помощ за семеен автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: помощ за семеен автомобил

Мнениеот stefan4o » Нед 02 дек 2012 20:15

Какво е толкоз странното, че един дърт Голф модел 1994 струва колкото едно рено в същия клас, но 5-6 години по-ново? :lol: Може пък да има защо да е така ? Пазарът и търсенето определят цената, най-вече, а не собствениците, които си продават трошките. Да оставим настрани въпросът, дали едното е два пъти по-кола или по-малко кола от другото, понеже е малко субективна работа - някои ги кефи да са заобиколени само от пластмаса в купето... Хубаво е, когато човек си купува нещо - без значение дали става реч за кола, телевизор, пералня, печка и т.н. да си зададе въпроса - защо това струва повече от онова, като се абстрахира от някои неща като например - "тоя пък на какво отгоре ще иска толкоз пари?".

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 02 дек 2012 20:26

Различните марки имат различен "статус" особено в държава като нашата тук важат само ултра ПРЕМИУМ марките големите 3 , другите коли не моа да праат...тва е. Колега виж цена/качество какво ще намериш и не се маниачи в марки и др. такива глупости.. Успех

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 02 дек 2012 20:35

ПРЕМИУМ марките не са случайно премиум и то не само в България.

Както тук, така и в Германия един голф на 10 години, струва колкото един меган на 5 години.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Нед 02 дек 2012 20:39

Още едно мнение против показания модел на Форд, особено с този двигател. Купихме такава на приятелката ми на майка й и жената се проклина стотици пъти. Гори по 1л. масло за 500км., пълен боклук.
Ако се върнем към предложенията на колегата автор най-добре е Мазда-та.

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Нед 02 дек 2012 20:43

ами мен марката конкретно не ме интересува.важно е за мен колата да е сполучлива,и да си ме слуша.не искам да вися по сервизите ,а и нямам тази възможност.не искам да се фръцкам с колата.просто да ми е кеф да си я карам и да ми върши работа.за сега съм се спрял на 3 модела(за сега)opel zafira(новата),ford cmax и mazda 6 kombi,.не искам мотор по малък от 1,8 и минимум115 коня.просто не ми стига мощността им.искам да е бензин с идея да я газифицирам(комшията ми е газаджия),да е с ръчни скорости,и да няма турбо.(хубаво нещо е турбото но за себеси знам че не е за мен)не знам нищо за oktavia .като модел ми харесва.от кам разход не се притеснявам много ,защото с голфа рядко падам под 10/100.и градско и извън.малък е мотора а и аз си го натискам и така.12 разход за мен ще е добре.пред вид че и мощността ще е по-голяма :bowdown :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 02 дек 2012 20:59

Октавия също не е никак лош вариант. За тези пари може и да вземеш някоя фейслифтова след 2003г. Разбира се не може да се сравни с Мазда 6, поради факта, че маздата като цяло е по-нова като модел, разбирай по-съвременен с по-добро оборудване от завода и т.н., но пък поддръжката на бензиновата шкода няма да коства кой знае колко. Окачването й е жълти стотинки - малко по-скъп е шарнирът от на Голф 3 :lol:
За "новата" Зафира мисля, че няма да ти стигнат парите, нали до 8000 идва реч?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 02 дек 2012 21:04

Братле-за тези пари и такава година ще трябва да направиш поне 2-3 компоромиса от посочените от теб параметри,не зная дали си даваш сметка.

Няма как да си купиш- за 7 бона(не ми казвай,че включваш и регване и обслужване вътре щото :shock ) няма как да си земеш кола,която да харчи малко,да се чупи малко и да е с евтини части а търсиш и комфорт(да ти е кеф да си я караш) и да е СЛЕД 2004 година и да подминава 120 коня :shock :shock . То може да немриш някой гроб де,ама после.... с тоя кредит не мога да те мисля :bishop

Или увеличи бюджета или свали годината :P

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 02 дек 2012 21:07

Колега от трите модела, на които си стеснил търсенето махни и форда и няма да сбъркаш. :да:

А да допълня относно "премиум" марките.

Както съм писал във форума декември 2011 купихме пасат B5.5 1.9 TDI 130 к.с. за около 8500 лв. След надлежно обслужване този автомобил пътува до Германия, до Сърбия, Македония, както и няколко обиколки на България.

Откраднаха го през тази година - началото на август и отново купихме пасат B5.5 1.9 TDI 130 к.с., защото просто няма как да се намери по-добро съотношение цена-качество-комфорт-място за багаж. Единствената разлика е, че втория го докарахме с брат ми лично от Германия и избрахме такъв с повече екстри и на по-малко километри. Излезе близо 10000 лв., но пък това е автомобил, в който има още много живот.

