Преди 3 години като си изкарах книжка в талона имаше 27 контролни точки. После приеха закон че младите водачи на МПС пак да си имат 39
Та конкретното питане връщат ли до 39 точки на тези с 27 точки дори да са имали акт

Питане относно контролни точки
- cerwin_vega
- Автомобил:
- Двигател:
- CTaH4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Питане относно контролни точки
cerwin_vega написа:Преди 3 години като си изкарах книжка в талона имаше 27 контролни точки. После приеха закон че младите водачи на МПС пак да си имат 39
Та конкретното питане връщат ли до 39 точки на тези с 27 точки дори да са имали акт
по принцип такава беше процедурата- 2 год без акт и се възстановяват до 39, но ако не се лъжа от началото на годината всички шофьори станаха с 39 точки
- B O B I
- Автомобил:
- Двигател:
по принцип такава беше процедурата- 2 год без акт и се възстановяват до 39, но ако не се лъжа от началото на годината всички шофьори станаха с 39 точки[/quote]
Tака е трябва да са ти 39т. ако нямаш актове
Tака е трябва да са ти 39т. ако нямаш актове

- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Младите шофьори започваха с 27,след като направят 2 години стаж автомати1но стават 39.Ако имаш отнети точки трябва да минат 2 години от последният ти акт и ти връщат точките които са ти взели (ако са до 12 де). Въпреки,че според мен ако имаш някакво нарушение не връщат нищо!!! Аз започнах с 27 точки (2004год.) Взеха ми на другия ден 16
(за превишена скорост),след това имам оше един акт за превишена скорост (още 6 точки) И ми останаха 5 точки,това се случва 2004.От тогава не са ми зимали точки,имам акотове обаче и въпреки,че съм минал доста одавна този 2 годишен стаж точките са ми все още 5 !

- cerwin_vega
- Автомобил:
- Двигател:
нека някой от колегите ако е възможно да цитира промените от началото на годината
- cerwin_vega
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:Това с 27-те точки отпадна, 100% гаранция. В момента в който приеха промяната, автоматично вдигнаха точките на всички, които са били с 27 на 39
аз като имам акт от който не са минали 2 години
септеври ще минат две
ама миналата седмица ми направиха акт и ако ми земат точки треа да си предам дукументите
mod edit: musura
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Смяташ си 39 първоначални точки, после изваждаш първото наказание и после настоящото и получаваш верния резултат.
Ако резултата клони към 0 - по най-бързия начин отиваш в някоя фирма за шофьорски курсове и се записваш на курс за възстановяване на точки. Провеждат се обикновено събота сутрин, струват между 40 и 60 лева и си връщаш 13 точки
Ако резултата клони към 0 - по най-бързия начин отиваш в някоя фирма за шофьорски курсове и се записваш на курс за възстановяване на точки. Провеждат се обикновено събота сутрин, струват между 40 и 60 лева и си връщаш 13 точки

- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Малко е стара темата, но да не пускам нова... Имам СУМПС от 2004 година. 2008 година ми писаха първият акт за колан и ми взеха 8 точки тогава, което прави 31 останали точки. От тогава нямам нарушения, и не съм проверявал за точките, като си мисля че са се възстановили автоматично. Но днес отивам да получа НП за нарушение от преди месец, за което ми отнемат 10 точки и виждам че на НП пише, че ми остават 21 точки. Какво следва да направя според вас, и по каква логика може да не са ми се възстановили точките?
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
DJ_TOLYO написа:Малко е стара темата, но да не пускам нова... Имам СУМПС от 2004 година. 2008 година ми писаха първият акт за колан и ми взеха 8 точки тогава, което прави 31 останали точки. От тогава нямам нарушения, и не съм проверявал за точките, като си мисля че са се възстановили автоматично. Но днес отивам да получа НП за нарушение от преди месец, за което ми отнемат 10 точки и виждам че на НП пише, че ми остават 21 точки. Какво следва да направя според вас, и по каква логика може да не са ми се възстановили точките?
За възтановяване на точки се пуска лично молба в кат.. Която струва 0,60лв

- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
predat0r написа:
За възтановяване на точки се пуска лично молба в кат..
Е това не го знаех

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
DJ_TOLYO написа:predat0r написа:
За възтановяване на точки се пуска лично молба в кат..
Е това не го знаех, а тогава като бях разпитал всеки ми каза автоматично се възстановяват ако нямаш нарушение 2 години...
Иначе аз забравих да попитам инструктора от коя дата да броя 2 години.. От датата на акта ли или от датата на поставлението... Акта ми беше в края на август а постановлението от началото на ноември

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”