некоректни наематели кв. Лозенец, София
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: некоректни наематели кв. лозенец София
Добре де, нали има някаква схема когато 50% от живущите в даден блок имат проблеми със съсед и не желаят той да живее там да го изгонят (може и да не беше 50% цифрата). Не можеш ли да минеш през съседите, да им обясниш какво става и всички да подпишат, че не я искат там. И после директно си я изнасяш по законовия ред.
Тука при нас май гонеха едни наематели вече. Дигаха шум
.
Тука при нас май гонеха едни наематели вече. Дигаха шум

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Иванчо,ти да не си някой програмист с пръстчета като солети.Отиди и ги вади бе,ритници,сапове и какво ли не.Това вече граничи с безочие,аз не знам как си ги изтраял до сега.
Или има нещо гнило с теб и казуса в момента,или ти си навярно наистина прекалено страхлив.
Или има нещо гнило с теб и казуса в момента,или ти си навярно наистина прекалено страхлив.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Брех големи батки, големи бабаити, големи мутри имало у форумО бре
Недейте да съдите колегат, страхлив бил, уникат бил, тинтири, минтири. Човека не иска усложнения и допълнителни проблеми. Щото станалият с гняв винаги сяда със загуба. Разчита на подкрепа от властите и иска да оправи нещата, както си е по закон, но не става номера по простата причина, че и съдебната ни система и институциите държавните са под всякаква критика и доказано многократно, че не работят за нормални хора. Ако не знаеш на кой, колко и как да му бутнеш не 9 месеца, ами с години ще се протака. Колегата не е единствен случай. Много са хората, които заради бездействието на институциите търпят загуби под някаква форма, най-често материална за съжаление.
Така че спрете да го упреквате колегата и ако имате идея или можете да помогнете по някакъв начин кажете/помогнете. Ако не - по-добре си замълчете и не създавайте излишно напрежение.

Недейте да съдите колегат, страхлив бил, уникат бил, тинтири, минтири. Човека не иска усложнения и допълнителни проблеми. Щото станалият с гняв винаги сяда със загуба. Разчита на подкрепа от властите и иска да оправи нещата, както си е по закон, но не става номера по простата причина, че и съдебната ни система и институциите държавните са под всякаква критика и доказано многократно, че не работят за нормални хора. Ако не знаеш на кой, колко и как да му бутнеш не 9 месеца, ами с години ще се протака. Колегата не е единствен случай. Много са хората, които заради бездействието на институциите търпят загуби под някаква форма, най-често материална за съжаление.
Така че спрете да го упреквате колегата и ако имате идея или можете да помогнете по някакъв начин кажете/помогнете. Ако не - по-добре си замълчете и не създавайте излишно напрежение.
- feikot
Айде вземи ти си седни на Д-то и си експлоадирай някъде другаде,а ? Това не ми е първия пост в темата,до сега го съветвах (ама то трябва да си направиш невероятното усилие да прочетеш малко по-назад) да си търси правата по съдебен път и в НИКАКЪВ случай да не стига до саморазправа.
Съветвам го да ги съди,ама като не става...За това сега ми идва наум да му предложа да ги сплаши някое странично лице...пък ако се промени нещо-супер.
Съветвам го да ги съди,ама като не става...За това сега ми идва наум да му предложа да ги сплаши някое странично лице...пък ако се промени нещо-супер.
feikot написа:Иванчо,ти да не си някой програмист с пръстчета като солети.Отиди и ги вади бе,ритници,сапове и какво ли не.Това вече граничи с безочие,аз не знам как си ги изтраял до сега.
Абе ходих и се бяха заключили и викнаха полиция. Какво, да се бия с полицаите ли?
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
А какво казва закона в случай, че имота има нови собственици.
Не може ли да "продадеш" (фиктивно) апартамента на твоите родители. Съгласно немското законодателство, в такъв случай, наемателите имат 3 месеца, за да напуснат имота и в него се нанасят новите собственици.
Не може ли да "продадеш" (фиктивно) апартамента на твоите родители. Съгласно немското законодателство, в такъв случай, наемателите имат 3 месеца, за да напуснат имота и в него се нанасят новите собственици.
- feikot
Не разбира се,ама ти пред тия полицаи,не можеш ли да обясниш за какво става въпрос,няма ли къде да подадеш жалби,няма ли адвокати,съдии,няма ли някаква институция,която да те защити теб в този случай ? Колкото и да ни е абсурдна държавата,колкото и да са калпави някои закони,когато е нарушен някой,то няма как да не бъде наказан извършителя.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
feikot написа:Айде вземи ти си седни на Д-то и си експлоадирай някъде другаде,а
Ай да не даваш наклон на оная работа и да си гледаш работата, а рамбо, кво ще кажеш?
feikot написа:Съветвам го да ги съди,ама като не става...
И като не става какво, да ги набие/сапоразправя, че после на него ли да му се стъжни живота? ГолЕм си капацитет няма що. Бил дал той идеи. Като ще са малоумни такива тип селски тЕрикат по-добре изобщо не съветвай никой нищо, а вземи си затвори много знаещия плювалник.
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Прочетох цялата тема и почвам да си мисля, че историята е измислена и човека е интернет трол
Най-малкото за толкова време да беше изпълнил съвета на колегите и като титуляр да отиде до енергото и да спре тока

