Въпрос за подмяна на GSM в гаранция? ПОДМЕНЕН

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: Въпрос за подмяна на GSM в гаранция?

Мнениеот predat0r » Чет 11 окт 2012 22:04

В Глобула имат жалби.. Поискай си.. Аз скоро съм писал за обхвата че нещо се губи много.. Управителя на главния офис в града ми диктуваше какво да пиша в жалбата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Чет 18 окт 2012 19:24

Днес си взех телефона от ремонт и в гаранцията пише механичен ремонт и ъпдейт,за сега няма роблем но ще видиме колко ще изкара :banghead:

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Чет 18 окт 2012 22:35

Е тия вече ми писват днес в 17:30 си взех телефона с надеждата че е поправен за последно и няма да ми създава проблеми повече а преди малко говорих с приятелката ми по телефона малко по дълго и пак стария проблем както преди поговоря ли по дълго да речем 10,15,20 минути и повече тъча блокира и трябва да вадя батерията за да проработи,какво да правя утре ще им го занеса пак писна ми в тая скапана държава всеки да ни е*е както си иска :banghead: :banghead: :banghead:

П.П: Сега в КЗП ги наредих много добре

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 19 окт 2012 7:39

Имах перипетии с един самсунг преди време. Тукашния офис на глобул си праща телефоните за ремонт в София в сервиз Германос по Еконт. Тия обаче от Германос са си ********* мамата. Телефончето забиваше както си стоеше в джоба и не разпознаваше сим картата, първия път в гаранционната карта пише почистен СИМ четец, още в магазина слагам моята карта и няма включване изобщо не я разпознава, момичето в магазина извади он нейния телефон СИМ картата, същата работа. Връщаме го веднага, след 2 седмици идва, почистен и презапоен СИМ четец :shock А стига ме кво па му е на тоя четец толкова. Сложих си картата и си тръгнах /този път запали/, отидох си до вкъщи и да се обадя на жената а на дисплея пише "Моля поставете СИМ карта" :063:
На десетата минута след взимането на телефона, бях пак в офиса, изпращаме го отново за ремонт като в протокола с химикал написах послание до сервиза, техника или който там ще го гледа, съвсем културно без да псувам. След 3 седмици телефона дойде със сменена платка, имея му беше променен на 0000 0000 0000, понеже и това проверявам като си го взимам след ремонт.
Разгеле след тая смяна нямаше вече проблеми със СИМ картата и забивания. Един месец обаче..... и се прецака лентовия кабел /телефона беше слайдер/ :shock
Всичките тия ремонти траят по 2-3 седмици и взе да ми писва, но просто няма какво да направиш. В гаранционния срок 100 пъти да ти го ремонтират, щом спазват едномесечния срок, няма възможност за никакви действия.П ак го пратихме за смяна на лентовия кабел, дойде си работещ, след седмица кабела се скъса отново или се извади не знам, просто му извадих СИМ картата по лесния начин /имам дупка в мазилката на стената където го разлупих/
Та те така :D

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пет 19 окт 2012 9:24

Тия C3-01 голям бо*лук излезнаха.. Даже вече 2-ра употреба и пари не струват.. Аз исках такъв да си взема но в Globul.. Човека ми показа зад щанда колко имат за ремонт :beer поне бяха над 10-15броя

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Съб 20 окт 2012 18:34

Моя X3-02, който е идентичен модел вече три пъти ходи за смяна на тач дисплея и веднъж защото му хвръкна бутона за заключване отстрани. Поправят го и четирите пъти за около седмица и ми го връщат. Всеки тач панел изкарва по около 6 месеца. Та сега пак ми наближава шестия месец и очаквам включване.... :talk:

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Чет 22 ное 2012 23:35

И така пак да поизтупам прахта от темата вчера си взех телефона от поредния 5-ти ремонт за един и същи дефект за сега телефона работи перфектно не забива тъча и няма никакви проблеми,но пак да попитам за да поискам друг телефон какво трябва да направя(ще опитам пък каквото стане) :banghead:

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Пет 23 ное 2012 0:16

обясни ѝм или по-скоро на жалба драсни, че телефона е 5-ти път пратен за ремонт, държан е еди колко си време, а още в деня в който си го взел от 'ремонт' и след 20 мин разговор телефона дефектира отново. държиш телефона да се подмени поради опасения, че не подлежи на качествен ремонт.

