голф 4 ALH ужасен проблем

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
El_Genesis
Автомобил: Toyota Avensis T25
Двигател: VVTI 2006

голф 4 ALH ужасен проблем

Мнениеот El_Genesis » Пон 26 ное 2012 21:20

Здравейте, колеги!

Колата е голф 4 1.9 ТДИ ALH 90 коня! Значи проблема е следния: През месец април направих рециклиране на турбината, което включваше: почистване на колекторите, почистване на геометрията и раздвижването и, смяна също така и на вакуум-регулатора, защото беше заминал и той. Дотук добре! След като се отремонтира всичко колата започна да върви много приятно и доста добре си набираше за свойте 90 коня, но всичко това до последните няколко дни...колата започна да забива на 3-та скорост при около 3500-3600 оборота и изключва нацяло турбината или както повечето го наричат "пренадуване". Когато отремонтирах турбината ми казаха от сервиза да я настъпвам хубаво колата, а не да я карам до 2000 оборота, защото пак може да се стигне до евентуално същия проблем. Аз по принцип си я настъпвам достатъчно и я карам доста напрегнато и постоянно си я форсирам без да се притеснявам! Посъветваха ме да разменя двата клапана отгоре, които се намират под кората на чистачките и да сменя и всички маркучи на вакумите, които влизат и излизат от тях. Смених им местата и всички маркучи и колата като , че ли малко по-добре върви от преди, но проблема си остава на 3-та скорост или при по-рязко настъпване на педала се получава и най-вече на високи обороти. Днес открих и още един проблем с който не знам как да се справя! Тъй наречената "умна" дюза или дюза номер 3, отгоре тече и при форсиране на двигателя леко пръска нагоре нафта! Пробвах да я затегна с ключ №17 и то малко с 20-30 градуса не повече, но самата дюза не помръдва, а съм много притеснен от факта и ме притеснява да не би това също да е причина за проблема с турбото? Възможно ли е причината също да е от ЕГР клапана или вече не знам от къде и аз? Проверих обстойно във форума и търсачката за проблема, но няма нищо конкретно писано по този проблем така, че моля не ме съдете ако не съм видял или прочел нещо! Благодаря ви!

Потребителски аватар
ka4o_pi4a
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ASV 2002

Re: голф 4 ALH ужасен проблем

Мнениеот ka4o_pi4a » Пон 26 ное 2012 22:06

Добър вечер. Отиваш на диагностика, записваш си грешките, показваш ги тук и тогава евентуално може да се предположи от къд ее проблема. Може да са доста неща... повярвай ми :Mr Green Fun

Потребителски аватар
El_Genesis
Автомобил: Toyota Avensis T25
Двигател: VVTI 2006

Мнениеот El_Genesis » Пон 26 ное 2012 22:09

ka4o_pi4a написа:Добър вечер. Отиваш на диагностика, записваш си грешките, показваш ги тук и тогава евентуално може да се предположи от къд ее проблема. Може да са доста неща... повярвай ми :Mr Green Fun

Не записва грешка никъде! Пробвал съм го и това, затова вече не знам какво да правя! Просто връща газта...пренадува и изключва турбината без грешка да записва! ...

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 26 ное 2012 22:19

Не може да не записва грешка щом влиза в авариен режим.
Най-вероятно пак се е зацапала геометрията.

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Вто 27 ное 2012 0:26

Градски,колата си иска диагностика както вече ти писах в движения да се види дали пренадува или не надува турбината,а и Филипе е прав-трябва да имаш записана грешка.Много ще е странно ако нямаш записана грешка,което не е фатално,защото пак ще се хване проблема от къде е.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 27 ное 2012 17:36

А актуатора проверихте ли?
Вземи и откачи маркучето към актуатора от другия му край и засмучи с уста силно.Трябва лоста да се дъпне около 12мм нагоре.Ако не се вижда-с напипване с пръст се установява приблизително.При засмукано положение задържаш 10-15 сек.-не трябва да се връща сам лоста.Като отпуснеш-рязко се връща без задържане.
Това е теста за работещ актуатор-със здрава мембрана и неклеясал или ръждясал.(последното се получавало често,ако нямаш кора под дв.)
Ако актуатора не е в ред-чисти турбини и сменяй Н75 до безкрайност.

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Чет 29 ное 2012 20:30

Като почнете с това изключване на турбината, това да не електромотор с копче!

Върни се в “Дизелови агрегати”