Защо си купувате VW? Аз за себе си знам...

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Защо си купувате VW? Аз за себе си знам...

Мнениеот siso_k » Нед 25 ное 2012 21:32

В семейството имаме 3 VW - моят Голф, на сестра ми Фокс и на Баща ми Поло. Полото (2f, NZ) е ЖЕЛЯНА кола. 250 000 км и са сменяне само веднъж предни амортесьори и предни носачи. Нищо не е пипано по него. На сестра ми Фокса също излезе сполучлива кола. Моята им се обаждат разни неща, но не е нещо сериозно (тампони на задния мост, задна чистачка, жило на ел. стъкла, микроключе). Да се надяваме че сериозни ремонти няма да има. Ибаче голф 4 ми харесва най много в неговия клас. А3 не е лошо, ама малко поостаряла визия ми се струва че има. Астрите (полицейските) са супер дървни от към интериор. Фиат Стило - не лакум бензинов двигател, тясно купе, кофти кормило. За Форд фокус казват :arrow: Фоед и циганин в двора не ти трябват - все беля ще ти направят. Пежо 307 - хубави, но малко по-капризни и със скъпи части. А и цената им по висока. Рено меган - пак е френско, не е много надеждно.

Затова според мен VW има най добро съптношение качество цена. А и интериора е доста добър. Единсто повече ми харесва сеат леон, но те са и по скъпи от Г4.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 25 ное 2012 21:34

2008-ма търсех корсичка, саксо, пеженце некое....се дизелови мърши да се возим тънканичка.
Щото допреди това бех карал само руски дрегели, беше ми писнало да харчат и да живеем под тех.
Много коли му отказвах на джамбаза дето ми търсеше кола, преди да ме ушие с тая тройка голф.
Не го бех и виждал, нито па имах акаунт тука да изревем "колеги помощ, да я земем ли" :063:
Но тоя играч каза, "не го ли купиш, заебавам да ти търса кола" :screwy
А джамбаза има око, за никой кош преди това не беше ме така заплашвал.
Добре, рекох. Ела да ти дам парите.. mhihi
Сега се подвозвам мошно, сменям му здрави части защото съм барбалей и не съжалявам, че се обух в тоя голф.
Два пъти ме преебв@, троши се запетайката на съединителя и блокирва контактния ключ.
Се в София, за което съм му благодарен.
Бях залетял за малолитражна дизелова катраница, да не харчи и за от тука дотам.
А се наиграх с дърт, харчлив бензинов мотор. :deal
Дава ми всичко каквото съм искал от една кола: стегната возия, реакция от волан, парно mhihi ускорява без молитви и частите за поддръжка са по джоба ми.
Както горе отбелезах. mhihi
Така попаднах аз във VW общността, грам не съжалявам за което.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 25 ное 2012 22:01

Карам VW, защото няма Вектра А комби. И Маздите са все от Германия и Австрия, ръждиви като Венто...

Последна промяна от muns61 на Нед 25 ное 2012 22:03, променено общо 1 път.

mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот mitko23 » Нед 25 ное 2012 22:03

Лично аз съм очарован от VW и автомобилите, които правят. Това, което винаги ми е харесвало при е, че ти доставят едно специфично удоволствие от шофирането им(било то Beetle или Голф или Пасат и т.н), което за мен е несравнимо с другите марки автомобили. Всеки един модел и дизайн е така направен, че дори и след 50 години изглежда несравнимо(стига да се поддържа разбира се). Да добавя разбира се и голямото разнообразие от части, които се предлагат на пазара.Малко ще прозвучи смешно, но конкретно мен VW ме е спечелил като клиент и като цяло не бих погледнал или интересувал от друга марка автомобили.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Нед 25 ное 2012 22:04

dobrin написа:
Dead man написа:Купи си Пасат 6 2.0 ТДИ и ще разбереш за какво ти говоря... ( давам го като пример ) :wink: :beer

Макар да съм сигурен, че просто си пишеш ей така, ще дам пример именно с този автомобил, защото го притежавам. Предимствата са му много, започвам по ред на номерата:...........[/b]

Ако не бях облъчен, направо щеше да ме зарибиш :)

Като собственик на над 10 Фолксвагена, какво повече да добавя, това е автомобил със собствен дух и това не са празни приказки. Особенно старите модели е такова удоволствие да ги караш и да им се радваш...Приятелите който ме познават, знаят че съм голям фен на производството до 1992 година. До тогава инженерите проектираха и търговския отдел не им се месеше толкова, както сега. Автомобилите се мислеха с идеята да служат години напред без никакви сериозни ремонти, а сега консуматорския манталитет натделя и всичко се смята с точен ресурс. Естествено има и кусури и това е отделното заплащане за екстрите, на феста ще ви покажа едни големи списъци, от които ме заболява главата като ги гледам. Да не говоря празни приказки ви показвам малко цени от 1985г. :banghead:
Прикачени файлове
Westfalia_Multivan.JPG

