Не коректни потребители с които съм имал допир - Y.J!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Не коректни потребители с които съм имал допир - Y.J!

Мнениеот nappyboy » Вто 27 ное 2012 20:06

И така, колеги, реших да пусна тази тема по случай, вече, зачестилите ми несгоди в отдела Купува/Продава! Та, по същество, крайно НЕ доволен съм от колегата Y.J! Като за начало, ще започна малко по от далечко... Лятото запона да си отива и с идеята, че предстои тежка зима, реших да постегна малко "Daddy's Vento". Започнаха се едно ходения по мъки и търсене на мастори и части за съответните приготовления и в последствие всичко започна да си идва на мястото... на колата предстоеше цялостно изкърпване със пребоядисване и няколко глезотиики които ми се въртяха из главата от доста време, но все не идваше точният момент... Както и да е, реших се и започнах... като за начало мислех предни дискове с накладки, малко козметични благинки и едни пружинки да го сваля малко, че беше щъркелче... Речено сторено започнах да се оглеждам за съответните нещица и ест изскочи оферта... предни "газови амортисьори" с пружини от "GTI" за скромната сума от 50лв... казах си защо пък не и съответно се свързах с колегата Y.J, който беше пуснал обявата за гореспоменатите "газови амортисьори". Разменихме си няколко съобщения в които той ми обясни, че върши услуга на познат, като му пуска "газовите амортисьори" за продажба и доста сладкодумно ми обясняваше как "газовите амортисьори" били в перфектно състояние и как въпростните пружини били стокови от "MK3 GTI", аз, да ви издам под секрет, си падам малко шматка и си вярвам на всеки, като си мисля, че няма полза да ме лъже пича и от дума на дума се разбрахме. Точно тогава бях оставил колата вече при майстора за кърпене и бях навлезнал в големите сметки и му обясних, че нямам възможност да ги платя на тази цена и да си платя и доставката и той предложи да се срещнем по средата м/у Ямбол и Сливен, сиреч с.Крушаре, аз ест бях полъскан от този жест и с най-голямо удоволствие приех, като му бях страшно благодарен за разбирането. Дойде уречения ден, уречения час и с колата на брат ми отидох до селото и се видях с момчетата. Всичко точно запознахме се /зле съм със имената и не успях да ги запомня дори, за което им се извинявам отново/, поприказвахме си малко и се стигна до прословутите вече "газови амортисьори" момчето което реално ги продаваше беше със собствената си кола, тъмен, нисък Golf MK3 със "стикер бомб" на преден ляв калник /доста приятна машинка, на която една Vento муцунка би стояла отлично, лично мнение, да не се отплесвам!/. Отвориха багажника и извадиха, познайте какво ^^ Да мисля, че вече знаете, прословутите "газови амортисьори, марка KYB", заедно със пружини и тампони /казаха ми, че са минали на регулируемо окачване с малък тампон, за това тампоните били подарък/. Казаха ми виж ги... гледам аз и, с окото си на виден майстор тип "пред блока" не видях кои знае какви забележки... казах им на момчетата, пичове аз от такива работи не разбирам, взимам на доверие... взех "газовите амортисьори" и ги сложих в багажника на братовото ми BMW-це от далечната 79-та година /прекрасна машинка, BMW e21 i Golf MK1 - моите слабости ^^/. Дадох парите на момчето с Golf-а с шарения калник, стиснахме си ръцете и щастлив до небето си тръгнах. Както вече ви споменах колата беше все още на майстор и нямах възможност да сложа придобивките с които бях така горд и се хвалех из цял Сливен! Качих си ги в къщи и си ги оглеждам... гледам гледам и по едно време на едната пружина ми блесна един надпис TOLEDO... стоя гледам и си мисля "TOLEDO GT"... възможно... но все пак нахлуха известни съмнения... загледах се още по обстойно и видях надписа KYB с разни номера на единия амортисьор което ме успокои до известна степен. Но това беше докато не погледнах другия амортисьор... надписът липсваше... викам си карани амортисьори, корозия, нормално, не би трябвало да се притеснявам и продължих да си ги въртя и да ги оглеждам с кеф... и по едно време ми се мерна някакв следа в края на намотката на пружината... загледах ги вече с очи на 100 и ми се