Защо го пиша - защото когато се купува един автомобил е важно да си направиш сметката колко време ще го ползваш и колко ядове ще ти създава. За нова година отиваме с пасата до Брюксел (4300 км в двете посоки). С рено или форд над 5 г. никога не бих тръгнал на толкова дълъг път, освен ако който ме праща не ми даде и 1000 евро джобни, за да може като ме остави на пътя някъде на майната си, да си взема самолета и да се прибера в БГ.

Окачването й е жълти стотинки - малко по-скъп е шарнирът от на Голф 3

А за октавията - преди да купим пасата - гледах точно такива октавии. На платформата на голф 4, но по-голяма от него. Значително по-малко място от пасат. Поддръжката почти не се различава от тази на голф 3 - не само шарнир, ами и накладки и какво ли още не.

Трудно обаче се намира октавия с климатроник.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 02 дек 2012 21:09

Vlad777 написа:
Трудно обаче се намира октавия с климатроник.

Прав си. Но имат пакет Elegance, там е доста често срещан. Като цяло е евтина и непретенциозна кола, но същевременно солидно изработена типично по немски, нищо, че вътре си е пластмасова точно като Рено Меган mhihi

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 02 дек 2012 21:14

Мазда 6 е колата, следващата година живот и здраве ще се оглеждам и аз за такава. Карал съм към 500 км. извънградско и като окачване и комфорт е идеална, за дизайн няма защо изобщо да говорим. Бягайте далеч от дизелите, иначе 2.0 и 2.3 са с верига и идеални за газ. За мен оптимална е фейслифнатата 2.0 147 коня със 6 скорости.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 02 дек 2012 21:17

Vlad777 написа: Единствената разлика е, че втория го докарахме с брат ми лично от Германия и избрахме такъв с повече екстри и на по-малко километри. Излезе близо 10000 лв., но пък това е автомобил, в който има още много живот.

Защо го пиша - защото когато се купува един автомобил е важно да си направиш сметката колко време ще го ползваш и колко ядове ще ти създава.

Е те тука е ключа от палатката :да: и като го обслужиш с хубави части и ще подмина 12 с регистрацията :applause:

А тук говорим за кола на кредит за 7 бона със секви глезотии,комфортна нечуплива и над 120 коня и то след 2004 .... некси...така малко.... :screwy

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 02 дек 2012 21:18

Хубаво и евтино ... mhihi
Успех в избора.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 02 дек 2012 21:21

dobrin написа:Хубаво и евтино ... mhihi
Успех в избора.

Именно :lol: може нЕкоя Дачия се земе за тея пари,но как точно щи е кеф да си я кара нямам представа mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 02 дек 2012 21:34

Matematiks написа:
Vlad777 написа: Единствената разлика е, че втория го докарахме с брат ми лично от Германия и избрахме такъв с повече екстри и на по-малко километри. Излезе близо 10000 лв., но пък това е автомобил, в който има още много живот.

Защо го пиша - защото когато се купува един автомобил е важно да си направиш сметката колко време ще го ползваш и колко ядове ще ти създава.

Е те тука е ключа от палатката :да: и като го обслужиш с хубави части и ще подмина 12 с регистрацията :applause:

А тук говорим за кола на кредит за 7 бона със секви глезотии,комфортна нечуплива и над 120 коня и то след 2004 .... некси...така малко.... :screwy

Колата регистрирана в КАТ излезе 9900 лв. (Тук не включвам цената за ГО и каско, но тя е разход за всеки автомобил)

Около 1000 лв е обслужването с хубави части и ТРУД. (На мен например с отстъпките, които ползвам ми е около 700 лв)

Включва:
Ангренажен ремък с обтяжна и паразитна ролка
Пистов ремък, Водна помпа, обтяжна ролка с амортисьорче за пистов ремък (тази ролка е над 260 лв без отстъпката :horror: ).
Горивен филтър, въздушен филтър, филтър купе.
Масло мотул Specific 505.01 5W40 и маслен филтър.

Това обслужване се прави веднъж на 80000 км и това е за дизел 1.9 тди помпа-дюза.

Освен това сложихме и хубава аларма и общо колата излезе с обслужването 10800 лв.

Колегата е писал, че не иска дизел и не иска турбо. Съответно там цената и за закупуване и за обслужване ще е доста по-ниска.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 02 дек 2012 21:37

Мисълта ми е ,че са малко парите.Та той иска за 6 бона да земе хубава кола след 2004.Мен толкова ще ми излезе кола 1997 след обслужването баси ,ма аз държа и да е много изпъната.За същата такава кола в Германия няма да ми стигнат 3500 евро-говоря за много хубаво състояние и малко километри.

П.П. И аз ще обслужвам със същото масло и аз имам такава ролка :да: но пък имам 2 ангренажни ремъка и тампоните на мотора ми струват мама и тате,да не говоря за демпферния маховик mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”