musura написа:Примерно каско на нова кола е 3.4-4% от стойността й
Метафора... все около 5% се въртят.. за новите..
така че....
landwarrior написа:коментираха Полша и Унгария които се опитали да вкарат некви такси но били санкционирани
да бе дееба и аз чух за тва със ел.уредите -казват щели с 20% да поскъпнатmusura написа:landwarrior написа:коментираха Полша и Унгария които се опитали да вкарат некви такси но били санкционирани
![]()
еми аз пиша от няколко месеца по форумите същото, обаче тези пичове от асоциаяцията на вносителите на нови автомобили правят яка психо атака на потребителите и народа се шашка.
Сега има някакви слухове, че техниката щяла много да поскъпне и иди да видиш в тхномаркет каква лудница еПрезапасяват се с телевизори и печки ...
landwarrior написа:щели с 20% да поскъпнат
IvoG написа:Трябва да стане като в US и ЕU колкото по-нова кола толкова по-малки данъци, толкова по-малка застраховка. За вноса обаче дали ще стане така?
landwarrior написа:в подкрепа на твойте думи ,ще кажа че някаде по телевизията в едно предаване за ЕС казаха че подобни такси -заместители на митото са се опитали да вкарат и Унгария,Полша и т.н след приемането им в ЕС.Но в последствие европейския парламент е гласувал против тях като незаконниmusura написа:Това мнение сподели пред Дарик председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили Анастас Тодоров
А мнението на потребителя Musura:Няма да има такива шитни, казаха го от министерството на финансите по БТВ и всичко това по-горе е рекламен трик за да може народа да изкупи старите коли на склад по шоу-румовете, които нямат Евро4 и догодина ще го :blow job
20vTurbo написа:Шефе, не знам за EU, но за US определено ти е грешна информацията ... Тука поне няма акциз над 163 ксно данъци и застраховки се плащат яко. Данъците са право пропорционални на стойноста на колата а в застраховките решаващият фактор са нарушенията на шофьора.
Sunny написа:Сър, незнам от къде ти е информацията, но и таксата и поскъпването са вече факт
IvoG написа:За застраховките ясно че е до опита на шофера, но за данъците наистина не съм сигурен. Знам че е първоначалния данък е 5% от стойността на колата. Да т.е. колкото по скъпа кола толкова по-голям данък. А за следващите години незнам как е.
musura написа:Че от къде на къде гражданската ще е по-малка?
Като ме блъсне чисто нов мерджан и 30 годишно полско фиатче, кой ще ми причини по-големи щети?
Тя гражданската отговорност е на база "шофьор" повече, а не на кола, защото тя покрива щетите които ти причиняваш, а не които на теб ти причиняват и в случая може да блъснеш както S класа, така и прогнил трабант, но това все пак зависи от съдбата, а не от годините на автомобила.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 19 госта