Може ли малко помощ за гледането на малко Ротвайлерче

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Може ли малко помощ за гледането на малко Ротвайлерче

Мнениеот S_T_I_N_G » Чет 29 ное 2012 18:55

Имам питане относно това с какво и по колко пъти се храни и по какво количество и с какво ?
Понеже днес се карахме с баща ми че го храни с някакъв булон от кокали яде го нали но да продължим ли да го храним така ?
Също супа хапва :) Пилешко месо от печено пиле и общо взето каквото ние и малкия дзвер клиопа :)
Знам че е форум на VW но ще съм благодарен :) Има си зверски апетит и е много игрив няма ядове :) бая големи количества храна унищожава за малко кученце :)
Ако някой е наясно да каже с каква храна да го храня нали за витамини и такива неща :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Може ли малко помощ за гледането на малко Ротвайлерче

Мнениеот AmW » Чет 29 ное 2012 19:00

Колега цял форум има за кучетата... има отговори на всичко, препоръки за храни, дресиране и тн.
Куче не се храни с храната която ядеш ти... особено докато е малко.

Ето ти едно четиво :

http://forum.dog.bg/topic/26802-%D1%85% ... %80%D0%B0/

Хубаво е да си го прочел още преди да вземеш куче, но става и след това, стига да имаш интерес :)

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 29 ное 2012 19:32

Нашето бебе (на 65 дни) в момента се храни с Пурина Про План агнешко за подрастващи едри породи. С тази храна мисля да бъдем докато не направи 1 година. Плюсът тук е че реално с дневната доза по този начин получава и дажба калций и витамини. Отделно съм му взел витамини Нутрос, но тях смятам да започна след 6-тия месец. Калция даваме допълнително по 1/2 доза на хапчетата според предписанието на кутията. Т.е. ако за 10 кг тегло трябва 1 капсула, давам половин, като в събота и неделя пропускаме.
Да се върна на дневната доза гранули. В момента тежи 8.5 кг и по таблицата на чувала дневната дажба на суха храна е 180-240 гр. Горе долу спазваме като количество. Яде 3 пъти на ден - 7.00, 14.30 и 21.00 ч. Общо взето като му сложа около 80 гр. ако до 1/2 час не го изяде цялото връщам остатъка в чувала. Да го е ял. На следващото ядене ако си оближи лакомо чинията добавям още малко гранулки. През деня "намазва" я някой морков или залък хляб или пък парче салам, но до там.
Предишния ни ротвайлер живя до пълни 14 години. Винаги е бил на "храна за хора" без подправки. Гранули (суха храна) много рядко.
Не казвам, че това е правилното хранене. Просто споделям опита си.

Както каза AmW по-добре за конкретни въпроси се обръщай в другия форум.

Потребителски аватар
sando_jilata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sando_jilata » Чет 29 ное 2012 19:54

много е малко за кокали,изчакай да порасне малко и тогава и никога ама никога не му давай пилешки кокали!!!

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Чет 29 ное 2012 19:56

Да това за пилешките кокали да :) :да:
Някакви големи е купил баща ми тип ребро които не се чупят да са остри а се разпадат почти като се сваряват .
Иначе да знам че е малак ама пък нали трябва да си чешел зъбките :)за да му паднели млечните :) :да:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 30 ное 2012 0:21

Аз не го храня с никакви кокали моя...
Докато беше малък се хранеше с роял канин за средни породи до 12 месеца, сега яде про план за средни породи над 12 месеца :)
Като винаги покрай гранулите яде и пилешко с орис.
Пробвал съм само пилешко с орис като основно но слабее и според мен не му се отразява добре, та се придържаме към гранулите.
Но пък всяко куче си е различно... по предписание дневната му дажба е 350-400гр. гранули, а той е страшен манджия (до някъде характерно за породата) и с много зор ги изяжда чак към 1-2ч. през нощта. Но ако се случи няколко дни подред наблягаме на разходките и тичането... поне 2 часа вечер стабилно тичане му се отразява добре :)

Качи някоя снимка да го видим сладура ;)

п.п. С интерес чакам мнението на доктора :), очаквам да науча нещо полезно както винаги :да:

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Пет 30 ное 2012 5:21

А на каква възраст е кутрето?
Давай му гранули основно,2 варени яйца седмично,извара и от дъжд на вятър кис. мляко(от него се посират за това по-рядко давай),може и пилешко с ориз,макарони по-малко,телешки черен дроб сварен(около 2 лв. е килото-евтинийка)...
Аз на моя му давам и бирена мая на хапове,нямаше апетит.Като цяло им се отразява добре маята.
Даваш ли му гранули сега?Ако да-какви?

