Нагревател за смукач постоянно включен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Re: Нагревател за смукач постоянно включен

Мнениеот icorainbow » Сря 23 мар 2011 16:36

Не знам от какъв Форд е карба. Както и да е. Резултата с новото нагревателче е ок. Купих кантал с правоъгълно сечение 0.3х0.125 мм, което отговаря на площ от 0.0375 мм2. Оригиналното нагревателче, жичката е с кръгло сечение 0.2 мм или с площ от 0.0314 мм2. Така, посмятах малко и излезна, че трябва да ползвам от правоъгълния проводник 45-50 см. Сложих нагревателче с дължина 40 см и смукача се изключва, когато стрелката за температурата е в края на плътната бяла зона от скалата на таблото. Доволен съм от резултата. Пускам и снимка на нагревателчето - него съм го навивал около пълнител от химикал, вижда се на едната снимка. В по-горните снимки се вижда, че към проводника за захранването нагревателя съм го захванал с част от кабелна обувка сплескана около оголения край на захранващия проводник и правото крайче на нагревателя. Другия край на нагревателя (оформен като ушенце) се закрепва към алуминиевия корпус, в който стои биметалната пластина. В този корпус има стърчаща права част - служи за засечка да не превъртат керамичните пръстенчета, в които се монтира нагревателя. Именно към тази права част от корпуса се закрепя другия край на нагревателчето. Ако някой има сходен проблем с изскочила биметална пластина може да погледне горните снимка и да се ориентира евентуално как би могъл да реши проблима с нея, а също и ако нагревателчето му е сдало багажа. Надявам се решенията, които съм ползвал да бъдат полезни.
Прикачени файлове
100_3150.JPG
100_3152.JPG

deyanivanov1990
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deyanivanov1990 » Сря 28 ное 2012 14:57

Колеги искам да попитам къде се намира автоматичния смукач на голф 3 1.8 аам благодаря предварително

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 28 ное 2012 18:37

deyanivanov1990 написа:Колеги искам да попитам къде се намира автоматичния смукач на голф 3 1.8 аам благодаря предварително

В Компютъра се намира! :D При ААМ Смукача е само режим! :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”