Evaporative emission (EVAP)valve Passat B3-PF 89г

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Evaporative emission (EVAP)valve Passat B3-PF 89г

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 29 ное 2012 6:58

Evaporative emission (EVAP) canister purge valve
Е това чудо на техниката
2012-11-29_065620.png

Мога ли да го разкарам от колата и какво му е действието като цял!?
Карам предимно на газ, в резервоара имам 3 литра бензин ако закъсам да отида до газстанцията.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Evaporative emission (EVAP)valve Passat B3-PF 89г

Мнениеот stefan4o » Чет 29 ное 2012 8:13

Fuel vapors are collected in the expansion tank. Liquid gasoline collects in expansion tank and flows back to the fuel tank through vent lines. See Fig. 4. When engine is not running, fuel vapors are drawn from tops of the expansion tanks, and flow into carbon canister, where vapors are stored.
After engine is started, the control valve is opened by throttle vacuum. Fresh air is drawn into bottom of the canister. Fuel vapors from the canister are drawn into the intake manifold.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 29 ное 2012 14:43

Значи и аз си го преведох като чичо гугъл транслейтора :mrgreen:
Изпарения на гориво се събират в разширителния съд. Течният бензин събира в разширителния съд и се влива обратно в резервоара за гориво през вентилационните линии. Виж фиг. 4. Когато двигателят не работи, горивните изпарения са съставени от върховете на разширителни съдове, и се вливат в въглеродната обвивка, където изпарения са stored.After двигател се стартира, контролния клапан се отваря от газта вакуум. Свежият въздух е съставен в долната част на кутията. Изпарения на гориво от туби са изготвени в смукателния колектор.

В общи линии, събира изпарения и или ги връща в резервоара или ги гори според зависи има или няма вакум, т.е ако правилно съм разбрал му разкарвам вакумните маркучлета на това животно и си го зарезвам там да прай квото иска с тия изпарени, все пак в резервоара има сериозното количество от 3 литра mhihi
Василийййййййй ти щу каеш по въпроса!? Да не се появи само предпоставка за взривяване, че не знам как ще викам бате Веско да обезврежда :mrgreen:

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Чет 29 ное 2012 18:23

Съвет от мен не го разкарвай и си дръжте колите колкото е възможно с повече гориво (Бензин), защото бензиновите изпарения който се съдържат в резервоара, при малко количество бензин, особено при коли с АГУ-та който карат предимно на газ, а собствениците им "забравят", какво аджеба беше това бензина, са подложени на риск в пъти повече да се взривят, отколкото такива коли с пълни резервоари. Бензиновите изпарения в резервоара и ацетона вследствие застояване и стареене на бенза, са Главен Опасен Фактор за предизвикване на взрив. Не си играйте игра като поставяте на карта живота си и този на близките си!!!!

Върни се в “Passat”