Здравейте,
след избухване на въздушните възглавници на Голфа, ми блокираха и предните предпазни колани. Четох, че и те били с някви пиро патрони и трябвало да се сменят целите колани. Та исках да попитам, дали могат да се отблокират или трябва нови.

Предни предпазни колани за Голф 5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Предни предпазни колани за Голф 5
Според мене пряка връзка между възглавниците и коланите няма. Връзката между тях е че ако са се отворили възглавниците, то най-вероятно шофьора и пътниците му здраво са се изпънали на коланите
Бихте посъветвал първо да пточетеш в инструкцията на автомобила т.е книжката му (но не сервизната), ако си го купил нов навярно имаш, ако е втора ръка дано да са ти я дали, много е полезна.
Аз имам на моята американска Jetta (Bora) 2001 и там на 12 страницици с картинки и надписи и много предупреждения са описани коланите. В едното от предупрежденията (поле с надпис Warning) пише следното:
--------------------------------------------------------------------------------
Системата на предпазните колани, включваща и обтегача не може да бъде ремонтирана. Изисква се специална процедура монтиране или демонтиране на коланите. Поради това всяка дейност по системата на предпазните колани трябва да се извършва от оторизиран дилър на VW.
Обтегача на коланите работи се задейства само при инцидент. Ако обтегача е бил задействан, системата трябва да бъде сменена.
----------------------------------------------------------------------------------
Ако нямаш инструкцията на колата отиди до сервиз на VW за тази консултация мисля че няма да ти вземат пари. И да ти вземат няма да е повече от 30 лв., но ще и хвърлят едно око
Надявам се да съм бил полезен.

Аз имам на моята американска Jetta (Bora) 2001 и там на 12 страницици с картинки и надписи и много предупреждения са описани коланите. В едното от предупрежденията (поле с надпис Warning) пише следното:
--------------------------------------------------------------------------------
Системата на предпазните колани, включваща и обтегача не може да бъде ремонтирана. Изисква се специална процедура монтиране или демонтиране на коланите. Поради това всяка дейност по системата на предпазните колани трябва да се извършва от оторизиран дилър на VW.
Обтегача на коланите работи се задейства само при инцидент. Ако обтегача е бил задействан, системата трябва да бъде сменена.
----------------------------------------------------------------------------------
Ако нямаш инструкцията на колата отиди до сервиз на VW за тази консултация мисля че няма да ти вземат пари. И да ти вземат няма да е повече от 30 лв., но ще и хвърлят едно око

Надявам се да съм бил полезен.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Предни предпазни колани за Голф 5
Целия механизъм е толкова здраво измислен,че веднъж блокира ли съдери се не можеш да го ремонтираш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”