Пасат Б5.5 2001г, АZM 2000сс трудно палене
Пасат Б5.5 2001г, АZM 2000сс трудно палене
Колеги Пасата ми е Б5.5 ,2001г,АZM мотор ,2000сс,проблема започна преди няколко месеца одначало палеше от втория път ,а сега вече от десетия ,това го прави само студен,запали ли след това няма проблем до другата сутрин .Засега съм сменил само горивен филтър но без подобрение. Интересува ме колко бара трябва да бъде налягането на горивната помпа.
Re: Трудно палене на Пасат Б5.5
Колега и моят пасат е със същия мотор и моя ги прави същите номера, проблема е в бензиновата помпа,когато напълниш над половин резервоар бензин проблемите изчезват, винаги пали от първия път. Затова винаги си карам с почти пълен резервоар и така съм си решил проблема временно докато помпата не сдаде багажа напълно.
Re: Трудно палене на Пасат Б5.5
Колега днес премерих налягането на помпата и дава 5 ваr което мисля че е добре но не съм сигурен .
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5.5 2001г, АZM 2000сс трудно палене
Колега и на мен ми пали от 2рия път, ще следя темата с интерес, и ако има развитие ще споделя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, относно помпата, не по-малко от 3 бара е за твоята кола. Как и къде го премери това 5 бара? Премери го и преди горивния филтър ако може. Гледай да не си изгориш работещата помпа.
То по принцип след манометъра трябва да имаш един спирателен кран, който да го притвориш малко докато налягането се качи до 3 бара. След това преместваш маркуча от който тече бензина в нов съд и засичаш за 30 секунди какво количество бензин ще претака помпата при заложеното налягане. Количеството на бензина беше функция от приложеното напрежение - демек от напрежението на акумулатора и ги дават с едни графики при какво напрежение, какво количество бензин. Ама трябва да ги търсим, някъде по ръководствата за ремонт - нямам ги в момента, че съм с друг компютър. Аз да ти кажа съм я засичал мойта помпа преди да я сменя (B4-1.8mi) и при налягане 0,6-0,8 бара двигателя си палеше. Е некой път, трябваше да се дава по няколко пъти на контакт за да нагнети помпата, ама си палеше. Май няма да е от помпата, проблема при теб...
То по принцип след манометъра трябва да имаш един спирателен кран, който да го притвориш малко докато налягането се качи до 3 бара. След това преместваш маркуча от който тече бензина в нов съд и засичаш за 30 секунди какво количество бензин ще претака помпата при заложеното налягане. Количеството на бензина беше функция от приложеното напрежение - демек от напрежението на акумулатора и ги дават с едни графики при какво напрежение, какво количество бензин. Ама трябва да ги търсим, някъде по ръководствата за ремонт - нямам ги в момента, че съм с друг компютър. Аз да ти кажа съм я засичал мойта помпа преди да я сменя (B4-1.8mi) и при налягане 0,6-0,8 бара двигателя си палеше. Е некой път, трябваше да се дава по няколко пъти на контакт за да нагнети помпата, ама си палеше. Май няма да е от помпата, проблема при теб...
Еми как откачих маркучите на капака на резервоара дето се слага помпата и сложих един маркуч на изхода на помпата, дадох на контакт и от там потече бензин ,след това сложих един манометър и пак дадох на контакт,манометъра отчете 5 bara.
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Имам малко напредък по темата, значи смених си горивния филтър, и вече от 2 дена ми пали без проблем, дано да е било от това
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам абсолютно същия проблем. При мен пали от втория или третия път, но само при условие че горивото в резервоара е под 25-30 литра. Ако е над средата, си пали веднага, без абсолютно никакви проблеми и при всякакви ситуации. Не мисля че проблемът е от горивния филтър.
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Student_pravo написа:И аз имам абсолютно същия проблем. При мен пали от втория или третия път, но само при условие че горивото в резервоара е под 25-30 литра. Ако е над средата, си пали веднага, без абсолютно никакви проблеми и при всякакви ситуации. Не мисля че проблемът е от горивния филтър.
Колега, в момента имам около 13-15литра в резервоара, и тази сутрин си запали от 1ви път без проблем
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, радвам се ако това се окаже проблемът при теб, но все пак изчакай още известно време да мине, преди да си сигурен че проблемът е бил във филтъра. Аз няколко пъти го сменявах, но без резултат.
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Здравейте колеги.
Карам Passat със същият двигател и проблем. Описъл съм решението на проблема при мен в http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=147501&p=3823807#p3823807.
Карам Passat със същият двигател и проблем. Описъл съм решението на проблема при мен в http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=147501&p=3823807#p3823807.
-
- Автомобил:
- Двигател:
на клапана на рейката на дюзите пише колко бара трябва да е налягането на горивото там също може да се примери налягането ,като се закачи манометър на маркуча за входящото гориво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрвейте колеги имам пасат Б5.5 2001 година 2000 бензи/Гас 115 коня колата пале сутрин без проблем но след това като я загася някъде за 5 Мин и искам пак да я запаля не иска да пали колко и да въртя след това почвам са подавам Гас пали вдига убороти и пак гасне и така няколко пъти докато запали какъв може е проблема благодаря предварително
- Tsankovski
- Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
- Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive
Спри газта от бутилката и виж дали пак ще се магарясва