Въпрос за дъно и захранване...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 12 ное 2006 0:41

Значи момчета и момичета....някой от въпросителните отпаднаха :)

Туко що купих дъно с процесор:

MSI K7N2 Delta-L (зная, че не е EpoX или Abit, ама не е и ASRock) с Атлон 2800+

Сега ще се дири РАМ, видеокарта (че тва животно нема на борда, а поддържа само AGP 8x...мойто Radeon 7000 е само 4x) и евентуално захранване.

edit: поддържало и 4х според производителя mhihi

• NVIDIA® nForce2 SPP Chipset
- Supports DDR200/266/333/400
- Supports external AGP 4X/8X

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 13 ное 2006 11:57

AGP 8X е обратно съвместимо с 4х..... т.е 8Х карта може да работи като 4Х (2Х дори) докато на 8Х слот може да се сложи 8X,4Х само..... както и да е някой много стари карти имат резката за 1.5 волта и пасват на 8Х,4Х слот а си бачкат на 3.3 волта и ще си изпържиш дъното т.к новите дъна 4Х,8Х са на 1.5 волта ..... твоята карта няма ядове де.... за някой модели на 3дфх,с3,пермедиа говоря

иначе за захранвания ......като говорим :) таган, енермакс, фортрон, оцз

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 13 ное 2006 12:14

мда...установих го и аз че няма проблеми, гледах волтажа на мойта че е 1.5 и се оказва съвместима от всякъде ;)

Иначе ударих и един модул рам от 512 DDR400 CL 2.5 което не е лошо...сега ми трябва още един 512 и тоя кабел за ток за п4 конектора. Абе всичко общо за около 130-140 € ше дойде (изпуснах оня енермакс, затва само ше смена вентилатора на мойто захранване по упътването на L&R и ще карам със същото захранване). Само едно не ми е ясно, ако другата рам е 333 то и двете плочки ще работят като 333 нали? Ако да - то приемаме, че и двете са 400 обаче с различна CL, това значи ли, че и двете ще работят като по бавната?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 13 ное 2006 12:21

Мисля, че с тези силни 12 и 5 волта някой те е хвърлил на черешата...

точно тези 2 напрежения на захранванията са зависими, защото ако не се лъжа се стабилизират от един и същ електронен елемент.

Даже има зависимост, ако например ти стане голяма консумацията на едното напрежение, другото май се вдига...

така че ..
един фортрон 350 вата.. пик, реални 300 и приключваш.

важното е захранването да е ТЕЖКО. това е много добър признак за марково захранване..

Да поправя Мусура.. но процесора преко сили харчи 70-80 вата... и то изпържен като куче...

през останалото време е на почивка...

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 13 ное 2006 12:28

wili98 написа:Мисля, че с тези силни 12 и 5 волта някой те е хвърлил на черешата...

точно тези 2 напрежения на захранванията са зависими, защото ако не се лъжа се стабилизират от един и същ електронен елемент.

Даже има зависимост, ако например ти стане голяма консумацията на едното напрежение, другото май се вдига...

така че ..
един фортрон 350 вата.. пик, реални 300 и приключваш.

важното е захранването да е ТЕЖКО. това е много добър признак за марково захранване..

Да поправя Мусура.. но процесора преко сили харчи 70-80 вата... и то изпържен като куче...

през останалото време е на почивка...

еми тея в хардуер.бг така са го обяснили, един ми го обясни по кю-то по-подробно и ми показа захранвания със "силна" +12В и друго със "силна +5В линия. Незнаех, че мене като антиклокър не ме интересуват и се бях шашнал. Иначе захранването си ми е тежичко и марково...нищо, че е само 250В. Както и да го гледам тея 250В трябва да ми стигнат за процесора, устройствата, скапаната графика и периферия. Както споменах, на захранването ще му сменя само вентилатора с един друг 12 см, 12В на 1000 оборота и 17 dBA...че тоя вече е бая шумен. То само вентилатора ще струва колкото JNC или Codegen захранване mhihi

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 13 ное 2006 12:31

действай.. 250 вата ще го изхранят без проблем..
гледай си известно време напреженията при пълен лоад.. ако се отклоняват повече от 10% си за ново захранване..

Не мисля, че ще имаш проблеми..
Хората клокват на 400 вата Codegen.. и още не са гръмнали, ти за 250 маркови ли ще се пуашиш..

не се набутвай.. тва е мнението..
иначе.. можеш а инвестираш в последствие винаги едни 60-100 долара и да се кефиш на слънцето ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”