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пет 23 ное 2012 0:19

refresh4o написа:обясни ѝм или по-скоро на жалба драсни, че телефона е 5-ти път пратен за ремонт, държан е еди колко си време, а още в деня в който си го взел от 'ремонт' и след 20 мин разговор телефона дефектира отново. държиш телефона да се подмени поради опасения, че не подлежи на качествен ремонт.

А дали ако поискам да ми бъде заменен с друг като марка и модел и да ми приспаднато заплатеното до сега ще стан нещо?

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Пет 23 ное 2012 10:02

До колкото съм запознат преди години имаше такава опция да се подмени с друг по твой избор като се доплати разликата в сегашната цена между твоя и този който си харесал. Из форуми съм чел, че вече не може особено в глобул, но попитай и кажи, че не си доволен от модела телефон, а ти е бил препоръчан от служители като най-добрия за парите или като очаквания.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 23 ное 2012 10:08

Всяка дефектна стока влизала повече от 3 пъти в сервиз,може да си поискаш парите,или да ти бъде сменено с ново :wink:
Драсни една жалба до КЗП,да видиш как ще те притесняват от глобул,защото глобата им започва от 5 000лв нагоре mhihi

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пет 23 ное 2012 11:28

Хрумна ми нещо друго сега седя си в нас и гледам гаранционната кара и виждам отзад дето са гаранционните ремонти че има печати на Germanos дали ако отида там че стане нещо или да си ходя в офиса на Глобул и да си искам парите до сега или нов телефон :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пет 23 ное 2012 11:41

Speedy , не знам колко ще ти помогна с това мнение , но поне е прясно.
Преди около 3 месеца , гаранционния SonYericsson започна да губи обхват , без значение от мястото. Наканих се и занесох апарата за ремонт в Германос /телефона е закупен от офис на Глобул , но на гаранцията си пише Германос/. Та оставих го и след 20 дни ми се обадиха да ходя да си го взема. Пишеше , че са почистени контактите му /каквото и да значи това/ и , че е ъпдейтнатната версията на андроида , като в скоби пишеше "тестван".
Взех го щастлив , и точно след 2 дни пак същото. Обхвата ту се появява , ту изчезва. Айде пак гаранцията и отново в Германос /друг офис/. След 5 дни ми го върнаха с забележката "Подменен апарат" или нещо подобно. Взех телефона , но гледам пак моя леко издраскан GSM.Питам девойката и тя...да , сменено в сичко по него освен корубата. Сподели , че често процедирали така с SE-ните.

Съвета ми е да позапиташ дали няма вариант на Нокиа да се смени по подобен начин .

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Пет 23 ное 2012 12:49

Колега до преди 2-3 години в закона пишеше, че ако устройство (без значение дали е телефон, телевизор или печка) е изпращан в сервиз 3 пъти със един и същ проблем се счита, че устройството не може да бъде отремонтирано и трябва да бъде подменено с ново или да ти бъдат върнати парите. Ако няма промяна в закона от тогава си напълно в правото си да изискваш подмяната му с друг апарат. Аз също както и колегата по-горе бих те посъветвал да напишеш една жалба в КЗП с мотива, че ЯВНО не могат да ти отремонтират апарата и желаеш да ти го подменят с нов.

П.С. ГЛОБУЛ и ГЕРМАНОС са една и съща компания с 2 търговски имена, собственика им е 1, Така че дали ще си върнеш телефона за ремонт в офис на германос или глобул, няма абсолютно никаква разлика.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 26 ное 2012 19:11

Та както писах по горе и очаквах поредното включване - случи се! Занесох го в Германос за 7 пореден път за ремонт, служителката каза ще пусна запитване да ти го подменим по някакъв начин, например да ми приспаднат каквото съм плащал до сега и да взема друг. Питах я дали въобще се е случвало такова нещо, каза че трудно става, но се било случвало. Та чаках около седмица да се получи отговор от Германос София, като през това време телефона беше отремонтиран и пратен обратно тук. Та дойде прословутия отговор и той гласял, че не може да го подменят с друг понеже не било непоправим проблем. Та си го ползвам сега, гаранцията му изтича февруари и мисля като се прецака пак ритуално да му се наскачам отгоре... :не:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”