стори, че пружините са рязани с флекс. Гледам гледам и си викам вманиачавам се вече и реших, че е време да приключа с гледането за деня. Мина време, не бях барал "газовите амортисьори" има, няма месец и нещо. Взех колата, боядисана, докарана, сладуранка... широко ножче отдоло, нови бленди, красавица... само стърченето ми остана като трън в очите, ама аз си имах "гаови амортисьори" с "пружини от GTI", през това време ми изпаднаха едни заднии пружинки, червени, и си ги взех и тях да си ми стане цял комплекта. Както и да е... започнах работа, времето си минаваше и когато не бях на работа пътувах до Пловдив /уча в ТУ/ и нямах време да сменя амортисьорите... мина още малко време и си казах "Хваща студ трябва да се оправи колата". Хванах се един ден на работа и с големи мъки смених предните стари амортисьори /които впрочем бяха в перфектно състояние, просто бяха стокови и ми идваха меки/ със "газовите амортисьори" със "пружините от GTI". Отне ми не малко време, но бях доволен... имах ново окачване... колата наистина легна доста и, аз доволен, си тръгнах от работа. Но с тръгването, нещо не ми се стори на ред... колата стоеше килната на ляво, спирах по пътя да не би случайно да имам мека гума или нещо да не е закрепено както трябва, но уви всичко си беше наред... казах си, отново си представям разни глупости и продължих с пътя си към дома. Паркирах пред блока и видях един комшия, които си разбира от тея работи, и му обясних за какво иде реч. Той погледна колата и ми каза, че трябвало да мина 10-15км. тампоните да улегнат или нещо от тоя род... казах му, че работя на 15км. от нас и трябваше всико да е на ред вече... тогава той ме посъветва да си пемеря височината от двете страни /спирам на не равно място и за това не успях да го направя на момента/. Речено сторено... на следващия ден рулетката в ръка... колата вкарана в камерата за боядисване /защото там нивелацията на настилката ми се стори най-подходяща/ и започнах да измервам... меря от единия край, меря от другия край... ммм не може да бъде объркал съм нещо. Меря отново същите резултати... лявата страна с над 3см. по ниска от дясната... ами сега... отварям капаци, гледам болтове, захващания всичко е на ред... сетих се за надписа "TOLEDO" и белезите от флекс по пружините... викам си пружини, няма какво др да е. Писах на колегата Y.J, така и така колата стои килната на ляво сигурен ли си, че пружините са от GTI... отговорът беше "Ми не знам, ние ги карахме без проблеми така"... нямаше какво да кажа повече, реших, че ще сменям пружини... трябваха ми само предни, но не успях да намеря и за това си купих цял комплект, предни и задни. И отново зачаках това така желано свободно време да сменя пружинките. Мина седмица, минаха две, вчера ми се отдаде възможност да поработя върху колата. Свалих "пружините от GTI" и се загледах в "газовите амортисьори"... както си стоях седнал хванах "газовия амортисьор" в дъното с лявата ръка, хванах стеблото с дясната и прибрах стеблото, 70кг съм, не съм особенно силен, но успях с лекота... изненадах се... отново с окото си на майстор тип "пред блока" забелязах, че стеблото не се връща на горе... не разбирам много, но смея да твърдя, че всичко това не означава, че "газовите амортисьори" са перфектни... Нямаше какво да направя събрах всичко с новите пружини и ги поставих на колата, поставих и задните пружини м/у др-то и колата стана безобразно ниска... толкова ниска, че чак ми иизглеждаше зле... както и да е, явно трябваше да сложа другите задни пружини /имам 2 комплекта, ако някой все още следи написаното от мен, знае/. Всичко точно, оставих колата и продължих с работата си... наложи се шефът ми да излезе за малко и му дадох колата, след което при връщането си, той ми сподели "Ти наясно ли си, че нямаш предни амортисьори", някак си ми стана зле, цял ден, на работа, сменях амортисьори, пружини и т.н. и накрая шефът ми да ми каже "нямаш предни амортисьори"... тръгнах да се прибитам и уви... той беше прав ^^ споделих на колегата Y.J за случилото се, казах му, да си проверява стоката преди да я продава,също му споделих и, че ще пусна тази тема и получих следния отговор:

