Става въпрос че на самия ми климатроник нямам копче ECON а имам само OFF , това означава че при всяко пискане на климатроника независимо на колко градуса е компресора ще ми се пуска ?
Въпрос свързан с климатроника на Голф 3 ГТИ
-
Trunkata_16v
- Автомобил: Golf 3 TDI AFN
- Двигател:
Въпрос свързан с климатроника на Голф 3 ГТИ
Колеги , имам следното питане отностно климатроника на Голф-а .
Става въпрос че на самия ми климатроник нямам копче ECON а имам само OFF , това означава че при всяко пискане на климатроника независимо на колко градуса е компресора ще ми се пуска ?
- alex-paynera
- Автомобил: Seat Leon 1P
- Двигател:
Re: Въпрос свързан с климатроника на Голф 3 ГТИ
това и мен ме интересува.И може ли да си имам фреон и всичките символи да ми мигат около 10сек всеки път като паля колата(Голф 3 ГТИ 115коня)
-
Trunkata_16v
- Автомобил: Golf 3 TDI AFN
- Двигател:
alex-paynera написа:това и мен ме интересува.И може ли да си имам фреон и всичките символи да ми мигат около 10сек всеки път като паля колата(Голф 3 ГТИ 115коня)
Колега ако ти мига постоянно когато я палиш си провери или токовете ( може динамото да презарежда ) , или някой датчик по климатроника или има някоя грешка .
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ако няма Екон,може да се чете със самодиагностика (има теми как става) или с ВАГ-Ком. Мига,защото има грешка,каква е,няма как да кажем без диагностиката.Не е незначителна,иначе само я записва,без да мига.
За другия въпрос - да,винаги бичи компресора.Под +3 градуса(или +7) според версията,спира да го пуска.

За другия въпрос - да,винаги бичи компресора.Под +3 градуса(или +7) според версията,спира да го пуска.

-
slavipleven
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
И при мен няма копче Econ и го спира при +3 градуса!Другия вариант е да го откачиш директно от буксата или да махнеш бушончето под казанчето за антифриза и няма да се включва, НО ТОВА НЕ ТИ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ защото ще се скапе системата след време!Ако всички датчици работят не го пипай! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”