездогаечен 16,и малко сила+WD40.
Ще ти трябват лула-17 и звездогаечен 16,и малко сила+WD40.
- Alex_ace
Здравей колега. При мен се оказаха тампоните - аморт., чашки и пружини- всичко наред.Двата тампона скъсани вътре в втулките.Проблема се реши с 2 бр. Лемфиордер по 30лв бройката и 60 лв смяна .
- dimopetkov
- Автомобил:
- Двигател:
При мен имах почти същия проблем, помислих че не е кой знае колко сериозно докато не влезнах в 1 завой малко по-бързичко и направо тръгна с вратите. Оказа се тампон на задния мост 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Викаш двама помощници един от ляво и един от дясно да гледат опъваш ЯКО ръчната и се мъчиш да тръгнеш напред и след това назад. АКО купето тръгва ПРЕДИ гумите значи имаш тампони за смяна ако са наред като тръгнеш напред ще клекне задницата а при опита за тръгване назад ще се вдигне.
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Другия начин е при спусната ръчна риташ гумата отзад по посока на движението и гледаш дали колелото се мести.
- vali77
- Контакти:
Благодаря за съветите!Днес трябва да вляза в бокса и после ще пиша какво е било.
- vali77
- Контакти:
Да споделя нещо ново с вас.След оглед на тампоните на моста не забелязахме някакви фрапиращи ситуаций.След консултаци тук там стигнах до съвети за възможност проблема да е несходимост в предницата.Имам съмнение че това е така за сходимоста защото волана ми е леко изкривен на дясно в прав ход.Даите акъл?!
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
vali77 написа:Да споделя нещо ново с вас.След оглед на тампоните на моста не забелязахме някакви фрапиращи ситуаций.След консултаци тук там стигнах до съвети за възможност проблема да е несходимост в предницата.Имам съмнение че това е така за сходимоста защото волана ми е леко изкривен на дясно в прав ход.Даите акъл?!
Регулаж на преден мост кога си минавал последно
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vali77 написа:Имам съмнение че това е така за сходимоста защото волана ми е леко изкривен на дясно в прав ход.Даите акъл?!
Не е задължително. Ако си свалял някога волан ще ме разбереш - той е на шлици, а не е фиксиран, т.е. можеш да си го завъртиш и на 180гр. ако поискаш, което не значи, че имаш проблем с геометрията на предницата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”