Y.J написа:Слушай бе "пич" , аз бях достатъчно коректен с теб да ти пестя даже и половината път до Ямбол , другото което е амортисьорите ти ги показахме ти ги гледа със тампони с лагери с всичко и даже ти казах , че не са мой , а на момчето което е с мен. Не ме заплашвай и не ме опреквай за нищо , че почваш да ме дразниш. А й се мина толкова време , че от къде да знам аз , че не си ги преебал ти. Пак ти казвам "пич" видя ги на живо и прецени , че ще ги вземеш и кое ми е некоректното на мен и в случая ??? НЕ ставай смешен с разни теми , че като обясня какъв е случая да не излезеш ти смешния , че пускаш темички .... Поздрави и спри да ми досаждаш.

След като прочетох отговорът, реших да споделя със всички... като отговор на това съобщение също бих желал публично да добавя:
1. Да, спести ми половината път, казах вече страшно благодарен съм, че ми влезна в положението, но аз не платих 50лв. за да мога да ви видя с др-то момче с /отново казвам/ страхотната 3-ка.
2. Как мога да проверя дали "газовите амортисьори" са толкова перфектни колкото той казваше, след като те бяха със монтирани пружини и не подлежаха на натиск от моя страна /както казах, не изпъквам със особенни физически данни/
3. Как можеш да проверя дължината на пружините и като цяло дали изобщо са от една, да не кажа модел, ще кажа марка автомобил /Seat или VW, да еднакви са, но все пак няма гаранция за амортизацията на 2те пружините, ако са били на 2 различни ПС-та/
4. Съжелявам, че се налага да прибягвам до подобни теми, но държанието на колегата Y.J, не му прави чест... особенно след като си продал подобни "неща" /не мога да нарека окачване, това което получих от него/

Не ми се пише повече... за колегата vanko_5 ще обадя друг път, понеже писането ми дойде в повече днес ^^ Оставям на вас да прецените кой е крив и кой е прав в ситуацията! Нищо лично, към колегите споменати в темата... могат да бъдат сигурни, че повече няма да им "досаждам" ^^

Поздрави, и внимавайте когато купувате подобни "артикули"!

П.П. Съжалявам, ако пиша в грешен раздел, или че изобщо отварям нова тема... но не исках това да се изгуби в темите "Не коректни потребители" които никой не чете... исках да се получи като дискусия, и в крайна сметка да се видят грешките от 2те страни на тази така наречена "сделка"! Моля, модераторите за малко търпение, отностно темата! Благодаря!
П.П.2 Благодаря, на всички които прочетоха темата, знам, че е истински подвиг ^^

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Не коректни потребители с които съм имал допир!

Мнениеот Stivi » Вто 27 ное 2012 20:41

Не искам да звучи грубо ама ти за 50лв какво си очаквал да купиш при положение че говорим за комплект амортисьори и пружини ?? Не че продавача е света вода ненапита ама при положение че стоката е предадена на ръка и си я гледал преди да платиш нямаш право на претенции както би било ако е по куриер и като ги отвориш се окаже че има проблеми а продавача не иска да си ги вземе обратно !

Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nappyboy » Вто 27 ное 2012 21:02

Въпросът не е в това какво аз очаквам да получа... въпросът е принциопен... не мисля, че е удачно да продаваш нещо което не става... ако всеки продаваше бракуваните си части на какво щеше да прилича това... и ми беше казано, че пружините били в комплекта като подарък... и отново искам да попитам как, аджеба, аз да разбера един амортисьор като го гледам дали е изпуснал или не е? Само с гледане възможно ли е?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 27 ное 2012 21:12

Монетата има 2 страни. Амортисьорите са КОНСУМАТИВ! Защо не си слагате маслен филтър втора ръка? Или масло?

Гуми втора ръка - ОК - можеш да ги видиш, да измериш грайфера, да го пипнеш да прецениш дали е мек каучука или е изпечен и за нищо не става. И пак като ги напомпаш може да се окаже, че са с балон!

Ама амортисьори... Какво да им видиш? Ако си малко по-запознат ще прецениш дали са изпуснали тотално. Обаче ако са "почти" здрави трудно ще разбереш.

Във форума има доста "търгаши" които продават стоки, които никога не бих купил. Например спирачни дискове, които отдавна са минали минималната дебелина, но "има още живот в тях" :screwy

Правете си сметката - евтиното излиза скъпо - това не е случайно казано :idea: :idea:

От друга страна 50 лв, 15 лв, 5 лв - парите не са толкова важни. Тук сме (във форума) с цел взаимопомощ. След като има пре*бани, значи има и някой, който е спечелил на гръб на този човек. такива хора нямат място във форум за взаимопомощ, какъвто е vwclub.bg

3 дни срок за другата страна в темата да вземе отношение. След това процедурата е ясна...

Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nappyboy » Вто 27 ное 2012 21:27

Не искам пари... не ми се занимава да връщам каквото и да било - тея амортисьори лично ще ги занеса на вторични и ще ги оставя там, а с 2-та лв. които ще им вема, ще си купя една бира, да изпия, за колегата... не съм за тея 50лв... отношението ме накара да пусна темата!

