Б5 седан сваляне кора на тавана
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: Б5 седан сваляне кора на тавана
Странно колега това което сменях аз е по различно с номер 3B0 051 751.Може би са объркали нещо като са го гледали.
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
krasio00o написа:Странно колега това което сменях аз е по различно с номер 3B0 051 751.Може би са объркали нещо като са го гледали.
Че са се объркали спор няма, лошото е че по-често се объркват от колкото са прави.
Педполагам че това от снимката на колега от форума е истинското, а какъв му е номера...? не знам.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Ако съдя по гайката изглежда като моето.Дори и долното уплътнение е по различно от твоето,ето ти снимка на моята гайка.http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1353510578p.jpg
Здравейте на всички . Аз също имах проблем с антената и го реших по следния начин
1.Взех от автоморга капаче с метална гривна под него от таван мисля че беше от Опел .Това капаче крие отворите за дръжка
на тавана над шофьора . То е с размери около 4 на 6 см.
2.Намерих центъра на антената вътре
3.С макетен нож изрязах отвор малко по-малък от капачето
4.Стигнах до гайката и я развих
5.Накрая сложих гривната и затворих отвора
1.Взех от автоморга капаче с метална гривна под него от таван мисля че беше от Опел .Това капаче крие отворите за дръжка
- zdrash
Оказа се че има и друг комплект на цена 14лв и нещо.
Той става за моя Пасат Б5 - явно антените са два вида с дебела и с тънка алуминиева част.
Влиза само с няколко "майки" за около 2-3min с подходящия VAG tool - даже и без вазелин.
Той става за моя Пасат Б5 - явно антените са два вида с дебела и с тънка алуминиева част.
Влиза само с няколко "майки" за около 2-3min с подходящия VAG tool - даже и без вазелин.
- zdrash
За информация - само пръчката на антената в Порше струва 9лв. чисто нова.(има различни дължини )
Китайските са по 4лв. по магазините за авто части.
Надявам се да няма повече тъпаци, които да гепат на хората антените при положение че новите на са кой знае какви пари.
( по-евтини са от комплект китайски чистачки )
Китайските са по 4лв. по магазините за авто части.
Надявам се да няма повече тъпаци, които да гепат на хората антените при положение че новите на са кой знае какви пари.
( по-евтини са от комплект китайски чистачки )
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Колеги мисля да свалям кори на греди и таван на моя б5.5 за изпиране и освежаване,не е кой знай какво но тук там има петна и искам да ги премахна.Какво бихте дали за съвет откъде се започва как се сваля всичко дали е трудоемко или става лесно но с голямо търпение.Ако не потръгне ще гледам някоя автомивка за изпирането.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Точно след такава интервенция ( изпиране на кората), съм виждал таван на В5 увиснал като гаида.... Явно тапицерията на кората се отлепва, така, че рискуваш да си прецакаш тавана на Пасатко. И после - 

- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Ще видим този препарат какво върши чисти се плюшена и текстилна тапицерия.
- Прикачени файлове
-
- image.jpg (10.12 KиБ) Видяна 2217 пъти
- marzykov
- Автомобил: Passat 1_9tdi 1998г 90ks
- Двигател: Kia Sorento 2_4 CRDI 2004г
goro.g написа:Здравейте на всички . Аз също имах проблем с антената и го реших по следния начин
Знам, че отговорът е от преди доста време, но ако може снимка да качи колегата и да обясни как не е провиснал платът след рязането, че ми е интересно, а и антената ми е за смяна явно,защото дори и в града нищо не ловя като хората.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Антената на В5 е активна и ако не е подаден положителен потенциал на жилото, просто забрави да хванеш качествен сигнал. Има теми по този въпрос но те са в съответния раздел. Тъи, че не бързаи да режеш, този проблем се решава и без "сатър"
- marzykov
- Автомобил: Passat 1_9tdi 1998г 90ks
- Двигател: Kia Sorento 2_4 CRDI 2004г
Колега нямам и намерение да ползвам сатър но мисля че съм я захранил правилно остава само проблем на покрива и затова търся решение без да свалям тавана
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Аз си сменях моята антена. В общи линии е голям х**.... Освободих тавана до средните колонки, внимателно го измъкнах от задната страна (до задното стъкло) от купето - самия таван накрая е подгънат заводски и целия ръб от край - до край се защипва към купето. Тавана така освободен увисва леко - около 10 - 15 см., достатъчни да бръкнеш вътре с ключ 22 и да развиеш антената. Трябва да се внимава да не би да наведеш малко повече тавана, че лесно се пречупва при колонките. Като сглобявах обратно не успях да подпъхна обратно тавана както беше в началото. Най-вероятно там може да се подпъхне ако е свалено всичко, което го държи горе. Като сложиш всички кори и дръжките над вратите, тавана си прилепва горе и ако не се загледаш през задното стъкло няма да забележиш че не е влязъл както трябва.
http://www.avto.bim.bg/Antena-elektronna-za-pokriva_pr45103.html
Антената, която монтирах е такава, само че не беше от този сайт... сега не можах да го намеря, но си спомням, че с доставката ми излезе 23лв., а кабелите бяха доволно дълги - 4 метра и директно ги прекарах до радиото без да режа и запоявам нищо. Най-хубавото е че захранването на усилвателя е с отделен кабел и не е проблем използването на каквото и радио да е.....
http://www.avto.bim.bg/Antena-elektronna-za-pokriva_pr45103.html
Антената, която монтирах е такава, само че не беше от този сайт... сега не можах да го намеря, но си спомням, че с доставката ми излезе 23лв., а кабелите бяха доволно дълги - 4 метра и директно ги прекарах до радиото без да режа и запоявам нищо. Най-хубавото е че захранването на усилвателя е с отделен кабел и не е проблем използването на каквото и радио да е.....
Колега и аз скоро не съм влизал в форума ,но ще се постарая със закъснение да сложа някои снимки .