Дизел + отработено олио?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: Дизел + отработено олио?????

Мнениеот brum » Сря 28 ное 2012 18:56

А защо не взе една помпа от моргата за 200 лева?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 28 ное 2012 20:24

Аз си спомням една тема за буса ти . Тогава ти бях казал,че аз имам силно негативно мнение към биодизела , ти доуточни ,че става въпрос не точно за биодизел , а за олио (ползвано) . Тогава не стана ясно, дали всъщност имаш и система за олиото ( за каране с олио ), щото ако нямаш- вече разбра какво се получава :wink: и как си филтрираш мазнината или си я купуваш "готова" за употреба .

Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот juli76 » Сря 28 ное 2012 20:59

samo_pechka написа:Аз си спомням една тема за буса ти . Тогава ти бях казал,че аз имам силно негативно мнение към биодизела , ти доуточни ,че става въпрос не точно за биодизел , а за олио (ползвано) . Тогава не стана ясно, дали всъщност имаш и система за олиото ( за каране с олио ), щото ако нямаш- вече разбра какво се получава :wink: и как си филтрираш мазнината или си я купуваш "готова" за употреба .

Купувах е готова преработена в инсталация с някъкви допълнителни химии в нея миришеше силно на ацетон и амб. Разреждах е 50/50 с нормална нафта но явно помпата е имала износване от преди а това с олиото е ускорило нещата.Не исках да се занимавам с вариант втора употреба помпа, понеже и там е риск а тези помпи не са евтини варират от 400 до 600лв.

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Чет 29 ное 2012 7:57

Тоест си карал на биодизел, така го разбирам. Аз около 30к км. навъртях на олио, нямам система и гледам съотношението да е 50/50. Лятото си позволявам да 70/30 олио/нафта. Сега за зимата ще се кара само на нафта, въпреки, че миналата зима също слагах по малко олио. Единственото което забелязвам е, че когато карам само на нафта е започнала да държи по-високи обороти на празен ход, не мога да си обясня защо. Ама то като цяло и други работи не са ми в ред по двг, така че може и да не се дължи това на олиото. Биодизелът е малко коварен, много зависи дали го правят качествено, а дори и качествено да е направен има доста лоши последствия за гумените уплатнения.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Чет 29 ное 2012 11:02

А добавка за смазване не може ли да се слага на био/олио?

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Чет 29 ное 2012 13:04

на олио пък защо ти е добавка за смазване ?

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Чет 29 ное 2012 13:05

Е колегата по-горе твърди, че помпата му е заминала поради липса на смазване..

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 29 ное 2012 15:49

НИкой не може да твърди,че е станало от олиото,защото не са карани два едни и същи автомобила и на нафта и на олио за да се разбере от какво е станало.Ако не беше карал на олио щеше проблема да е от нафтата.Доста хора карат на олио и не всички се оплакват от такива симптоми,даже и не се оплакват.Ако проблема е от биодизела до сега да са изревали всички,които карат на такива смески.
Според мен е имало да стане

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Пет 30 ное 2012 22:06

@red.devilll: Колега, абсолютно съм съгласен с теб! Аз, както вече съм споменавал неколкократно, съм минал над 30000 км. на отработено олио и нафта. Съотношението е според сезона: лятото почти без нафта, зимата 2:1 олио:нафта. Нямам никакви проблеми с ГНП!!! Единствения проблем е, както казва колегата samo_pechka е намирането на суровина (олио) в големи количества :) Аз имам 2-3 заведения, които "работят за мен" и горе-долу ми смогват. Тея снимки по-горе мога да ги коментирам така: Преди да направя ремонт на моето ГНП "карантиите" му изглеждаха по-почти същия начин, а колата не беше помирисвала олио или биодизел! ПРОСТО МУ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО !!!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 01 дек 2012 0:00

Никога не бих си правил експерименти !Все пак е и до човека!Само качествено гориво!!Не съм толкова богат за да си правя експерименти.

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Вто 04 дек 2012 9:38

andon_ написа:@red.devilll: Колега, абсолютно съм съгласен с теб! Аз, както вече съм споменавал неколкократно, съм минал над 30000 км. на отработено олио и нафта. Съотношението е според сезона: лятото почти без нафта, зимата 2:1 олио:нафта. Нямам никакви проблеми с ГНП!!! Единствения проблем е, както казва колегата samo_pechka е намирането на суровина (олио) в големи количества :) Аз имам 2-3 заведения, които "работят за мен" и горе-долу ми смогват. Тея снимки по-горе мога да ги коментирам така: Преди да направя ремонт на моето ГНП "карантиите" му изглеждаха по-почти същия начин, а колата не беше помирисвала олио или биодизел! ПРОСТО МУ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО !!!

2:1 олио:нафта... зимата??? със система ли си?

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Чет 06 дек 2012 17:07

Колеги аз минах около 10 000км с 100% преработено олио(със система за подгрев) през лятото и резултата беше нова турбина(150лв) :banghead: При мене вкарваше олиото в маслото. Пробвах и 50/50 олио/нафта и пак вкарваше олио в маслото. Сега карам на 100% нафта и двигателно масло е ОК :да: Минал съм 2000км и маслото не е мръднало, а със старата турбина още като си карах на 100% нафта на 10 000км ми лапаше по 3л масло. В момента си карам на 100% нафта и изобщо не си помислям за тези лайна maikomila

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 07 дек 2012 11:10

Колега,след като ти е харчила по 3 литра масло за 10000 км какво си очаквал да и се случи?Да изкара още 100000 км ли? И на нафта да си си карал пак е щяло да ти роди турбото. Никог ане бих карал на олио или тем подобни отработени масла,но не си мислете,че това ви е развалило колите.Било е въпрос на време кога ще стане.Има хора ,които карат на отработено масло и на олио със стотици хиляди километри и още нямат проблеми по моторите.Аз лично познавам двама такива и сменят само масло и филтри,а и маслото не се изхвърля ,а се прецежда и отива в гърловината на резервоара :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ptrkrs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ptrkrs » Нед 09 дек 2012 10:48

Аз съм карал поне 30 000 на чисто олио, като палех на нафта, след което прехвърлям на олио. Олиото го утаявам в 10 лтр. туби от минерална вода. След това филтрирам с тези бояджийските на 125 мкр. и не се е налагало да сменям филтър на пътя. Карал съм и по 15 хл. с един филтър.

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Чет 13 дек 2012 22:48

red.devilll написа:Колега,след като ти е харчила по 3 литра масло за 10000 км какво си очаквал да и се случи?Да изкара още 100000 км ли? И на нафта да си си карал пак е щяло да ти роди турбото. Никог ане бих карал на олио или тем подобни отработени масла,но не си мислете,че това ви е развалило колите.Било е въпрос на време кога ще стане.Има хора ,които карат на отработено масло и на олио със стотици хиляди километри и още нямат проблеми по моторите.Аз лично познавам двама такива и сменят само масло и филтри,а и маслото не се изхвърля ,а се прецежда и отива в гърловината на резервоара :Mr Green Fun

То това че ще случи ще се случи ама олиото е ускорило равалянето на турбото :bishop Колега гледам че бая разбираш кажи ми защо вкарва олио в двигателното масло при 50/50 нафта/олио и при положение че има подгрев :?: :?: :?: :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”