Потребителски аватар
Y.J
Автомобил:
Двигател:

Re: Не коректни потребители с които съм имал допир - Y.J!

Мнениеот Y.J » Вто 27 ное 2012 22:37

Така ли ??? А това какво е ???
viewtopic.php?f=45&t=358592
Същите така наречени от теб боклуци ги продаваш??? А така се възмущаваш , че хората продавали фалшива стока :applause:
Братле казах ти , много неща съм продавал до сега във форума и ти си 1-вия дето реве и то след не знам си колко време след покупката. Даже като се замисля си много нагъл. Донесохме ти амортисьорите почти на място с момчето на който са с цел да ти спестим пари от транспорта. А и се мина толкова време , ами извинявай ама те в магазина нови ти дават 1 година гаранция , а ти на 2-ра ръка какво искаш. Аз от къде да знам , че ти не си ги осрал примерно ??? че да ми ревеш и да ме обиждаш и заплашваш едва ли не , че щяло зле да става. Кое ще става зле ???

Последна промяна от Y.J на Вто 27 ное 2012 22:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 27 ное 2012 22:44

nappyboy написа:Не искам пари... не ми се занимава да връщам каквото и да било - тея амортисьори лично ще ги занеса на вторични и ще ги оставя там, а с 2-та лв. които ще им вема, ще си купя една бира, да изпия, за колегата... не съм за тея 50лв... отношението ме накара да пусна темата!

А сега де mhihi
Доста си противоречиш.
mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 27 ное 2012 22:50

Ха,това май са му оригиналните амортесьори+пружини+тампони!

Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nappyboy » Вто 27 ное 2012 22:51

Y.J написа:Така ли ??? А това какво е ???
viewtopic.php?f=45&t=358592
Същите така наречени от теб боклуци ги продаваш??? А така се възмущаваш , че хората продавали фалшива стока :applause:
Братле казах ти , много неща съм продавал до сега във форума и ти си 1-вия дето реве и то след не знам си колко време след покупката. Даже като се замисля си много нагъл. Донесохме ти амортисьорите почти на място с момчето на който са с цел да ти спестим пари от транспорта. А и се мина толкова време , ами извинявай ама те в магазина нови ти дават 1 година гаранция , а ти на 2-ра ръка какво искаш. Аз от къде да знам , че ти не си ги осрал примерно ??? че да ми ревеш и да ме обиждаш и заплашваш едва ли не , че щяло зле да става. Кое ще става зле ???

Амортисьорите, които бях пуснал за продаване са тези които бяха на колата, преди да сложа тея "газовите", и да отбележа за протокола перфектни са! Просто исках такива с по твърда и стегната возия!!! Ако някой не вярва нека заповяда ще ги покажа... газовите в момента все още са на колата, защото нямам време да ги сваля!!! бях решил да махна стоковите, но уви ще се наложи да ги сложа отново!!! И, мисля е нормално да реагирам по тоя начин след като получа подобни изказвания от твоя страна!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 27 ное 2012 22:53

LILO&STICH написа:Ха,това май са му оригиналните амортесьори+пружини+тампони!

:oops: mhihi

Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nappyboy » Вто 27 ное 2012 22:54

Мисля е излишно да казвам, че се свалят от продажба :D

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 27 ное 2012 22:56

Аз не разбрах продавача,се отказва да връща парите,или се бие в гърдите,колко силен продавач е?
Ясно е,че пружините и амортесьорите не са това което е обявил като модел!
Следователно,прецакал е човека :?
Амон :!:

Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nappyboy » Вто 27 ное 2012 23:01

Не, че отказва да връща пари... не ми е за парите... писах му на пича, че това не е каквото трябва да е... и получих отговор: "Спри да ми досаждаш" не знаех как да реагирам... и последва това... амортисьорите заминават за вторични при първа възможност!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 27 ное 2012 23:02

Според мен е нужно да се каже и кога е извършена сделката!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 27 ное 2012 23:04

Да де,разбра се,че ти е кофти :wink:
Ясно е и че те е прецакал съзнателно :!:
Това дето го пише,че си ги гледал на място,заеби.
Форума има архив,в който може да се види описанието на темата му!
А кога е извършена сделката,не е толкова от значение :wink: Човека е прецакан съзнателно :Mr Green Fun

Последна промяна от LILO&STICH на Вто 27 ное 2012 23:05, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”