помощ за семеен автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

помощ за семеен автомобил

Мнениеот peachbaby » Пет 30 ное 2012 19:47

колеги,вече имам семеиство и голфа ни идва прекалено тесен.имам намерение напролет да се поогледам за по-голям автомобил.тук идва и проблема с избора му.не мога да се спра на нещо конкретно.ще ми се или мини ван или някое добро комби.колата ще се опитам да я взема на лизинг и за целта не мисля да дам повече от 7-8000лв.за голфа знам цялата история и кое колко струва по подражката му.карам 1,6 афт 101к.с.които много ми малеят.новата кола искам да е с 5 врати, бензинова,след 2004г.с идеята да я газифицирам.да не е автоматик и да е с двигател по голям от 1,6 101кс.иначе много модели ми харесват.ford cmax,renault grand scenic,новата opel zafira,mazda 6,ford fokus i audi kombi.не знам коя от всички да предпочета и евентуално с кои мотор да е.не искам да има турбо защото знам, че не мога да си позволя подражката му или евентуалната му смяна.чувам че колите с торсионно окачване били скапи за подражка(не знам какво е торсионно окачване :oops: )ако имате преки наблудения от даден модел за поведение и цена на консумативи ще сам ви безкраино благодарен.се ми се ще да си взема мини ван ,но ако не са сполучливи или не мога да си ги позволя ще взема комби.рових по форумите но от новите модели няма кои знае какви впечатления.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: помощ за семеен автомобил

Мнениеот stefan4o » Пет 30 ное 2012 19:55

Да започнем оттам, че за 7-8 бона няма как да си купиш примерно Мазда 6 2005 година. Един от началниците и един от колегите ми сравнително скоро си купиха такива - единият даде 10 000лв., другия 10 500 някъде...
От изброените - Ауди няма как да си купиш за тези пари със сигурност, освен ако не е с челен удар, за Мазда ти казах също, Опел Зафира ме съмнява да е слязла и тя под 10 000лв. ако е тоя модел, за който се сещам... Другите коли не зная как вървят като цени, но ще метна едно око заради теб mhihi Някой Форд или Рено може и да успееш да намериш за тия пари :wink:

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пет 30 ное 2012 20:16

Директно ти отговарям това, което знам за всяка един от вариантите:
- Форд С макс - малко трудно за тия пари
- Рено гранд сценик - нямам инфо
- Опел Зафира(предполагам за зафира Б се говори) - за тия пари малко трудно, освен ако не е 1,6 бензинов мотор, който е крайно неподходящ за това купе. Също ако се спреш на дизел - 1,9 120к.с. е много по-добър вариант от 1,9 150к.с., заради вихровите клапи, а щом турбото те плаши, тук няма какво да коментирам.
- Мазда 6 - хубава кола, дизела страда от демпфер, за тия пари много трудно.
- Форд Фокус - тук се надявам да се шегуваш, но като цяло има читави комбита за тия пари, доста нова година. Ако е 1,6 дизел е мотора на Пежо с добре познатите дефекти.
- Ауди комби - това от коя година? Щото след 2002 в тия пари може и да не се вместиш. Иначе са прилични коли, лично на мен ми харесват.

Какво ще кажеш за Пасат комби - от личен опит се събирам с детето (бебе на 1год.) и жената и пускам щората за едно тридневно пътуване. Иначе Шаран, нещо Галакси...

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пет 30 ное 2012 20:25

peachbaby написа:колеги,вече имам семеиство и голфа ни идва прекалено тесен.имам намерение напролет да се поогледам за по-голям автомобил.тук идва и проблема с избора му.не мога да се спра на нещо конкретно.ще ми се или мини ван или някое добро комби.колата ще се опитам да я взема на лизинг и за целта не мисля да дам повече от 7-8000лв.за голфа знам цялата история и кое колко струва по подражката му.карам 1,6 афт 101к.с.които много ми малеят.новата кола искам да е с 5 врати, бензинова,след 2004г.с идеята да я газифицирам.да не е автоматик и да е с двигател по голям от 1,6 101кс.иначе много модели ми харесват.ford cmax,renault grand scenic,новата opel zafira,mazda 6,ford fokus i audi kombi.не знам коя от всички да предпочета и евентуално с кои мотор да е.не искам да има турбо защото знам, че не мога да си позволя подражката му или евентуалната му смяна.чувам че колите с торсионно окачване били скапи за подражка(не знам какво е торсионно окачване :oops: )ако имате преки наблудения от даден модел за поведение и цена на консумативи ще сам ви безкраино благодарен.се ми се ще да си взема мини ван ,но ако не са сполучливи или не мога да си ги позволя ще взема комби.рових по форумите но от новите модели няма кои знае какви впечатления.

Отдаден оптимист... Пореден... Ако очакваш да си купиш кола, която да не е пълната гробница, то тогава за теб чашата е винаги наполовина пълна :screwy Мазда 6 за тия пари - ако намериш, то знай, че си си купил купчина кит и ламарина, която ще иска да налееш мнооооого за ремонти, както и кое и да е друго прилично комби за тия пари и тия години. Фокус хечбек на тия години с келявия TDCI, дето иска нови дюзи за 2-3 бона, върви на тия пари... На твое място бих се огледал ако ми изпадне Октавия тур комби или нещо по-старо, но поне запазено!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 30 ное 2012 20:47

Баси аз ще дам толкова за кола 1996.Ма може и аз да съм повреден :oops: иначе изискванията са същите,само че ще е дизел

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Пет 30 ное 2012 21:00

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1co19o ето примери http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1co19o http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1co19o .това са само примери.не казвам че точно тия коли са читави.просто гледам как са обявите.имам и близак човек които се занимава с внос на коли.тои може да садеиства за цената (няма да ме товари )просто искам да се насоча за модел които отговаря на изискванията ми и е читав като модел и мотор.сега ако се наложи нека се дадат 1000-1500 лв повече но да е кола.а- нямам против някоя октавия.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пет 30 ное 2012 21:09

Допреди година колите внос от Швейцария минават през Технотест задължително, където са още разходи. Затова бяха по-евтини на пазара. Сега незнам как е, не съм търговец на коли и незнам как е. Така или иначе успех колега, взимай тази която ти хареса :drunk
Провери си преди това за газифицирането обаче, има някои модели които не понасят газ, та дори и газов инжекцион. Има пример с такава Вектра Ц 1,8 мотор (ама не ме питай кода, забравил съм го).

