ДИЛЕМА ГОЛФ 4ТДИ ИЛИ АУДИ А3ТДИ 110кс

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 11 ное 2006 16:12

Ауди все пак е Премиум марката на ВАГ.Винаги е с по скъпи материали то и затова като нови А3 струват доста над Голф.Объркването и спора идва от първия вариант на А3 който едоста постен и така да се каже неорентиран като замисъл-все пак това беше първата стъпка в малкия клас на Ауди.Освен това А3-ката е с една идея по-малка от Г4 което също я прави да изглежда по "некомфортна".За споменатия вариант който обаче Версаче кара обаче найстина е досущ като А6-а това все пак е кола от съвсем различен ценови сегмент от Голф.

Потребителски аватар
kerkelov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kerkelov » Съб 11 ное 2006 17:03

versace написа:
TDI-RS написа: като качество на интериор и външен вид

Позволи ми да не се съглася. Принципно на Ауди компонентите в интериора са много по-качествени от тези слагани в Фолксваген (говоря за който и да е модел)

Да съгласен съм с теб но ако говорим за твоята А3 тя наистина е по хубава от ГОЛФА ама тези старите А3 които са на годините на моя голф 4 са нистина много много посни вътре и тяхниа материал е то4но такав както ти спомена че се драска. Иначе за твоита че е хубава спор няма ама аз си мисля че колегата кадето е пуснал темата има предвид моделите от 1998-1999 а не такива като твоята които са 2003 г.

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Съб 11 ное 2006 17:20

kerkelov написа:колегата кадето е пуснал темата има предвид моделите от 1998-1999

Ако спазваме този времеви диапазон всичко ще зависи от цената и състоянието на автомобилите. Ако условията са равни Г4 е по-добрия вараинт!

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Нед 12 ное 2006 20:26

versace написа:Мнението ми за А3 се базира на това което сега карам................
.......................
1. Волан. Със сигурност волана на Г4 в горната си част се поизтрива или изгаря на слънце......................

2. Ръкохватки на вратите от вътрешната страна. При Г4 имат едно тънко пластмасово покритеи, което доста лесно се дере...........................

3. Пластмаса на която седят бутоните за ел стъклата и огледалата. Също се дерат много лесно....................

Снимай тези елементи на твоята и ги качи тук и аз ще снимам моите, за да се види разликата в материалите.

да ти кажа и моето мнение се базира на това, което виждам пред очите си, а именно:

Изображение

ето ти ръкохватките:

Изображение

ето ти и цялото табло:

Изображение

ето ти и интериора:

Изображение

воланът отблизо, за да видиш, че не е изтъркан:

Изображение

и нещо доста важно: СТОЙКАТА НА КОЛАТА:

Изображение

и отпред:

Изображение

сега чакам и обещаните от теб снимки!!!

Потребителски аватар
B O B I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B O B I » Нед 12 ное 2006 20:52

заминавам за Австриа и ще видиме какво ще ми хареса не се караите за глупости зависи как е гледан автомобила.гледах и от двата модела доста сериозни кочини а иначе 98-00г :да:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 12 ное 2006 21:38

TDI-RS написа:....................................

Имай предвид че много малко Г4 са в твоето изпълнение :lol: -ако не бъркам това изпълнение на купето се води ГТ и материалите му по нищо не отстъпват на А3 от същите години,а повечето то тях могат яко да завиждат на подгряването ти на седалките(тая екстра е по-яка и от климатика).Ако си сложиш и радио за първоначално вграждане което да заеме целия панел ще стане убииствено.

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Нед 12 ное 2006 23:33

TDI-RS написа: ....

Искам да изясним нещо. Аз не съм в детската градина за да споря с тебе по този начин. Приличаш ми на дете на 4-5 години което удря с юмруци по масата и вика "няма, няма, няма". Ако искаш да защитиш позицията си бъди по-малко агресивен. Ти доста на сериозно взе спора. Както и да е. Приемам, че това е начина на нормално изразяване от твоя страна. Всеки има право на мнение. Аз лоша дума за теб и колата ти някъде да съм казал?
Аиде сега мир :handshake . И да добавя че голфа ти е много хубав!
и явно няма километри за разлика от 80% от колите в България. Като дойдеш във Варна сигнализирай да те черпя едно!

TDI-RS написа: сега чакам и обещаните от теб снимки!!!

А за снимките само ей така ще направя и ще ги постна...информативно. Не искам този спор да продължава, защото е безмислен.

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Пон 13 ное 2006 1:16

versace написа:.............

абе човек, нещо мн грешно си ме разбрал....
за какви детски градини, за какво чудо говорим?
тук няма нито сърдене, нито по - остър тон - ти поиска снимки - дадох ти, затова и сега чакам твоите - и пак повтарям - ноу бед фиилингс!!!

аз лично имах възможност да си избера каквато кола искам и си избрах голфа, та дори и пред цетка цди. един френд има такова ауди, верно малко е по - старо с година - две, ама е мн мн по - различно.

относно колегата rabbit_tdi - централният панел сега е малко по - различен, а постнатата снимка е от вторият ден след като стъпи в Бг. - затова и още не беше "подредено".

а за черпенето: Попов е винаги Готов!!!

Потребителски аватар
B O B I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B O B I » Чет 23 ное 2006 21:19

взех че си купих едно bmw 318is неможах да стана дизелджия следващия път. Мерси за мненията на всички : vw fen

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 23 ное 2006 21:24

видяхте ли..
докато се разберете кое да бъде..
човека отиде на задно ;)
дилемата решена.
:lock: