Здравейте,
някой може ли да каже как се сваля кората на тавана на пасат Б5 седан - за комби намерих - не ми върши работа - корите са съвсем различни.
Или ако някой знае начин да се постави уплътнението на антената без да се сваля кората.
В неделя накой ми го е изчоплил - намам идея за какво му е на малоумника(като гледам здраво едва ли може да излезе) - освен да е мъчил да сваля антената ??
Поръчах си нов уплътнител - в комплект с гайката е малко под 12 кинта в Порше.
Благодаря !
Б5 седан сваляне кора на тавана
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: Кора на тавана Б5
Аз моя уплътнител го слагах на място,беше ме страх да пипам тавана за такова нещо.Става доста трудничко,но с малко търпение и повече нерви влиза.Мисля,че ако го нагряваш леко да поомекне пластмасата ще влезе по лесно.
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
Ще го помъча без да свалям кората - ама ако е като този http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=83&t=346325&hilit=%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%B15&start=15 се съмнявам да влезе.
- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сваляш всичко дето видиш кори , дръжки над вратите , сенници , плафони и сваляш тавана , не е чак пък толкова сложно няма да строиш совалка 

- zdrash
donotdisturb написа:Сваляш всичко дето видиш кори , дръжки над вратите , сенници , плафони и сваляш тавана , не е чак пък толкова сложно няма да строиш совалка
А как да ги сваля ???
То ясно че с клещи и щанга всичко излиза ама не мисля да потроша пластмасите и да си купувам нови кори и/или щипки - по скоро бих го силиконирал с полеуретан.
А и до сенниците едва ли се стига - все пак антената е до задния джам.
- krasio00o
zdrash написа:donotdisturb написа:Сваляш всичко дето видиш кори , дръжки над вратите , сенници , плафони и сваляш тавана , не е чак пък толкова сложно няма да строиш совалка
А как да ги сваля ???
То ясно че с клещи и щанга всичко излиза ама не мисля да потроша пластмасите и да си купувам нови кори и/или щипки - по скоро бих го силиконирал с полеуретан.
А и до сенниците едва ли се стига - все пак антената е до задния джам.
Точно затова избрах варианта с нахлузване отвън.Освен риска да счупиш нещо може да изцапаш тавана или нещо по сериозно.Също и друго което ще ти пречи да свалиш тавана са декоративните елементи върху уплътнението на вратата и пластмасите на средните и задни колонки.Може и да не е много трудно ,но със сигурност е по трудоемко.Трябва да се работи много бавно и много чисто да стане както трябва.
Колега на седан е тегава работа, ако почваш откъм антената реда е горе долу следния:
- сваляш горната част на средните колонки - с една широка права отвертка се бърка под уплътнението и се вади
- сваляш корите около задното стъкло
- сваляш предни и задни уплътнения - не ги вади целите, само горната част която застъпва кората.
Тук някъде кората трябва да падне в задния край, ако не можеш да стигнеш до антената значи ще трябва да смъкнеш централния плафон и сенниците.
В момента за друго не се сещам, успех
- сваляш горната част на средните колонки - с една широка права отвертка се бърка под уплътнението и се вади
- сваляш корите около задното стъкло
- сваляш предни и задни уплътнения - не ги вади целите, само горната част която застъпва кората.
Тук някъде кората трябва да падне в задния край, ако не можеш да стигнеш до антената значи ще трябва да смъкнеш централния плафон и сенниците.
В момента за друго не се сещам, успех
- lusko_vabel
- Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
- Двигател: AFN
- Контакти:
Re: Б5 седан сваляне кора на тавана
Колега аз ще ти предложа един съвет за да нямаш подобни проблеми сваляй антената и я слагай когато ще ходиш на дълги пътувания.На мен в село ми се е случвало за една нощ на един семеен приятел да му счупят антената на Вектрата.
За да имаш достъп до антената на Пасат Б5 седан, таванът се сваля напълно. Това е необходимо, защото в задната част кората е завита нагоре и влиза в метален ръб на самото купе. Ако дърпаш само задната част на кората, ще я счупиш. Трябва да свалиш: централния плафон; ръчките; страничните кори на колоните; сенниците; гумените уплътнения от горната страна; корите отсрани при задните малки стъкла. Страничните плафони не е необходимо да сваляш, те остават на кората. Окабеляването за тях е залепено към кората, а основният сноп минава по предната лява колона, под пластмасовата кора. Не е кой знае какво, но отнема време. Корите са захванати с щипки и студеното време не е най-подходящо за разглобяването им. След като си разкачил всичко кората ще провисне или може да се е залепила някъде. Леко я смъкваш надолу, първо от предния край, след това я избутваш назад към задното стъкло и тя ще се освободи.