Най-малкото за толкова време да беше изпълнил съвета на колегите и като титуляр да отиде до енергото и да спре тока

Ще се опитам да обясна накратко. Всички идеи които ми давате съм ги мислил много отдавна и нито една не става по една или друга причина. (да я пребия, да я заплаша, да продам апартамента, да го дам под наем на друг, да го запала, да и спра тока, парното водата и т.н) Единствения начин е с изпълнителен лист от съда. За това адвокат ми движи делото. Всичко е много бавно благодарение на нея и на вратичките в закона. Отначало се губи няколко месеца докато вземе призовката (тя се крие и не взима призовка)после няколко месеца докато всяка от страните напише своето становище, после месеци съдията да реши кой крив кой прав. Тъкмо съдията да напише решението и госпожата пуска жалба срещу него и естествено той не пише нищо докато съда не разгледа жалбата. Аиде съда излиза в отпуска. После се оказва, че тази жалба не се разглежда защото трябва да се плати такса и естествено наемателката не я е платила. Изтича срока за плащане на таксата (около още един месец) и трябва да се напише отново решението от съдията, но наемателката отива да плати таксата, съответно и казват, че е изпуснала срока и тя завежда отново някаква жалба и пак се чака. Въобще.... смотана работа. Незнам какви ще са следващите хитрости, но поне ще мога да давам консултации после. И всичко това при положение, че тази жена е мамила така преди мен 7-8 други семейства и незнам си колко ще измами след мен. И това е ясно на съда и на всички, но.... процедури. През това време топлофикация ми пращат писма за неплатено парно, идва време да си платя данъка на апартамента, държавата по никакъв начин не ми помага даже ми пречи като не ми разрешава да я изгоня при положение, че е изтекъл договора за наем и има толкова много неплатени сметки. Накрая като я осъдя нищо немога да и взема, защото няма нищо на нейно име, а и кой знае къде ще се премести за да и давам отново призовки който тя няма да вземе. Съвсем грубо съм обяснил нещата. Има много още за допълнения но не ми се обяснява, че полудявам.
Затова и няма нито един истински престъпник в затвора, защото се точат делата за глупости и след пет години единия свидетел вече не си спомня, другия се разболял много лошо, третия вече не си спомня, и айде от начало... и лек ден сме .. в тая държава.
Трябва да се вземем в ръце да сме хора защото все по зле става и незнам докъде ще я докараме.
Затова и няма нито един истински престъпник в затвора, защото се точат делата за глупости и след пет години единия свидетел вече не си спомня, другия се разболял много лошо, третия вече не си спомня, и айде от начало... и лек ден сме .. в тая държава.
Трябва да се вземем в ръце да сме хора защото все по зле става и незнам докъде ще я докараме.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
А кой плаща всичките сметки за апартамента?Ток,парно,телефон,вода...
BeckoTDI написа:Прочетох цялата тема и почвам да си мисля, че историята е измислена и човека е интернет трол![]()
Не мога да и спирам тока защото кварталната ми написа предупредителен протокол да не я притеснявам, да не и блъскам по вратата, да не спирам ток, парно, вода и т.н докато съда не каже кой е в правото си. Това стана още пурвия път като отидох да я изхвърлям и незнаех какво ме чака. То е ясно, че съда ще каже,че аз съм в правото си, но след незнам си колко време. Иначе мога да го спра, но ще има последствия за мен от които нямам нужда, а и наемателката няма да освободи жилището. По скоро ще си вземе още едно с ток и пак ще се точат делата, понеже незнам дали разбра, че води дело срещу мен за пари, че била направила подобрения в имота ми. Адвокатите казаха, че е целяла да направи запор на апартамента, но нещо не се е получило. Има, както казах, много подробности които немога да опиша толкова лесно.
k_garchev написа:А кой плаща всичките сметки за апартамента?Ток,парно,телефон,вода...
Тя си плаща само тока за да не и го спрат.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”