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 30 ное 2012 6:38

Ами на 50 дена е давах му педигрипал някакви такива но им се мръщи :)
Предпочита топла супичка с хляб примерно вътре :)
А за дроба добра идея ще пробвам :)
За прясно мляко ми казаха да не давам че щял да има разтройство кисело не съм давал защото тия млека са коляма химия :(и не знам дало да му дам .
Идеята с варените яйца е страхотна :) и другите са супер пилешкото с яйце :)
Още днес ще започна с някой :) :да: :bowdown :bowdown

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 30 ное 2012 7:42

scare лелеле, супички, кокаляци, бульони...Ако въобще искаш да го гледаш както трябва, забравяш за тези неща. Сега кучето си оформя костната система, а и всички други системи де, но при големите породи костната система създава много проблеми, затова му трябва качествено хранене. Бульона определено не е. Най-добре е качествени гранули, смесени с малко орис и варено без сол пиле, но не прекалявай, защото обикновено много го кльопат това и да не надебелее много.Също не му давай да яде и да пие след разходка непосредсвено, макар обръщането на стомаха д ае типично за по-възрастните. А кокали... 1 като мен ще ти каже никога кокали, никакви, 2-ма други ще ти кажат куче, което не яде кокали не е куче....Да, ама повечето от тези, дето даваха кокали на кучетата си и спорехме по въпроса, сега вече не дават.Един едва оттърва кучето си :bishop , друг му скапа перисталтиката за цял живот. Аз кокали на моя не му давам, какво храннително има в тези кокали..., но и аз го гледам като член от семейството. От недаването на кокали губиш, че един ден ще има зъбен камък...евентуално. Както вече ти казаха изварата е полезна, моя много обича пилешки дробчета, но по малко се дават, че разхлабва. Ако яде грис също е хубаво, защото е хипоалергична храна /май така се казваше/ и особено при някакви странни заболявания е добре да е елиминира фактора алергия.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пет 30 ное 2012 9:13

Ако има някой във форума, който познава ротвайлерите най-добре, това е joker

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 30 ное 2012 9:39

Писах му преди 7 дена но не ми отговори :(

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 30 ное 2012 11:03

От около 2 месеца се занимавам с отглеждането на един голдън вкъщи :) (сега сме на почти 4 месеца) - изчел съм доста неща изгледал съм доста видео и мисля, че съм на правия път с правилното обучение :).
Честно казано внимавай много ако усетиш, че не можеш да го обучаваш и е по-своенравен от колкото трябва е добре да посетиш някой учител подчертавам го защото говоря за такъв който ще следи твоето и неговото поведение за разлика от училищата за кучета. (има огромна разлика между голдъните и ротвайлерите ако ме разбираш на къде бия)
Относно храненето най-добрия вариант са гранули специализирани за тази порода (е да не са стотинки) но има една борса в софия в кв. Х.Димитър, където храната ще ти излиза по-евтино мога на лични да ти пратя адреса ако не го знаеш.
Поздрави и успех :beer

п.с.: избягвай педигрий пал купувай само първокласни храни 1вата година.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 30 ное 2012 11:12

В Борсата няма много голям избор на храни... взимах една бразилска от там, но в момента пазарувам от един квартален магазин Про план на горе долу същите пари :)

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 30 ное 2012 11:20

Ти си знаеш - аз лично съм доволен - Royal canin junior - Golden retriever - 3кг. от кварталния магазин - 48лв.
12 кг.от същото в борсата беше 110лв. сега е 130лв.
А все си мисля, че това е доста добра храна пък и не искам да посещавам мол за кучешки храни та да се чудя коя точно да взема :D

Към автора на темата - освен това на храните обикновено има таблици на които пише колко грама за колко кг.куче на каква възраст и т.н. и забравих да пожелая да ти е живо и здраво :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 30 ное 2012 11:37

Royal Canin Junior - за средни породи е 15кг - 140лв в момента. Преди беше 130лв.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”