Та за дневни се използват дългите светлини на 20-35 процента от мощноста им.Така се пести ресурса на крушките като се удължава няколко пъти живота им,не натоварва толкова ел инсталацията и се пази акомулатора при каране на къси разстояния.Светят само фаровете отпред без габаритете.За схемата се използва пик процесор към 3 лева и части до 10 лева максимум.Светлините светват плавно и изгасват плавно.За регулиране на мощноста се ползва широчинно импулсна модулация.Реализирано е потребителска настройка.Ето възможностите и:
Добавена е и функция "Изпрати ме до вкъщи". Фаровете могат да светят още 5,10,20 или 30 секунди след изключване на мотора. Програмирането на модула става по нов начин, само на контакт и на три програмни групи.
Новата ревизия има следните функции:
1.Активиране/деактивиране
2.Избор на сила на светене – 20%,25%,30%,35%
3.Функция „изпрати ме до вкъщи” за – 5,10,20,30 секунди.
Програмирането на модула става на три групи. Влизането в програмен режим става при подаден контакт от контактния ключ и изключени светлини на автомобила.Задържате светлинния клаксон за около 7 секунди - ще чуете троен звуков сигнал.Модула вече е в програмен режим.Изключете светлинния клаксон. Веднъж влязъл в програмен режим модула обхожда всички програмни групи последователно.
********************************************************************************
1-ва група: 2 кратки звука.Две състояния:активен/неактивен модул.
1 – ви кратък звук – активен модул.
2 – ви кратък звук – неактивен модул.
За да изберете желаното състояние включете и задръжте светлинния клаксон включен веднага след съответния звуков сигнал докато чуете троен звуков сигнал. За удобство ако изберем състояние от тази група, веднага след това модула излиза от програмен режим.
********************************************************************************
2-ра група: 4 кратки звука.Четери състояния.Избор силата на светене.
1 – ви кратък звук – 20%.
2 – ри кратък звук – 25%.
3 – ти кратък звук – 30%.
4 – ти кратък звук – 35%..
За да изберете желаното състояние включете и задръжте светлинния клаксон включен веднага след съответния звуков сигнал докато чуете троен звуков сигнал. Независимо дали сте избрали състояние или не, се преминава към следващата група.
3-та група: 5 кратки звука.Четири състояния.Настройка на функцията
„Изпрати ме до вкъщи”
1 – ви кратък звук – неактивна функция.
2 – ри кратък звук – време 5 секунди.
3 – ти кратък звук – време 10 секунди.
4 – ти кратък звук – време 20 секунди.
5 – ти кратък звук – време 30 секунди.
За да изберете желаното състояние включете и задръжте светлинния клаксон включен веднага след съответния звуков сигнал докато чуете троен звуков сигнал. За удобство при активна функция „Изпрати ме до вкъщи” силата на светене е винаги 50%.
Излизане от програмния режим става след обхождане на всички групи последвано от 6 къси звукови сигнала.
Функцията "Изпрати ме до вкъщи" има особенност при своята работа.Независимо коя стойност на времезакъснение сме избрали функцията се активира само ако през текущия период на работа т.е от стартиране на двигателя до неговото изключване сме използвали стандартните светлини на автомобила. Идеята функцията да е активна само нощно време, през деня да няма излишно светене. Това беше начина за реализация който ми дойде на акъл за реализация на определяне ден/нощ. Така се получава ефектно през деня светлините си гаснат плавно след изключване на мотора.Вечерта като сме ползвали стандартните си светлини след изключване на мотора дневните светлини ще светят още зададено време.Получава се ефектно.Новата версия няма разлика в хардуера със старата, сваляте процесора препрограмирате и ползвате новия вариант.
Внимавайте в Голфовете има тук таме релета преди фаровете при свързване.При реализацията не се нарушава действието на стандартната осветителна уредба.
Снимка на наситени платки: http://imageshack.us/photo/my-images/191/dsc06744.jpg/
По долу в линка са всичко необходимо за реализация на платката.Изпробвана е от мен и със сигурност работеща,просто забравяш за дневните светлини.
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=64384
или тук: