Въпрос за дъно и захранване...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос за дъно и захранване...
Четох разни неща, за дъна и захранвания...и не ми стана ясно как да разбера, за дадено дъно кво захранване ми трябва - със силна +5V или +12V, ако някой ме светне ще му бъда благораден.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за дъно и захранване...
buFka написа:Четох разни неща, за дъна и захранвания...и не ми стана ясно как да разбера, за дадено дъно кво захранване ми трябва - със силна +5V или +12V, ако някой ме светне ще му бъда благораден.
Зависи от процесора - Петиумите се хранят от 12-те волта, АМД-та обратно - поне за по-старите модели де - най-новите не ги знам

Иначе взимай нещо марково - Fortron например - на ментетата ватовете не са реални и има много спестени елементи при сглобката

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Li4o написа:buFka написа:Четох разни неща, за дъна и захранвания...и не ми стана ясно как да разбера, за дадено дъно кво захранване ми трябва - със силна +5V или +12V, ако някой ме светне ще му бъда благораден.
Зависи от процесора - Петиумите се хранят от 12-те волта, АМД-та обратно - поне за по-старите модели де - най-новите не ги знам
Иначе взимай нещо марково - Fortron например - на ментетата ватовете не са реални и има много спестени елементи при сглобката
за марката ми е ясно, набелязал съм един Enermax, обаче не ми е ясно как да го разбера от дъното точно, коя трябва да е силната линия

сега съм с фортрон 250В и незнам дали ще трябва нова, но ако трябва - ще е този Enermax...ако не се налага друго да взимам заради тези 5 и 12V
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
еми аз разбрах следното, поправете ме ако бъркам....
на дъното са закачени всики джиджавки които точат ток и дефакто дъното си дърпа тока от захранването. захранването може да има +5 линия с 38А и +12В линия със 17А (това е само пример), а може и повечето ампери да са на +12В. Там къдет са повечето ампери - това е силната линия. И сега е важно дъното през коя от двете дърпа основно тока...през тази +12В или през +5В....
на дъното са закачени всики джиджавки които точат ток и дефакто дъното си дърпа тока от захранването. захранването може да има +5 линия с 38А и +12В линия със 17А (това е само пример), а може и повечето ампери да са на +12В. Там къдет са повечето ампери - това е силната линия. И сега е важно дъното през коя от двете дърпа основно тока...през тази +12В или през +5В....
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:сега съм с фортрон 250В и незнам дали ще трябва нова
Това ще ти върши работа и занапред

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Да, дори и тогава. Реално процесора не консумира повече от 100W, един HDD или CD-ROM са по 15W грубо, имаш видеокарта и памет - които ако видеото не е някакво извънземна, харчат малко. 200W в 90% от случаите е достатъчно за нормален комп, още повече, че твоето захранване е Fortron, а те са известни с качеството си 

- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=221
Form Factor:
305mm x 210mm x 40mm, ATX Size
това са размери , а иначе за захранването - доколкото знам всичко е на един стандарт и различни мощности - за по-новите конфигурации ти трябва нещо 400W + , имай предвид че скапано захранване , прави скапан целия компютър. От захранването имаш изходи /стандарт/ към дъно /белия широк / и периферни устройства - FDD,HDD,CD,DVD /сини и черни/....
дъното захранва процесор , вентилатори , видео и др....
не претендирам ,че ги разбирам 100% нещата, така че ако някой знае по-точно да пише
.jpg)
Form Factor:
305mm x 210mm x 40mm, ATX Size
това са размери , а иначе за захранването - доколкото знам всичко е на един стандарт и различни мощности - за по-новите конфигурации ти трябва нещо 400W + , имай предвид че скапано захранване , прави скапан целия компютър. От захранването имаш изходи /стандарт/ към дъно /белия широк / и периферни устройства - FDD,HDD,CD,DVD /сини и черни/....
дъното захранва процесор , вентилатори , видео и др....
не претендирам ,че ги разбирам 100% нещата, така че ако някой знае по-точно да пише
.jpg)
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:мерси....само са ако ме светнеш и за тез +12 и +5В ше те заобичам съвсем
Ами аз такова понятие "силни" и "слаби" +5 и +12V не съм чувал досега честно. Включвай и си свиркай

Единствено може да имаш дерт, ако дъното има допълнителен куплунг за 12V, а на захранването няма такъв. Обикновено такива за AMD и socketA са дъната с nFroce2 чипсет.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”