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 25 ное 2012 22:21

Защото не бях се качвал на Ауди преди да си го купя - а след това :oops:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 25 ное 2012 23:10

Защото за такава кола ми стигнаха парите (това като си купих първия и втория голф) mhihi mhihi mhihi

Харесвам колите от VAG групата защото са като Lego. Всичко, което ти липсва на твоята може да си го купиш през седмицата от някоя морга, да си го монтираш през уикенда и в понеделник да си с една екстра повече :Mr Green Fun

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 25 ное 2012 23:53

През далечната 1991 г. си купих това списание (Атобилд - оргиналдЪ) и попаднах на тази статия:

Изображение

Изображение

Изображение

И окончателно се влюбих в черен Г2 G60 Syncro. Тогава цената от 43 140 DM ми бе непосилна, защото бях на 19 години. Нито знаех, че това е по-рядък модел даже от Golf Rallye. Беше нещо като любов от пръв поглед.
Тази мечта под формата на черен Голф GTI, 8 клапанов, но без G60 и камо ли 4х4 стана реалност чак през 2003 г. До ден днешен я пазя тази кола и макар да няма ама абсолютно нищо общо като кола с другата, ми всеки път като седна в нея и се чувствам по един особен начин. Не мога да го обясня. До ден днешен пазя и това списание.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Нед 25 ное 2012 23:57

brabus написа:През далечната 1991 г. си купих това списание .........

Евала Брабусе, ти си еталон бе човек...., между другото и аз така се чувствам в Вр6-ицата ама със забавяне от няколко години в ретроспекцията... mhihi :beer

Винаги съм се питам ако има източно издание на Авто-Билд дали Киа или Хюндай няма да ни мачкат ... :talk: :wink: :roll:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 26 ное 2012 0:18

Взех си VW-то ми защото беше от доста време преди да взема книжка в семейството ни, застъпи Golf 2 Synchro-то ни и след поредица от тези два чудесни автомобила за онова време не исках друга кола. Вече доста години се гледаме и се надявам да бъдат още в пъти в повече, за мен си е член от семейството ми... love.vw

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 26 ное 2012 0:19

Ами не стигат парите за Ауди, затова mhihi

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 26 ное 2012 12:43

Stivi написа:Ами не стигат парите за Ауди, затова mhihi

И аз поради същата причина 2008г. си купих Голфа, защото не стигнаха за Е46 mhihi

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Пон 26 ное 2012 13:43

Винаги са ми харесвали 2ки-те GTI.. Даже на няколко пъти бях на крачка от тези модели, но така се получаваше че накрая купувах Опели.. Но това лято намерих един доста запазен екземпляр, само че с багажник, и макар на цената на Алфа 145 от 2000г./примерно/ не се поколебах да го купя. Доволен съм много, за мен няма по-добра кола в този клас и то на 22 години.. Следващата ми пак ще е VW без съмнение :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 26 ное 2012 15:33

През 2005г в семейството ми се появи първата ни западна кола - Толедо 1Л 1,8 АДЗ. Освен спирачните дискове по 22лв/бр ми направи впечатление че когато нещо се повреди - сменя се и проблема го няма. При следващата ми кола - Сивик 5та ген - открих, че това свойство всъщност далеч не е даденост facepalm
И понеже точно за 1г ми се догади от хондите(съквартиранта ми смени няколко, последната дори ми я натресе скоро facepalm ), следващата кола беше Голф, даже се докопах до 4ка. Странно стегнат предвид всички забележки които имаше и космически кораб до сивиците, въпреки тях. След 4 години с него и много левове, забележки отдавна няма, всичко се оправя не точно евтино, но лесно. И съм си го направил с кеф, за мен си струва всяка стотинка. Бих казал че с времето се ориентирах прилично в рамките на ВАГ - поддръжка и особености и вероятно ще си остана на ВАГ. :beer

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 26 ное 2012 15:56

Matematiks написа:Защото не бях се качвал на Ауди преди да си го купя - а след това :oops:

Безсрамник! :beat_butt2

Защо си купих VW Passat B5 през далечната 2005 г?
Защото нямах пари да си купя нещо друго, и което да ми пасва повече.
Дано повече никога не изпадам до там... mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”