Здравейте колеги,
Преди година ми монтираха 30 литрова бутилка, странична, на голфа. От тогава винаги ми сипват по 21.Х литра. Последните две зареждания обаче ми заредиха съответно 29.Х и 30.Хлитра. Това нормално ли е или имам проблем? На какво се дължи това, че изведнъж бутилката ми се "разшири" без никаква промяна по инсталацията.
П.С. На станцията не лъжат, наистина карам повече километри.
Вместимост на бутилката
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Re: Вместимост на бутилката
И аз съм с 30 литрова бутилка и ми събира 25,5 до 26 литра газ,ако не ти е правилно нивелирана може да има такива аномалии,моята ми я нивелира един познат газаджия и каза че 26 литра са 80% вместимост на 30 литрова бутилка,но може и да ти е от друго проблема не съм сигурен дали е от това 

- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм с 30 литрова бутилка и всеки път ми събира 27 литра +/- 200,300 грама 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Това е вярно,бутилките се пълнят на 80% от обема,което на 30л. е 24 л.За това се движи баланса вътре.Случва се понякога този баланс да задържи и тогава бутилката събира 100% от обема си.На мен за 7 години ми се е случвало 3-5 пъти.Дали се дължи на голямо налягане в колонката или на износване,за теб не зная.
И при мен така,моята е 25 литра и събира някъде 20 литра и почва да трака.Сега като заредих на ОМВ събра 21 литра при положение че в бутилката имаше.Много се ядосах,но не ми се разправяше,след това се сетих че може да е на по-голямо налягане и клапана да не се е задействал огледах се за манометър но не видях,имаше само една лампичка която мигаше, дано не са ме измамели нещо,ще засека колко км ще мина.
Върни се в “Автогазови уредби”