Кредитните карти-скрития коз на банките
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:Аз имам кредитна карта и в щатите плащах почти само с нея! Мойта е в долари. Освен това и тук по бензиностанциите плащам с нея.
Абе и аз имам такава кредитна карта(на Банк оф Америка) и ми е интересно как плащаш тука по бензиностанциите. В смисъл интересува ме как точно си плащаш сметката после по кредитната карта?
Последна промяна от dimoboy на Пон 13 ное 2006 15:24, променено общо 1 път.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wrcv написа:Картата е за хора с финансова култура.!
ДА абсолютно съгласен.
По въпроса дали държавата може или не може да види какво и как си пазарувал..
Разбира се че може.. просто трябва да го поиска от банката издател.
Въпроса е не чак толкова да се следят хората, колкото да се намали сивият сектор.
Защото всяка стотинка по тази сметка се отчита..
сложно е за обяснение, но банките дават ееееййййй такива отчети на БНБ.
Неприятен момент на картата, е че ако имаш лимит 5 хиляди, банката праща в кредитният регистер че имаш отпуснат кредит от 5 к ....
а ти дали си го използвал е друга бира.
В културните държави, ако платиш нещо по-скъпо от 50 евро кеш... почват да те гледат съмнително.
А това, че требе да връщаш и че после има глоби...е въпрос на култура... и то голяма..
С две думи картите са хубаво нещо, но трябва малко да се подсили конкуренцията, за да понамалеят всички такси.. скрити и явни.
И определено са по-удобни отколкото чист кредит.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
dimoboy написа:Vlad777 написа:Аз имам кредитна карта и в щатите плащах почти само с нея! Мойта е в долари. Освен това и тук по бензиностанциите плащам с нея.
Абе и аз имам такава кредитна карта(на Банк оф Америка) и ми е интересно как плащаш тука по безиностанциите. В смисъл интересува ме как точно си плащаш сметката после по кредитната карта?
Моята е на Първа Iнвестиционна Банка - VISA.
Така че няма проблем да си я зареждам. Даже е много удобно, защото там като ми свършиха парите, просто се обадих в БГ по телефона и ми вкараха още в картата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
group написа:wrcv написа:Картата е за хора с финансова култура.!
това е най-точно казано!
Определено е хубаво да имаш винаги с какво да посрещнеш непредвиден разход. Аз също ползвах моята е щатите и беше много удобно. Дори тук ми помага много и с риск да направя реклама - условията в ПИБ са много изгодни.
Напълно съм съгласен с колегите. По стечение на обстоятелствата в момента точно с това се занимавам, но не искам да правя реклама на банката. Наблюденията ми са, че у нас все още няма изградена картова култура, повечето хора бързат да вземат съответната карта от първия предложил им изгодни (поне на пръв поглед) условия, а в същото време изобщо не обръщат внимание на подводните камъни, заложени в договорите и общите условия.
По отношение на това дали картата да е дебитна или кредитна - въпрос на личен избор, е и на финансов разбира се, но при сегашното насичане с банкомати и пос терминали си е направо удобство да не носиш пари кеш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега, може да се плаща с дебитна карта стига тя да е Visa или MasterCard. Всъщност никой освен теб и банката издател на картата не се интересува какъв вариант (дебитен/кредитен) е картата. Единствено с Visa Electron има известни "проблеми" - повечето български банки, поне големите издават международен вариант на тази карта, отворена за плащания в интернет, проблема обаче идва от там, че не всички търговци (обикновенни или електронни), приемащи плащания с Visa приемат и Visa Electron.
Ако сте решили да си издадете банкова карта, за да плащате по интернет, първо проверете съответния търговец какви точно катри приема.
Ако сте решили да си издадете банкова карта, за да плащате по интернет, първо проверете съответния търговец какви точно катри приема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Освен това изгодните условия са нещо относително.... Зависи най-вече от това, за какво основно ще се ползва картата - като потребителски кредит, за плащане в интернет, за пазаруване....Важно е и какво получаваш допълнително - например безплатна здравна и др. застраховки при пътуване в чужбина. Когато изберете своята банка, проверете дали има денонощен операторски център, където можете да се обадите ако възникне проблем с катрата, от опит ви казвам, че това е особено важно за хора, пътуващи в чужбина.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”