пасат Б5 1.8 ADR натягане ремък водна помпа
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
пасат Б5 1.8 ADR натягане ремък водна помпа
Колеги днес сменях водна помпа на въпросния автомобил,но с учудване разбрах,че ремъка на водната помпа не се натяга от никъде.Въпроса ми аз ли нещо съм се объркал или този модел наистина е така?Мерси предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат Б5 1.8 ADR натягане ремък водна помпа
Малко встрани от въпроса ти , но колко пари и каква помпа сложи? Моят майстор ми предлага VALEO за 120лв. + работа 40лв......добре ли е? 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Да,така е,не се натяга от никъде.Както си видял, едната шайба се разглобява и така се монтира и демонтира ремъка.Обтягане няма.Самият той се изпъва,когато стягаш двете части на шайбата и това е всичко.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
zfa159 написа:Да,така е,не се натяга от никъде.Както си видял, едната шайба се разглобява и така се монтира и демонтира ремъка.Обтягане няма.Самият той се изпъва,когато стягаш двете части на шайбата и това е всичко.
Мерси колега за информацията.Начина по който го монтирах беше чрез нахлузване ,понеже не съм разглобявал предницата ами вадих колектора,динамото и виското със стойката ,та въпроса ми е имали проблем така да се монтира или трябва да стане с разглобяване на шайбата?