голф 5 2.0TDI 4-motion 2006g.-проблем съединител или маховик
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 5 2.0TDI 4-motion 2006g.-проблем съединител или маховик
колеги здравейте,имам проблем при натискане на съединителя се чува едно тракане и дрънкане,и първа скорост не влиза,но при повторно натискане няма проблем обаче шума си остава.може ли някой да ми даде съвет.
- Deo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф 5 2.0TDI 4-motion 2006g.-проблем съединител или маховик
Аз имах същия голф и сменях маховик и съединител. При мен стържеше при включване на 1ва скорост, като с времето започна да се появява и на другите. Съединителя не беше за смяна, ама тогава ми казаха, че маховик се сменя заедно със съединител.
Deo написа:Аз имах същия голф и сменях маховик и съединител. При мен стържеше при включване на 1ва скорост, като с времето започна да се появява и на другите. Съединителя не беше за смяна, ама тогава ми казаха, че маховик се сменя заедно със съединител.
Не е вярно, сменял съм маховик без съединител на 80000 и не беше износен. Сега съм на 150000 и още съм си с оригиналния съединител.
- Deo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никъде не съм писал, че е задължително, но аз където съм питал са ми казвали, че е препоръчително. Странно ми се струва маховика да замине на 80хил. Аз правих въпросните смени на ~150хил.
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
колега маховика ти е заминал,сменяш го и си ти
До колегата kenwood,а и на мен ми се струва странно да ти замине маховика на 80000км.ама няма невъзможни неща,колега я разкажи малко повече за симптомите при теб,че си го сменил толкова рано и колата на реални километри ли беше

До колегата kenwood,а и на мен ми се струва странно да ти замине маховика на 80000км.ама няма невъзможни неща,колега я разкажи малко повече за симптомите при теб,че си го сменил толкова рано и колата на реални километри ли беше

Deo написа:...маховик се сменя заедно със съединител....
Никъде не съм писал, че е задължително, но аз където съм питал са ми казвали, че е препоръчително. Странно ми се струва маховика да замине на 80хил. Аз правих въпросните смени на ~150хил.
Защо да е препоръчително... като се свали съединителя се вижда в какво състояние е се преценява колко може още да изкара, състояние на притискателя и др. , а това че "майсторите" препоръчват да се смени щото видиш ли така или иначе се сваляло всичко... го е имало винаги като легенда. А и като се взима комплект може да се направи отстъпка.
КОнкретно при мен колата си е на реални км . нямаше притрисане, но при продължително каране и/или ръчкане на колата и след това спиране докато още работи двигателя се чуваше едно много силно съскане и след продължително помпане със съединителя изчезваше. Странно, но факт. Приятел в VW Варна, като ходих на преглед, като го чу и веднага каза маховик. След като го свалих стана ясно че е заминал. Тъй като карах колата само извънградско съединителя беше като нов...сега след почти още толкова км и ремап на колата на 145 коня на колелата...още не е приплъзнал.
Затова казвам, че най-добре е да се прецени като се свали и зависи на колко км е колата, но сервизите като чуят маховик и веднага вкарват в сметката и съединител. Колкото до това да ли е странно да ти замине маховик на 80000км....колко случаи има и на по 30000...40000...50000км на чисто нови коли...говорил съм с хора от ФВ...не са единична бройка.
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
kолеги, възможно ли е маховика да бъде заменен с по обикновен /без гумените набивки доколкото се досещам/ ...питам , защото синът ми си купи наскоро същия голф
преди време германците претърпяха тежка влакова катастрофа , защото колелата на влака бяха изработени с гума по средата заради желанието им за по тихо и безшумно возене и сега тази технология се използва само в трамваите , които е всеизвестно се движат с мн. по ниска макс. скорост.
преди време германците претърпяха тежка влакова катастрофа , защото колелата на влака бяха изработени с гума по средата заради желанието им за по тихо и безшумно возене и сега тази технология се използва само в трамваите , които е всеизвестно се движат с мн. по ниска макс. скорост.
- Deo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kenwood написа:Защо да е препоръчително...
Аз не съм майстор, за това ходя в сервизи, когато имам нужда. Какво е редно и какво не, само майсторите си знаят. Аз съм написал какво са ми препоръчали. Защо е така и дали е правилно или не - НЕ ЗНАМ. Ако знаех, нямаше да използвам техните услуги, а щях да се оправям сам.
Излишно се вкарваш в спорове. Човека получи отговор на въпроса си, така че ти предлагам да спрем до тук.
Точно защото не си майстор си споделяш проблема и не философстваш...мен а и никой от тук не ни интересува кой майстор, сервиз или приятел какво са ти казали, посъветвали или препоръчали. Няма нужда да налагаш чужди мнения и в същото време да казвам НЕ ЗНАМ??? Казали са ти, сменил си го... казваш че не бил износен...правилно или не ти си решаваш. Изобщо не съм искал да споря с теб...казвам ти го категорично, и не ме въвличай в измислени спорове. Обясних подробно каква беше ситуацията при мен за да е от полза и на други, а не да ти отговарям конкретно и само на теб! Смяната на маховика я правих в Порше изток и при смяната лично си видях съединителя и износването му беше почти никакво за 85000км затова си го оставих него, а и такова беше и мнението на механиците там. сега съм на 150000...
... това е мое мнение и не го налагам на никой, така че
... това е мое мнение и не го налагам на никой, така че

- borri
ясно колега,благодаряти за изчерпателния отговор,а те питах понеже имам съмнения за моят маховик,че е тръгнал а колата е на 72000к.Поздрави 

borri написа:ясно колега,благодаряти за изчерпателния отговор,а те питах понеже имам съмнения за моят маховик,че е тръгнал а колата е на 72000к.Поздрави
Какви съмнения имаш?
- borri
еми и аз не знам точно,вибрации нямам странни шумове също,тракане,чукане няма,има само едно леко като шшшшшшшшшшш на място като натисна педала и го задържа в средата,все едно си на полу съединител,без да има включена скорост просто натискам педала,не знам
имали проблем или няма 

При мен го има същия звук...особено ако е студена и се засилва при по ниски температури. Може и лагер помпа да е...и на други коли с тоя двигател съм го срещал това ...като загрее и почти не се чува.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колеги, маховика е много смотан, на голф5 1,9 тди, 105кс се прецака на 90000км. Автомобила е купен нов и му знам километрите. Маховика започва да шуми и трака, като накрая става нетърпимо за ухото и трябва да се сменя.
- borri
и при мен,абсолютно същите симптоми,като загрее почти не се чува,тази лагер помпа не можели да се смени
и ще се види дали е от нея,а къде се намира тя и трудно ли се сменя