Потребителски аватар
stinbg
Автомобил: Passat B6
Двигател:

Мнениеот stinbg » Пет 30 ное 2012 21:21

Колега предишният ми семеен автомобил беше Мазда 6 2.3 , 4х4 комби. Мога да ги сравня с Пасата, който взех понеже е 2010 г. а Маздата беше 2004. Така или иначе ако оставим годините на страна Маздата имаше по-добра возия от Пасата, вървеше прилично за тези 166 к.с. с автомата, а музиката - Бусе с бас в резервната гума беше просто уникална. Всички тези неща ме карат да се чувствам донякъде прецакан с Пасата, защото при него музиката не е нищо особено както и вървежа (взел съм си с малък мотор за икономии) и единствения плюс който има е големия багажник (което за семеен автомобил си е сериозно преимущество).
Накратко гласувам за Маздата с две ръце, при това се намират такива за около 8 000 лв. комби с 2.3 мотор. Между другото покрай вървежа идват и едни 2-3 литра отгоре, но то пълно щастие няма.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 30 ное 2012 21:24

Колега, ако не искаш задължително БЕНЗИН, тази обява -> http://www.mobile.bg/11354302976571412 Мисля е добра, за тези пари и година, също и на снимки е добра!
Нямам впечетления към дадения автомобил, но ми харесва!
Късмет с избора!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 01 дек 2012 0:08

stinbg написа:Колега предишният ми семеен автомобил беше Мазда 6 2.3 , 4х4 комби. Мога да ги сравня с Пасата, който взех понеже е 2010 г. а Маздата беше 2004. Така или иначе ако оставим годините на страна Маздата имаше по-добра возия от Пасата, вървеше прилично за тези 166 к.с. с автомата, а музиката - Бусе с бас в резервната гума беше просто уникална. Всички тези неща ме карат да се чувствам донякъде прецакан с Пасата, защото при него музиката не е нищо особено както и вървежа (взел съм си с малък мотор за икономии) и единствения плюс който има е големия багажник (което за семеен автомобил си е сериозно преимущество).
Накратко гласувам за Маздата с две ръце, при това се намират такива за около 8 000 лв. комби с 2.3 мотор. Между другото покрай вървежа идват и едни 2-3 литра отгоре, но то пълно щастие няма.

Доста странно сравнение между най-висок клас оборудване на мазда и 2.3 мотор с пасат с предполагам 1.4 или 1.6 мотор и базов пакет интериор и музика...

Сигурен съм, че ако сравниш Passat Trendline с Passat Highline, разликата също ще е доста сериозна...

На колегата пуснал темата:

ford cmax - нямам мнение
renault grand scenic - колега в офиса с такова. Съвсем не е толкова "grand". Освен това редовно в сервиза.
Новата opel zafira - готин автомобил, стига да не е дизел. Дизелите имат сериозни проблеми с турбото.
mazda 6 - от изброените до тук - най-добрия вариант
ford fokus - това не твърдо. писал съм на няколко пъти във форума защо. Фордовете стават до 5-6 годишни. после мъка
audi kombi - това пък няма никакъв шанс да го купиш след 2004 г. - новият модел е над 17000 лв...

Все пак сме фолксваген форум - предлагам ти да разгледаш пасат 5.5 - 2.0 бензин. Подходящ за газифициране, а пък багажникът на комбито е по-голям от всичките изброени по-горе автомобили 1100+ литра без да се свалят седалките!

За сравнение:
голф 3 - 330 литра
"гранд" сценик - 501 литра... :bishop
Zafira - 645 литра
мазда 6 - 950 литра
ford fokus - 990 литра
Ауди А4 авант - 787 литра

Така че колега ако искаш голям багажник и автомобил, на който можеш да разчиташ - пасатът е твоя избор!

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Съб 01 дек 2012 0:34

Замисли се и за бусче VW T4 Мултиван, перфектен семеен автомобил с място за целия багаж, деца, че и за резервна жена ;)
Удобни седалки с подлакътници, задната седалка става на легло, в левия страничен панел има вградена маса, заводски монтиран хладилник, климатик, здраво окачване, разходи като на лек автомобил.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 01 дек 2012 6:25

фолксваген тауран http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi
или пътническо кади

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Съб 01 дек 2012 11:06

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 10:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 01 дек 2012 11:21

moimoimoi написа:фолксваген тауран http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi
или пътническо кади

Интересно къде ги намираш Турани или Кадита по 8000лв независимо от нивото на оборудване и двигателя,понеже в обявите такова животно нЕма,първите гробници почват от 9000 /за Кади такси на милион км/ и 10 000 за Туран ! Иначе по темата въпреки че сме VW форум бих предпочел една Зафира пред Пасат като алтернатива за типично семеен автомобил !

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 01 дек 2012 11:29

Matematiks написа:Баси аз ще дам толкова за кола 1996.Ма може и аз да съм повреден :oops: иначе изискванията са същите,само че ще е дизел

:D :beer Защо ли и при мен е така :Mr Green Fun

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”