В момента съм с мотул 5х40,отначало двигателят работеше тихо,но като минах 10 000км.стана по-шумен,затова ще сложа пак кастрол.
А и с мотула си похапва повече масло,вярно е,че 2.0 тди 140к.на пасат при скорост 140-150км.си горят,но с мотула на 2000км.доливам 0.5л.масло.
С какво масло карате дизелите си?
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
Re: С какво масло карате дизелите си?
колеги имам едно питане,може ли да сипя 5В40 вместо 5В30 понеже имам чувството,че с 5В30 сутрин като я запаля нещо ми се струва че почукват клапаните за около минута и после спират.Мотора е 2.0тди КР.с ДПФ филтър затова питам.Поздрави
ПС.а иначе карам с оригинално масло или Кастрол ама колко са истински не знам,по принцип съм доволен и от двете почти няма разход на масло,само това сутрешно палене ме притеснява ама така е в Бг. просто да намериш качествено масло е мисия невъзможна за съжаление
( 

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Ако има спецификация на VW за ДПФ можеш, но аз лично не съм виждал такова 5В40. Всички с тази спецификация са 5В30 Карай си с това, което препоръчва производителят за да не си създадеш по-голями проблеми
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
borri написа:колеги имам едно питане,може ли да сипя 5В40 вместо 5В30 понеже имам чувството,че с 5В30 сутрин като я запаля нещо ми се струва че почукват клапаните за около минута и после спират.Мотора е 2.0тди КР.с ДПФ филтър затова питам.ПоздравиПС.а иначе карам с оригинално масло или Кастрол ама колко са истински не знам,по принцип съм доволен и от двете почти няма разход на масло,само това сутрешно палене ме притеснява ама така е в Бг. просто да намериш качествено масло е мисия невъзможна за съжаление
(
На какъв пробег е този КР че му чуваш клапаните? По-скоро е друг източника на шума! Студен мотора работи по-грубо и много неща около него могат да тракат в началото.

- borri
колеги колата е на 72000км.и аз мисля,че шума може да е от друго ако може да се нарече шум,има едно цъкане което идва от към турбото и ДПФ филтъра там има разни датчици и клапани дали може да е някой о тях или нещо друго,някой казват че е от самия ДПФ филтър просто не знам карах я във Фолцваген от там нищо не казаха,понеже тя като поработи малко около минута това наречено цъкане изчезва.Просто не знам от какво е ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем моля да каже или споделете според вас какво може да е
Благодаря на всички предварително 

borri написа:колеги имам едно питане,може ли да сипя 5В40 вместо 5В30 понеже имам чувството,че с 5В30 сутрин като я запаля нещо ми се струва че почукват клапаните за около минута и после спират.Мотора е 2.0тди КР.с ДПФ филтър затова питам.ПоздравиПС.а иначе карам с оригинално масло или Кастрол ама колко са истински не знам,по принцип съм доволен и от двете почти няма разход на масло,само това сутрешно палене ме притеснява ама така е в Бг. просто да намериш качествено масло е мисия невъзможна за съжаление
(
Мисля че 5В40 е за страни с по-топъл климат,като България,иначе немеца кара с 5В30,а чукането в топли и студени дни еднакво ли е ?
- borri
да колега няма разлика,един път го има друг път го няма абе няма някаква закономерност ,просто много ме учудва

-
- Автомобил:
- Двигател:
не е от маслото. и 5-30 става за нашия климат. аз съм с него и нп. явно е другаде проблема.
- Ma7r1x
- Автомобил:
- Двигател:
Castrol 5w40 FST Turbo Diesel от 35 евро! 

Ma7r1x написа:Castrol 5w40 FST Turbo Diesel от 35 евро!
Днес сложих точно от това масло и имам пътуване около 300-400км.
Ще видя как ще се държи,защото цена от 77лв.за 5л.е доста съмнителна.
- Ma7r1x
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си го купувал от бг доста съмнително,според мен качеството на маслата е различно,незнаеш какво купуваш,затова аз винаги си взимам от (ebay.de) и немам никакви ядове. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ma7r1x написа:Ако си го купувал от бг доста съмнително,според мен качеството на маслата е различно,незнаеш какво купуваш,затова аз винаги си взимам от (ebay.de) и немам никакви ядове.
+1
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Днес търсих за доливане и попаднах на Comma Syner-D 5W40 "Made in United Kingdom" за съжаление имаха само мостри от литър иначе щеше да ми е интересно да видя какво са забъркали онези от острова...
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам около 7-8 смени с такова масло. За сега нямам оплакване.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
koparambo написа:В момента съм с мотул 5х40,отначало двигателят работеше тихо,но като минах 10 000км.стана по-шумен,затова ще сложа пак кастрол.
А и с мотула си похапва повече масло,вярно е,че 2.0 тди 140к.на пасат при скорост 140-150км.си горят,но с мотула на 2000км.доливам 0.5л.масло.
Не е ли много 0,5 л на 2000 !!??И карането над 10 000 км според мен си е автогол.особено ако се кара повечето градско ,имайки предвид големите задръствания.
Върни се в “Дизелови агрегати”