Ако тавана има отлепвания на плата, вследствие остаряване на дунапрена, много вероятно е след тази интервенция това да се увеличи. Но ако е запазен и е в добро състояние, не би трябвало да има проблем.
Това външното уплътнение, което обхваща цялата основа на антената, не е решаващо. Има друго уплътнение което се намира отдолу и пази да не влиза вода в купето. То ляга на тавана, около дупката през която минава антенния кабел.
Външното е по скоро естетическо, то покрива металната основа и запълва иначе появилия се малък луфт между основата на антената и тавана.
Ако тавана има отлепвания на плата, вследствие остаряване на дунапрена, много вероятно е след тази интервенция това да се увеличи. Но ако е запазен и е в добро състояние, не би трябвало да има проблем.
Това външното уплътнение, което обхваща цялата основа на антената, не е решаващо. Има друго уплътнение което се намира отдолу и пази да не влиза вода в купето. То ляга на тавана, около дупката през която минава антенния кабел.
Външното е по скоро естетическо, то покрива металната основа и запълва иначе появилия се малък луфт между основата на антената и тавана.
- zdrash
Мерси за разяснението ( за съжаление явно антената на седана е едно от не малкото инженерни недуразумения на ФВ ).
Ако не мога да го напъхам през антената -
ще го цепна с макетния нож, ще го подпъхна и ще го залепя с някакво лепило.
П.С. - като си взимам уплътнението от Порше (защото е на поръчка) все пак ще ги питам колко струва смяна на антена.
Ако не мога да го напъхам през антената -
ще го цепна с макетния нож, ще го подпъхна и ще го залепя с някакво лепило.
П.С. - като си взимам уплътнението от Порше (защото е на поръчка) все пак ще ги питам колко струва смяна на антена.
Привет,
би ли споделил какъв е номера на това уплътнение и колко му е цената?
Благодаря и хубава вечер.
би ли споделил какъв е номера на това уплътнение и колко му е цената?
Благодаря и хубава вечер.
- zdrash
Цената съм я писал по горе - в Порше е 11.68лв или нещо такова - под 12 лева, в тази цена е включена и гайката която държи антената за тавана (отделно не се продава).
Номер - не знам още не е дошло - казваш за антена на покрива и ти го намират.
( Според мен на всички автомобили - не само от VAG с антена на тавана са еднакви. На колите с антена на тавана в шоурома на Порше бяха същите - огледах ги докато чаках )
Номер - не знам още не е дошло - казваш за антена на покрива и ти го намират.
( Според мен на всички автомобили - не само от VAG с антена на тавана са еднакви. На колите с антена на тавана в шоурома на Порше бяха същите - огледах ги докато чаках )
-
- Автомобил:
- Двигател:
А знаеш ли дали се продава само уплътнението? Би ли питал и ценичка ориентировачна?
- krasio00o
dqvola_91 написа:А знаеш ли дали се продава само уплътнението? Би ли питал и ценичка ориентировачна?
Двете уплътнения се продават комплект с гайката както ти каза колегата.Отделно не се предлагат.
- zdrash
Смяна на уплътнението в Порше изток струва 152(сто петдесет и два лева),
уплътнението в комплект с гайка, шайба и пластмасова шайба комплект е 11.64лв. и НЕ СТАВА ЗА ПАСАТ СЕДАН ОТ 98 година, въпреки че точно това поръчах. DAS AUTO
1. Дупката е кръгла
2. Формата на карантията е съвсем друга
3. По плитко е както се вижда от снимките
За информация - поизрязах го отвътре за да влезе през антената
Ще си търся китайско (не че това не е) - явно оригиналните части не са това което бяха.
уплътнението в комплект с гайка, шайба и пластмасова шайба комплект е 11.64лв. и НЕ СТАВА ЗА ПАСАТ СЕДАН ОТ 98 година, въпреки че точно това поръчах. DAS AUTO
1. Дупката е кръгла
2. Формата на карантията е съвсем друга
3. По плитко е както се вижда от снимките
За информация - поизрязах го отвътре за да влезе през антената
Ще си търся китайско (не че това не е) - явно оригиналните части не са това което бяха.