Golf 3,1992г,1,8куб,90к.с. проблем с температурата - решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
novali5love
Автомобил:
Двигател:

Golf 3,1992г,1,8куб,90к.с. проблем с температурата - решен

Мнениеот novali5love » Сря 28 ное 2012 13:37

Здравейте колеги, става дума за следния проблем - уреда на таблото за температурата не иска да отчита правилно-смисъл колата вдига нужните градуси парното работи перфектно перка се включва но уреда на таблото не се вдига на положение по голямо от 70градуса и при това не зависимо дали карането е извън градско или е само градско. Проблемът е от скоро може би от около месец и половина. на практика се получава така че уредът лъже, от къде може да е проблема ?? Парното работи перфектно, от начало се замислих дали няма да е термостат но щом парното работи както обикновенно няма как да е от него, а ако беше от термостат то досега би трябвало колата е прегряла неколкократно а такива проблеми няма! Цялата система работи перфектно с изключение на уреда на таблото... Мисля че не е хубаво да лъже така този уред защото ако наистина има някакъв проблем по охлаждането няма да може да се засече !!!
Става дума за Golf 3,1992г,1,8куб,90к.с.
Надявам се някой да може да помогне с някое предположение от какво може да е този проблем ;)

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 3,1992г,1,8куб,90к.с. Проблем с температурата

Мнениеот Jovany » Чет 29 ное 2012 9:00

Не си много прав за термостата. Ако стои отворен постоянно е нормално да не ти вдига до работната температура. На пасата ми се е случвало точно това

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Чет 29 ное 2012 10:59

Датчик за температурата, намира се на тройника вдясно на главата, букса с 4 кабела. На моята тройка положението беше същото и се оправи със смяната на въпросния датчик.

novali5love
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novali5love » Пет 30 ное 2012 10:01

Относно термостата - сигурен съм че работи правилно защото примерно да кажем ако беше отворен постоянно на големия кръг колата няма да вдига работна температура което ще доведе до там че няма да има парно !
Ако пък да речем че термостата е заковал на малкия кръг защото колата има ПЕРФЕКТНО парно дори в момента то до сега трябваше да сме хвърлили водите поне 5 пъти, а за много голямо щастие това все още не се е случило ;)
Да не забравяме че парното е вързано на малкия кръг и следователно ако термостат е прецакан вариантите са два или няма хич да топли или до сега щеше да прегрее, не мислите ли ?? Или аз не съм поне малко компетентен или наистина хич не съм компетентен :D
Относно датчика - долу горе какво трябва да търся колега и евентуално колко български левчета може да струва това изделие? Надявам се няма да е нужно да се ходи на сервиз за това че не обичам да им пълня гушата, като си представя коша долу горе се сещам за кое става дума днес ще се постарая да го погледна та дано да се окаже че е то ;)
благодаря ви за мненията до тук :beer

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пет 30 ное 2012 22:43

От 10 до 20 лв е датчика. Сменя се моного лесно, но само при студен мотор, за да не те изгори антифриза. Държи го една скобичка, издърпваш я с клещи примерно и после дърпаш датчика нагоре. Да не забравиш да си смениш и гумения О пръстен на датчика.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пет 30 ное 2012 22:46

На 1.8 мотора датчика е със жълт пръстен :beer Датчика се намира на цена от 10лв до 50лв

novali5love
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novali5love » Съб 01 дек 2012 15:40

Мерси много за мненията колеги! Днес си го закупих на цена от 18лв от evro07 (надявам се да не се счита за реклама но само там го намерих), върви комплект с Опръстника и със скобичката която го държи, и да наистина е със жълт пръстен. Явно наистина е от него защото моя датчик пластмасата където са 4-те клемички се клати от металната основа а на новия няма такова нещо! Надявам се след смяната всичко да е ок...
още веднъж благодаря за помощта ;) :beer :beer

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 01 дек 2012 16:48

След смяната му да не забравиш да напишеш резултата.. Да знаем датчика от 18лв дали отчита правилно.. Много колеги си имаха ядове дажи със по скъпи датчици.. :beer По някога цената не определя качеството :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 01 дек 2012 17:06

[quote=]"predat0r"По някога цената не определя качеството :beer[/quote]
Много правилно колега, моя случай е жив пример! Със стария датчик на температурата, показва 100 110 градуса, слагам нов, оригинален "УЖ" 50 лева, и пак показва същата температура :screwy
Сега остава да сменя радиатора, и ако е пак така, незнам :banghead: :banghead:
Дано колегата пише, какво е станало, че ми е интересно! "Смисъл надявам се да е открил проблема" :banana

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 01 дек 2012 18:03

Редно беше да кажете на човека да си замери датчика преди да купи нов.Това,за да сме сигурни,че той е виновника,а не да излезе таблото.Успех все пак.

novali5love
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novali5love » Нед 02 дек 2012 19:03

Ами колеги какво да кажа освен отново едно мерси за помощта !! Оказа се наистина от датчика и да аз също съм на мнение че цената 100% не винаги определя качеството, но намерих само този само на тази цена както споменах в по-горният си пост, имаше и по евтини и по скъпи варианти но с изчакване за доставка а аз нямах такова време тъй като колата не е моя а на приятелката ми а на нея и трябва за да ходи на бачкане ;)
Относно замерването - нямаше и нужда защото аз като извадих моя датчик от мястото му той се клатеше прилично (имаше луфт между пластмасата и металния корпус) което още тогава ми се стори ненормално и направо хукнах да го търся из магазините! И другото с този датчик е същото както с предишния когато работеше - отчита съвсем нормално ;)
пожелавам успех на всичко които недай боже някой ден имат същия проблем !
Марката му е Calorstat by Vernet модел WS2579(предполагам последното означава това) френско производство е ;)
Поздрави на всички и много безаварийни километри ;) :beer

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3,1992г,1,8куб,90к.с. проблем с температурата - реш

Мнениеот luboveliki » Сря 13 ное 2013 12:15

темературата на водата по стрелка е 75 градуса(преди 2 години беше 90 градуса бетон),та почна мъката........смених термостат,датчик на темпрературата(скъп от 40лв.)и датчика за включване на перката....и положението стана никакво,демек карам си зимата и лятото и температурата на стрелката е 70 градуса бетон(демек термостата работи),перката включва на 80 градуса първа степен и пак пада на 70-75гр.......така до днес, писна ми това положение и съм мераклия всичко да е ОК, и се заех със следното.....намерих 3 цели арматурни табла на МОТОМЕТЕР и ВДО и ги смнених и и всичко е еднаква като с оригиналното(демек 70гр. бетон- и перка на 80 гр.),ядосах се и пак купих температурен датчик 18лв на Calorstat by Vernet модел WS2579 и го монтирах,пак същата дивотия( 70 бетон и 80 перка).......еееее няма такава кола и резервни части :bishop :gruebel :horror егати цирка....мой приятели карат от по тъпите марки коли и нямат никакви ядове...знам ли?Всички части сигурно са фалшиви по малко и слъгват и крайния ефект е дивотия.....тия голфове са проклетия.....дайте предложение че останах без нерви....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”