Б3 - помощ за парно ?

Техническа и сервизна информация за Passat
altanivan
Автомобил:
Двигател:

Б3 - помощ за парно ?

Мнениеот altanivan » Чет 15 ное 2012 16:03

Преди време ,спря да ми работи парното (климатроник) на пасат б3!Не съм търсил проблема,защото повечето неща от климатроника са свалени.До последно си го ползвах само за парно.Сега е забил и не върти... Прекарах си + и - на отделен кабел ,като си го пускам на най-силна степен с копче.
Въпроса ми е следния!Какво съпротивление да сложа,примерно за да върти като на 2ра степен,защото на директен ток е прекалено силно ....Или въобще става ли със съпротивление!

Мерси

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Б3 - помощ за парно ?

Мнениеот znainainai » Пет 16 ное 2012 19:44

Гледам е диавия кърти всичко и го прави на климатик. Слагаш си врътките и копчета за климатика правиш инсталацията и си свиркаш.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пет 16 ное 2012 19:57

znainainai написа:Гледам е диавия кърти всичко и го прави на климатик. Слагаш си врътките и копчета за климатика правиш инсталацията и си свиркаш.

Искам и тая зима да изкара,после сменям колата.. за това го правя така

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 16 ное 2012 20:03

Аз бих пробвал с крушка от фар. С нея може дори да си направиш няколко степени. Само през едната жичка, двете жички паралелно и двете жички последователно. Само внимавай къде ще я сложиш да не стопиш някоя пластмаса.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Чет 22 ное 2012 9:41

znainainai написа:Гледам е диавия кърти всичко и го прави на климатик. Слагаш си врътките и копчета за климатика правиш инсталацията и си свиркаш.

Някъде има ли схемички,кое къде и как се връзва,че и аз съм на такъв акъл но за В4.Врътките ги взех барабар с буксите за кабелите.Но има три жила,пък аз намерих само две възможни места за монтаж на жилата-клапата топло/студено и Клапата която променя посоката на потока.
И кабеляка трябва да го мисля...Засега ми е зор да направя регулирането на температурата и степените на вентилатора.За климатизация ще мисля напролет.

Върни се в “Passat”