Как да накарам TV-Out-а да тръгне?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Как да накарам TV-Out-а да тръгне?

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 11 ное 2006 15:54

Здравейте.Имам карта ГеФорс 4 МХ440 и купих кабел за връзка с телевизора и го свързах.Пуснах на А/V канал звука тръгна обаче картина няма от видеокартат?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 11 ное 2006 16:00

ами основното нещо е, че трябва комп-а да е изключен, когато свързваш кабела към PC-то.

Ако Tv-Out-a работи, би трябвало още с включването на PC-то да видиш клониран образа от монитора на ТВ-то (трябва да е на AV включен де) и когато тръгне Windows-а да изгасне телевизора.

После от настройките на драйвера на видеокартата - десен клик на декстоп-а -> Properties -> Settings -> Advanced -> GeForce (nVidia) нещо си - там има едно меню "nVew" - от което се наглася начина на работа на TV-Out-a дали ще е клониран образа на монитора или ще работи като втори монитор ... Малко по-надолу има меню "Tools" в което има една опция, като последна възможност, ако не тръгва TV-Out-a "Force TV detection" - чекваш отметката и ако не тръгне - най-вероятно или кабела ти не става, или TV-то ти е с прецакан вход, или на картата изхода нестава.

Провери за всеки случай входа на телевизора дали работи с някакъв уред - домашно двд, видео или там каквото намериш, за да си сигурен.

П.П. Изключи и кабелната от телевизора, че понякога по нея влизат разни кофти тоци, заради които изгарят видеокарти; телевизори или в най-добри случай - входа на тлевизора :idea:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Съб 11 ное 2006 16:16

В допълнение на musura -Добре е и ТV и РС-то да сa на един контакт/фаза. Защото при фазова разлика :banghead:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 11 ное 2006 16:19

Ми май проблема е че съм с Виндовски драйвер за картата.Сега свалям от сайта на НВидиа.Няма как да ги сложа на един контакт щото са в различни стай на 10м. :cry:Благодаря много за напътствията. :kef:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 11 ное 2006 16:50

Пуснах и телевизора и дава сигнал.Лошото обаче е че в момента в който пусна БСПлейр-а и картината на телевизора става черна и дава само субтитри ,а на компа си върви.Използвах опцията clone.Освен това като пуснах ТВ-то ме питаше дали искам D/PAL или K/PAL-има ли значение кой ще избера?

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 11 ное 2006 16:57

Хе, и аз имах същия проблем, не иска да възпроизведе видео образ нали? Моята карта е ФХ5500, тя ми правеше този номер, оказа се една отметка която трябваше да сложа и заработи без проблем.Само че после не ми работеше добре в нормален режим и всеки път като съм пълзвал ТВ-аута трябваше да я пренастройвам и се отказах...За да не те подведа сега довечера ще проверя как точно се казваше настройката

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 11 ное 2006 17:33

Rabbit_TDI написа:Пуснах и телевизора и дава сигнал.Лошото обаче е че в момента в който пусна БСПлейр-а и картината на телевизора става черна и дава само субтитри ,а на компа си върви.Използвах опцията clone.Освен това като пуснах ТВ-то ме питаше дали искам D/PAL или K/PAL-има ли значение кой ще избера?

Ами при тези карти се видеото се плейва само на единия дисплей. Като отидеш в настойките на "nView", предполагам, че си на режим "clone", ще видищ два монитора - единият е монитора ти и е нагласен да е "primary", а другия е ТВ-то и е "secondary" - Като кликнеш с десен бутон въху втория може да избереш опцията "set to primary" - така видеото ще се плейва на телевизора, но ще спре да се възпроизвежда на монитора. Винаги можеш да сменяш там кой монитор да е първи и втори.

Ако картата поддръжа режим "dual view" можеш да я включиш на него. В този режим телевизора ти се явява втори самостоятелен монитор, представи си го като залепен от дясната страна на настоящият. Когато преместиш мишката надясно и тя излезе от екрана, ще се появи на телевизора. По този начин може да хванеш прозореца на bsplayer-a и да го преместиш на телевизора и да гледаш филма, докато на комп-а може да си броузиш или да правиш нещо друго. Аз съм така в къщи - докато щерката гледа филмчета, аз си ровя из нета:) Обаче това "dual view" не се поддържа от всички карти.

Има и трети ваирант - "video overlay" - ако се поддържа от картата ти, може да се настрои така, че когато пуснеш филма, директно той се плейва на пълен екран на телевизора. Това е доста удобно и лесно, но понякога има проблеми със излизането на субтитрите - трябва и те да се настроят (има опции на плеъра или на кодеците, как да се изобразяват субтитрите).

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 11 ное 2006 17:42

Значи пре мен тв аута си заработи нормално, в смисъл дестопа си се виждаше и всичко останало, но когато исках да плейна видео, на телевизора се изобразяваха само плеъра и субтитрите,ако не е на фулскрийн или съответно само субтитрите ако е на фулскрийн,на мястото на картината излизаше черен екран.После на принципа проба/грешка чекнах опзията:
musura написа: Има и трети ваирант - "video overlay"

и се оправи,изкара стахотна картина даже :lol: дано и при теб да помогне

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 11 ное 2006 17:47

твоята карта е по-съвременна и има тази възможност. При колегата е GF MX440 и май ги нямаше, но съм забравил вече и не съм 100% сигурен.

Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Съб 11 ное 2006 19:23

И аз имам същия проблем обаче мойта карта е NVIDIA GeForce Go 7600
Никъде несрещам опция "clone".
Помощ!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: Как да накарам TV-Out-а да тръгне?

Мнениеот Anbuch » Съб 11 ное 2006 21:34

Rabbit_TDI написа:Здравейте.Имам карта ГеФорс 4 МХ440 и купих кабел за връзка с телевизора и го свързах

100 % до тук като мен!!! Самоче на мен картината на ТВ-то ми я дава много гадна (обезчветена и трептяща).Реших ,че е от кабела и си купих нов. Нещата бяха по-добри , но не и да ти е кеф да гледаш. Сега съм решил да сложа на кабела една от тия графитните втулки дето ги има по кабелите за ниска честота (от монитор на компютър,дигитален фотоапарат и т.н.) за обиране на смущенията. Някой правил ли го е? Дали ще има подобрение?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 11 ное 2006 22:39

Междо другото и на мен качеството ми е лошо,но мисля че е от несъвпадението на настройките а не от кабела.Иначе като направих телевизора праймъри си тръгноха филмите.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 11 ное 2006 23:17

проблема може да е в телевизора и се иска едно съпротивление при мен беше така ...

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 12 ное 2006 0:22

Хора ИЗКЛЮЧВАЙТЕ си кабела на кабелната преди да включвате кабела от ТВ аута на компа!!!!Картината се подобрява значително ,пък и последствията Мусурата ги е посочил ........! :wink:

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Нед 12 ное 2006 0:34

изходите на видеокартите не са ли S-Video? ако са и ако на телевизора има S-Video вход би трябвало по-добър ефект да има. С лаптопите картината е кристална просто.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”