Golf MK4 1.6SR 101hp придърпване и "прекъсване"
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Re: Проблем с голф IV 1.6SR 101hp ( придърпване и "прекъсване" )
Колега и на газ и на бензин го правеше, на газ по усезаемо. Ако отваряш всм. колектори сменяй свещите и о-пъстените. Аз смених кабели, свещи и чак след о-пръстените стана работа. На един комшия с 1.8 125 кс се оправи като смени бубина. О-пръстените са от 15 до 20 лв комплекта. В горната част като се извадят извитите колектори има и други уплътнения пак кръгли, но доста по-дебели -виж ги и тях, моите бяха добре. Успех!
- vnkostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз съм със абсолютно същия проблем, като при мене притриса много леко на празен ход. На бензин почти не се усеща. Като си купих колата имах единствено грешка за ламбдата, но след смяната и не се оправи.
До момента по този проблем съм сменил:
-кабели
-свещи
-бобина
-ламбда сонда
-почистване на дросел
-почистване на дебитомер
-замервах темп.датчик и е ОК
и така и не се оправи проблема. Остава виновника да са тези О-пръстени, защото вече няма какво, да е, тъй че моят съвет е да започнеш от тях, тъй като си слагал ГИ, а много голяма част от хората тук са имали такъв проблем след слагането, именно заради тях. Дано да я оправиш и да споделиш какво е било
До момента по този проблем съм сменил:
-кабели
-свещи
-бобина
-ламбда сонда
-почистване на дросел
-почистване на дебитомер
-замервах темп.датчик и е ОК
и така и не се оправи проблема. Остава виновника да са тези О-пръстени, защото вече няма какво, да е, тъй че моят съвет е да започнеш от тях, тъй като си слагал ГИ, а много голяма част от хората тук са имали такъв проблем след слагането, именно заради тях. Дано да я оправиш и да споделиш какво е било

- dELpIt0
- Автомобил: VW mk4
- Двигател: 1.6SR 101hp
Мерси за инфото колеги
Реших утре да сменям свещите и ще погледна и тези о-пръстени ( и горните и долните ) и ако са прецакани,ще сменя и тях .Ще пиша като съм готов,дали е минал проблема.
Поздрави

Поздрави

- dELpIt0
- Автомобил: VW mk4
- Двигател: 1.6SR 101hp
Днес си смених свещите и тези о-пръстени,обаче проблема пак го има и днес като че ли беше даже по зле...Сигурно ще търся бобина да сменям и да видя дали не е от там проблема. Ако има някой колега,който е със същия мотор и има работеща бобина ( говорим за някаква,която е работеща,но не се ползва,разбира се и да я пробвам само за тест ),да я сменим с моята и да тестваме дали е от нея,поне да знам дали да купувам,а не да се набивам и да купувам всичко едно по едно ( ще почерпа,разбира се )...но ако няма в крайна сметка ще събера още някой кеш и ще взема една нова,да пробвам и с нея дали е проблема,че в момента съм доста скъсан с парите
П.П. Видях,че един колега е писал за темп.датчика,утре мисля да го проверя и него.

П.П. Видях,че един колега е писал за темп.датчика,утре мисля да го проверя и него.
колега пиши оправи ли се проблема, че и аз се тормозя с този проблем. има ли решение проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с голф IV 1.6SR 101hp ( придърпване и "прекъсван
Здравейте. Аз имам голф 4 1.6 газ/бензин 101 к.с.Когато паля няма никакъв проблем пали си от 1 път но като работи на празен ход първо на бензин докато е студена и я чакам да загрее и след това да прехвърли на газ падат оборитите и издава едни странни звуци все едно се мъчи колата и иска да изгасне,вижда се че нещо я поддържа защото не изгасва само веднъж до сега изгасна.Но това не се променя дори и след като е загряла и е прехвърлила на газ,примерно като спра на светофар пак е същото едно тресене като че ли че изгасне всеки момент.Закарах я на сервиз направили са и диагностика майстора ми каза че мисли че е от сондата,но не ми дава гаранция че ако я смени ще се оправи,пробвал е на своя глава да я отвие и да я смени за да види дали ще се промени нещо но не е успял.Гледал е и свещите сменил ги е с нови но проблема е същия.Другото което забелязах че след като от седмица две започна да ми прави тия номера започна да ми се покачва и разхода на гориво засичала сам я извънградско 8,5 9 ми гори ,а сега отива към 10-11 дори.Ако някой е имал този проблем или разбира нека да сподели.Благодаря Ви :)
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
без диагностика не може да се каже дали е сондата чистил ли си дроселовата клапа
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
При мен същите симптоми.Смених си филтрите за газта и се оправи, но филтрите са от по-скъпите, с чисто нов Atik.... мени оборотите - това става когато времето е студено.
здр на всички,карам голф 4 1.6 акл.Колата ми прекъсваше от 1000 и 600 до 2000 и 2000 оборота много ме дразнеше,закарах я на диагностика всичко беше бомба.Започнах да сменявам нещата по ред 1 свещи 2 кабели бош бобина чисто нова опръстени на всмукателите въздушен филтър филтър на каста бензинов филтър колата пак прекъсваше.Откачих реших да сменя и съединителя че беше за смяна но пак не се оправи.Казах си че ще я карам така докато прекъсването не се увеличи ,започна да блъска нещо отпред при скоростите слязох да вида течеше масло.Закарах я на майстор каза че е спукала кужуха на скоростите защото се е счупил нит на диференцяла. ремонта на скоростите беше много,майстора ме посаветва да търся втора употреба. така и направих манерих за 450 лв duw от голф 2000г 1.6 , мойте бяха duu паснаха перфе.искарах колата ор сервиза поткарах я и се едно небеше моята кола нямаше никакво прекъсване нито забавяне вървеше идеално.СЪВЕТ от мен сменете си нитовете с болтове за да нямате проблем и аз не вярвах че колата може да прекъсва от това но......
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”