лелеле, супички, кокаляци, бульони...Ако въобще искаш да го гледаш както трябва, забравяш за тези неща. Сега кучето си оформя костната система, а и всички други системи де, но при големите породи костната система създава много проблеми, затова му трябва качествено хранене. Бульона определено не е. Най-добре е качествени гранули, смесени с малко орис и варено без сол пиле, но не прекалявай, защото обикновено много го кльопат това и да не надебелее много.Също не му давай да яде и да пие след разходка непосредсвено, макар обръщането на стомаха д ае типично за по-възрастните. А кокали... 1 като мен ще ти каже никога кокали, никакви, 2-ма други ще ти кажат куче, което не яде кокали не е куче....Да, ама повечето от тези, дето даваха кокали на кучетата си и спорехме по въпроса, сега вече не дават.Един едва оттърва кучето си

, друг му скапа перисталтиката за цял живот. Аз кокали на моя не му давам, какво храннително има в тези кокали..., но и аз го гледам като член от семейството. От недаването на кокали губиш, че един ден ще има зъбен камък...евентуално. Както вече ти казаха изварата е полезна, моя много обича пилешки дробчета, но по малко се дават, че разхлабва. Ако яде грис също е хубаво, защото е хипоалергична храна /май така се казваше/ и особено при някакви странни заболявания е добре да е елиминира фактора алергия.