Б3 1.8 МИ проблеми с оборотите

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re:

Мнениеот Iezekil » Пон 26 ное 2012 20:26

zfa159 написа: (затова на някои коли при газ задържа на около 2000 оборота понеже ЕКУ-то не командва адекватно моторчето).

Имах проблеми с въпросните обороти на газ и аз.Не знам защо но нямаше адекватно решение и сам открих проблема.По-важното е да кажа,че той-ТПС-а си оказва влияние и на газ.При мен например като почна да ми задържа оборотите на 1800 просто го мръднах малко и готово,спря да ги задържа.После го смених с друг,настройвах го с побутване и започнаха да падат до нормалното като отсечени-кеф.
Покрай сегашното каране на фарове исках да си вдигна малко оборотите.След като открих,че от изпаритела не става се насочих към ТПС-а :D.Вдигнах ги естествено.
Така,че за мен не може да се твърди,че на работата на газ влияние той не оказва.

bunaq
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми с оборотите Б3 1.8 МИ

Мнениеот bunaq » Вто 27 ное 2012 14:48

колега незнам дали ще съм ти полезем ама я си виж тампона под моноинжекционна прклетника ми правеше сходни номера оборотите играеха ганкиното и след като го смених воала всичко заспа

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Проблеми с оборотите Б3 1.8 МИ

Мнениеот Iezekil » Вто 27 ное 2012 19:42

На мен едва ли ще си полезен,отдавна си реших проблемите и те бяха от ТПС-а.Колкото до предните мнения,те са от 2009 година :shock

Върни се в “Passat”