СтопХам

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: СтопХам

Мнениеот drmilendd » Чет 22 ное 2012 13:29

айде бе, няма нужда от стикери и организация. Много по-просто е - всеки като види нещо нередно да направи забележка, да се опита да промени нещо, да се обади на компетентните органи и т.н. Въпроса не е в стикерите или камерата, а в критичната бройка хора, които постъпват по този начин - тогава ще има ефект. Иначе - две три медийни изяви, два три побоя и това ще е ефекта. Ако повечето от нас обаче се огледат наоколо и се опитат да променят поведението на някой олигофрен /хам/ ефекта ще е значим.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 22 ное 2012 13:44

drmilendd написа:айде бе, няма нужда от стикери и организация. Много по-просто е - всеки като види нещо нередно да направи забележка, да се опита да промени нещо, да се обади на компетентните органи и т.н. Въпроса не е в стикерите или камерата, а в критичната бройка хора, които постъпват по този начин - тогава ще има ефект. Иначе - две три медийни изяви, два три побоя и това ще е ефекта. Ако повечето от нас обаче се огледат наоколо и се опитат да променят поведението на някой олигофрен /хам/ ефекта ще е значим.

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 22 ное 2012 14:54

стикерите са най-лесни,доброволци май няма много,то е ясно никой не обича сопата :lol:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Чет 22 ное 2012 15:30

http://www.dunavmost.com/pictures-ruse/ ... a%E2%80%9D

Това да не е нещо подобно? Като гледам как са паркирали колите на снимките...

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 22 ное 2012 16:02

vinixxx написа:стикерите са най-лесни,доброволци май няма много,то е ясно никой не обича сопата :lol:

Аз съм!!!

drmilendd, това което казваш няма как да стане. И не за друго, ами то е можело да стане и до сега, ама не е!
Публичност му е майката, точно с такива граждански акции могат да се случат нещата! Да минавам и да приказвам на хората (сам) колко лошо правят, че са спрели така е безумно... кат изкочат 2-3 ма от някой бавара, такъв бой ще изям (не, че не ме бива в ръкопашните схватки), че ще ми държи влага бая време :) Номера е да сме много хора, за да можем все пак да се защитим от нападатели да се пробваме да им обясним как стоят нещата!
Petrolhead написа:тук все пак не сме Русия, олигофрените на пътя не са чак такива нинджи като там.
а и българина си е дришльо като цяло, като види че срещу него има повечко хора, които не му се връзват, си наляга парцалите

добре казано!

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 22 ное 2012 16:59

drmilendd, това което казваш няма как да стане. И не за друго, ами то е можело да стане и до сега, ама не е!

То и със стикерите е същото. Имаше такива акции даже и във форума е писано преди години. И пак не е станало. А не става щото такова е мисленето на хората - ако не ме засяга лично, не ме интересува. А публичността е ден о пладне - и всяко чудо за три дни. А никой олигофрен няма да уплашим с репортаж по бтв, напротив - ще си каже, ех защо не попаднах на тия аз, да ги лупна с един токат/бухалка/куршум. Но когато повечето олигофрени наистина са докладвани на полицията, или им е направена забележка, като карат по тротоара, засичат, карат с триста и т.н. ще имат едно на ум. Така че в крайна сметка е въпрос на количество, а не на качество. Когато е една акция полицията също няма да си мръдне пръста с хиляд извинения. Но когато има по сто сигнала дневно, няма как и стоте да останат без послесдвие, защото всяка администрация не се бои от отделния индивид а от организирани хора

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 22 ное 2012 19:46

Имаше подобни инициативи и в този форум.
За стикери ето сайта: http://www.kato-idiot.com/

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Пет 23 ное 2012 11:14

Изгледах доста клипчета и ми направи впечатление, че някои от тези момчета се справят повече от добре в ръкопашните схватки! Затова не мисля, че са просто случайно събрали се...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 23 ное 2012 16:24

dinko_bonev написа:Изгледах доста клипчета и ми направи впечатление, че някои от тези момчета се справят повече от добре в ръкопашните схватки! Затова не мисля, че са просто случайно събрали се...

Аз пък мисля, че са се събрали да понабият този- онзи под благовиден предлог и да се похвалят в интернет :roll:

http://tech2.in.com/video/borderlands-2 ... qISlh9qr/-

П.С. Информация за размисъл:
чугунов.jpg

Отляво е ръководителят на проекта СтопХам Дмитрий Чугунов, отдясно виждате кой mhihi . Даже в Русия не е толкова лесно да биеш баровци без сериозен гръб mhihi .

П.С. за който го мързи да търси сам-
...Дмитрий Чугунов — Руководитель направления «Резерв» движения «Наши».
Специалист по обеспечению личной безопасности. Инструктор штурмовой группы взвода спецназначения.
Командир группы «Юг» военно-патриотического отряда «Рассвет»...

Движението "Наши" сами вижте какво е. Патронът им е чичкото отдясно на снимката. Та така...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 23 ное 2012 17:04

Не съм видял те да налитат на бой или обиждат, даже доста добре се контролират, което подсказва малко подготовка със специалист. Поне в Русия такива бол.
Като цяло те се конфорнтират само когато има нарушени права на пешеходците, например коли вървящи по пешеходна зона. Като под конфронтират имам предвид отстояват си техните права докрай. Когато става дума за неправилно паркирани коли само ги приканят да се преместят и ако не искат им лепват по един стикер. Това е единствения неясен момент за мен - дали имаш право да лепиш стикер.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 23 ное 2012 17:08

icoico написа:

прав си само за последното, че имат гръб, включително спокойния чичко в края на филмчето :) иначе ясно се вижда кой налита пръв всеки път и вербално и физически

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 23 ное 2012 17:09

Едно е да се защитят, ако бъдат нападнати, друго е да налага като идиот по улиците. Може и да си е изпуснал нервите - все тая - като си отишъл да вършиш подобно нещо си наясно, че рано или късно ще се стигне до такова развитие. Добре, че не продължиха нещата, щото онзи другия нямаше да му прости на "бияча Чугунов".
И да допълня, за да няма недоразбрали - не толерирам карането по тротоара и другите идиотски изцепки зад волана.
По отношение на приложимост на такова движение в България. Тук няма такива тротоари, по които чак да карат, за да избегнат задръстванията. А относно какъв бил българина как щял да се свре като мишка като види повече хора - някъде такова дебело дърво може да отнесе някой, че му е бедна фантазията.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 23 ное 2012 17:12

извинявай, ама псувня, плюене, удар с глава в лицето не е ли нападение ? след първата размяна на удари, отновно дебелия чичко посегна първи да се саморазправя с плаката, не знам ...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 23 ное 2012 17:18

Чичкото си го просеше, това е ясно. Но да му се нахвърлят по двама ... И след това неспирна серия в главата ... :roll:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 23 ное 2012 17:32

попринцип и ти си прав и щях да се съглася с теб ако бяхме ... немци примерно, ама живеем в "по-горещите" части на Европа, където много хора са си повярвали и самозабравили и рано или късно трябва да им се случи нещо подобно ... грубо, крайно, но казано на "техния" език

Върни се в “ОФФ-Топик - други”