колеги,моля за помощ,смених цилиндърчетата на задните спирачки,маркучи на предните,тръбичките,кантара оправен,помпата е нова,гумичката между помпата и сервото на спирачките също,и няма спирачки,хваща само предна дясна,някой да помогне?
колата е пасат комби 89 та година
пасат Б3 нямам спирачки,проблема решен!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пасат Б3 нямам спирачки,проблема решен!
Последна промяна от detective911 на Чет 20 дек 2012 7:34, променено общо 1 път.
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: нямам спирачки на пасат Б3
Обезвъздуши ли системата? Ако не не забравяй и помпата на съединителя ако я има не знам как е при теб.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Като обезвъждушавахте задните хвърляше ли масло при помпенето?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
обезвъздушавах най малко 5 пъти,от помпата,от колелата,идва си течност до всякъде
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Новата помпа движи ли се леко, че има едни ментета като я задействаш и тя не се връща обратно
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Jovany написа:Новата помпа движи ли се леко, че има едни ментета като я задействаш и тя не се връща обратно
преди да сменя цилиндърчетата нямах никакъф проблем със спирачките с тази помпа
- Iezekil
Явно не отива налягане за да не се движат.Пак виж кантара и сервото
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Iezekil написа:Явно не отива налягане за да не се движат.Пак виж кантара и сервото
течност избутва навсякъде,излиза въздух,спира да излиза и минавам на следващо колело,като е загасена няма проблем,запалялия обаче,тояга,пада педала до долу,и съска

Колега мои познат имаше подобен проблем при теб незнам дали е това ама виж от колекторите към сервото ходи едим пластмасов маркуч които има две цицки който много лесно се чупят и от там смуче въздух и няма "херметизация". Ако неможех да се ориентираш пиши лично да видя някак да ти пратя снимки от моята горе долу каде са. Оправянето им става с винче умазано със силикон и го навиваш на тяхно място оставяш да засъхне силикона и си готов. Дано това да ти е проблема
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bunaq написа:Колега мои познат имаше подобен проблем при теб незнам дали е това ама виж от колекторите към сервото ходи едим пластмасов маркуч които има две цицки който много лесно се чупят и от там смуче въздух и няма "херметизация". Ако неможех да се ориентираш пиши лично да видя някак да ти пратя снимки от моята горе долу каде са. Оправянето им става с винче умазано със силикон и го навиваш на тяхно място оставяш да засъхне силикона и си готов. Дано това да ти е проблема
за вакума говориш нали? не е от там,май ще се окаже сервото като го гледам,тия дни ще пиша кво съм констатирал :
ами за сервото говоря към него от колекторите отива едим маркуч под странна форма и пласмасов. тои дефакто снабдява сервото със необходимия му въздух. а и другото което е там дето влиза този пластмасов маркуч във сервото има едно гумено уплътнение та може и то да си е отишло виж ги тея неща щом казваш че педала омеква след запалването значи сервото няма достатъчно въздух така е според мен пък ако кажеш ще ти пратя снимки с това което имам впредвид да не си говорим така на изуст за поточно изразяване 

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Ако е сервото или клапана ще му се вдърви педала а няма да пропада.Мене ми прилича на помпа проблема.
- Iezekil
Re: пасат Б3 нямам спирачки
Така,едно е да кажеш,че всичко е сменено и нямаш спирачки,а съвсем друго,че педала потъва...Тая нова помпа нещо ти е проблема,буталото вместо да избутва пропуска течност покрай себе си.Мисля,че се отремонтираха-сменяше се уплътнение...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Може и сервото да е заминало.Повечето хора при смяна на нещо по системата,оставят цялата система да се изпразни,вместо да си затапят съответното звено (да кажем като се сменя заден цилиндър).След това пълнят всичко и започват да помпат.Да обаче с това помпане,чесно се прецаква сервото,защото много пъти едно след друго разхождаш педата от крайно горно,до крайно долно положение и често се случва точно това,което колегата е описал - педала пада до долу и сервото съска... Искам да кажа,че вероятно сервото си е заминало (има възможност да замине по начина,който си описал).
Пробвай да откачиш и затапиш маркуча,който излиза от колектора и отива към сервото (т.е. да не го снабдява с вакуум при запалена кола).Подкарйа колата и спри,виж как се държи и какви ги вършат колелата (най-лесно ще ти е на песъчлив терен,защото педала става адски твърд и няма да можеш да ги блокираш много лесно).
Ако на изгасена кола спира добре и спират всичките и педала не потъва - серво. Ако и при изгасена го има проблема,както го описваш ми се струва,че ще е помпа (че е нова не е никаква гаранция).Има си методика за тест и на помпата,така че пробвай това и пиши резултати

Пробвай да откачиш и затапиш маркуча,който излиза от колектора и отива към сервото (т.е. да не го снабдява с вакуум при запалена кола).Подкарйа колата и спри,виж как се държи и какви ги вършат колелата (най-лесно ще ти е на песъчлив терен,защото педала става адски твърд и няма да можеш да ги блокираш много лесно).
Ако на изгасена кола спира добре и спират всичките и педала не потъва - серво. Ако и при изгасена го има проблема,както го описваш ми се струва,че ще е помпа (че е нова не е никаква гаранция).Има си методика за тест и на помпата,така че пробвай това и пиши резултати

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
На мен ми прилича на неработещ кръг на помпата. На твоя Пасат не знам как е, но на някои коли на единия кръг е едно колело, а на другия останалите 3. Това би обяснило защо ти държи само едно колело, и защо педала пропада много.