Голф 3 ААЗ проблем с подгрева
- valkodav
- Автомобил: VW Golf 3 TD
- Двигател: aaz 1993
Re: Голф 3 ААЗ проблем с подгрева
Сега размърдах релето и колата запали от раз
а не беше палена от 18,00 часа а вънка си е хладно! Утре сутринта ако запали имаш една бира по Еконта

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
На светло поогледай как е контактната повърхност под релето .Има опасност да се е постопила пластмасата от слаба връзка и да нарушава контакта ( подига се пластмасата ) и ще става още по-зле за жалост , но може да мине и две години докат' откаже напълно
тогава само една здрава бушониера от морга спасява положението .Става от доста коли , дори и от бензинки ( на ВАГ груп)

- valkodav
Като свалях релето огледах, но не видях нищо нередно! Утре ще пиша ко е станало че сутринта в седем трябва да съм на работа
и ако не запали ще вдигам жената да ми асистира за запалването на Гоуфо 
П.П. сега ми светна,че като купих колата (септември) имах теч точно над бушоните (от тръбичката на люка) може там нещо да се е оплескало

П.П. сега ми светна,че като купих колата (септември) имах теч точно над бушоните (от тръбичката на люка) може там нещо да се е оплескало

Колега извинявай ,че ти използвам темата ,но имам едно малко проблемче и то се изразява в това ,че са ми начупени луличките на подгревните свещи става въпрос за passat b5 afn.Някои има ли идея откъде може да се намерят някакви силиконови или гумени лули,които да се нанижат отгоре колко да държат и да предпазват самите кабели и вътрешните пластмасови лулички търсих из целия град никъде не мога да намеря.Или пък някой ако знае друг интелигентен начин за поправка ,знам,че мога да си намеря от някоя морга да режа и да запоявам,но нещо не ми харесва това.Ако колегата прецени,че му преча за неговия проблем,нека да каже...а доколкото до колегата защо не потърсиш някое реле от моргата да го смениш ,не вярвам да струва кой знае какво.
- samo_pechka
И аз имам подобна кола А6 AFN мотор , мислил съм по тоя въпрос да ти кажа ,при мен все още са си наред луличките на свещите . Чудил съм се обаче, ако "избрадясат" дали не е възможно да им се направи резба 4 мм ( мисля )на самите свещи , там където е контактната част за лулите и с подходяща шина или кабел ,да се подвържят и ще стане бетон според мен .Вярно ,ще се наложи демонтажа им,за да е по-лесно направата на резбите , ама.... Просто, после трябва да се мисли, шината дали няма да "опре" на маса и как това да не се случва . Според мен е изпълнимо .
Това е направено така оригинал при старите ТД ( и Д) мотори на ВАГ .
А за релето на колегата valkodav то това реле е едно много просто и обикновено реле , ако там е проблема - зачисти му контактните пластини и пъпки ( ако трябва му махни капачето за пъпките) . Как бъде не се поврежда току така точно този тип и модел релета
Това е направено така оригинал при старите ТД ( и Д) мотори на ВАГ .
А за релето на колегата valkodav то това реле е едно много просто и обикновено реле , ако там е проблема - зачисти му контактните пластини и пъпки ( ако трябва му махни капачето за пъпките) . Как бъде не се поврежда току така точно този тип и модел релета

- valkodav
Така...не запали
запали пак по "камшичния" начин(кабел бат.-свещ) Днес ще го водя на баш "Голфаджия"
и ще ви дам резултат довечера!

и ще ви дам резултат довечера!
- valkodav
Май са окаже некъв датчик! Казаха ми сутрината да го разкача и ако колата запали значи е той!
и ми казаха и цената на нов
150 нов, 50 втора ръка

- samo_pechka
Какъв е тоя датчик за 150 кинта колега
Ако по принцип става въпрос за температурния - да, датчик , ама чак 150 лв не е !!!Не го знам нов колко е
, но знам ,че не е 150
И втора ръка на морга е макс 10 кинта
И не е трябвало да чакате да стане студена колата ,че да пробвате датчика как е , и топла да е колата - откачате буксата и трябва да " подгрява" като при студен мотор .

- valkodav
тя колата като стопли си пали без проблем, затова ще се пробва сутрин !
- samo_pechka
Да уточним една работа сега : даваш контакт , "светва " ли ти реотанчето ? Студена както е ! Ако ти светва и задържа около 10- секунди да речем, а колата не пали , не е проблема в датчика
Вече ако и студена не светва лампичката - тогава се търси като вероятен проблем датчика

Вече ако и студена не светва лампичката - тогава се търси като вероятен проблем датчика

- valkodav
Няма разлика в държанието на лапите, просто не ще да пали
- valkodav
Не е от датчика
утре ще се замерва реле 104 !

- samo_pechka
Аз...все още си мисля ,че
А инак самото ти реле , като включиш контакта и почне подгрева , чуваш ли го ,като "изтраква" отчетливо (сложи отгоре му ръката си и включи контакта да почне подгрева , така по ще усетиш дали "траква" )
Може да е проблем в релето ( 104 , а може и в "командното" реле 120 ).
Може да е в 12-та позиция на бушониерата - да е нагоряла пластмасата и да не прави добър контакт релето .
Може и да е проблема в куплунга при главата - там нещо да не "предава" тока към свещите .
samo_pechka написа:На светло поогледай как е контактната повърхност под релето .Има опасност да се е постопила пластмасата от слаба връзка и да нарушава контакта ( подига се пластмасата ) и ще става още по-зле за жалост , но може да мине и две години докат' откаже напълнотогава само една здрава бушониера от морга спасява положението .Става от доста коли , дори и от бензинки ( на ВАГ груп)
А инак самото ти реле , като включиш контакта и почне подгрева , чуваш ли го ,като "изтраква" отчетливо (сложи отгоре му ръката си и включи контакта да почне подгрева , така по ще усетиш дали "траква" )
Може да е проблем в релето ( 104 , а може и в "командното" реле 120 ).
Може да е в 12-та позиция на бушониерата - да е нагоряла пластмасата и да не прави добър контакт релето .
Може и да е проблема в куплунга при главата - там нещо да не "предава" тока към свещите .
- valkodav
Гнездото на релето е като чисто ново, самите крачета на релето също изглеждат идеално. Утре ще гледам да замерим релето (не че знам как става ама уж ще ходя при "разбирач") Не се чува никакво "тракване" А някой може ли да ме ориентира цени за релетата!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,проблема ти е в релето което пуска тока до подгревните све6ти,цената му е около 50лв оригинално,смени го и проблема ти е ре6ен 

Върни се в “Дизелови агрегати”