Използвах хубавото време днес, за да започна първата стъпка към подобряването на спирачките. Закупих серво от BMW E30 и се захванах.
Тук се вижда разликата между двете уши. Демонтираме оригиналното ухо и го прехвърляме на новото серво.
Двете оси имат различна резба и се налага с медчик 10х1.5 да се направи нова резба в оригиналното ухо.
Следващото което ми направи впечатление е че на БМВ сервото, оста е по-дълга със сантиметър. Не е фатално но реших да я скъся както е в оригинала.
Новото серво вече на местото си.
Препоръчвам да стегнете първо долните болтове на стойката с педалите към купето, защото мястото е малко и често се ползва жокер "мамата"
Изполвах момента че таблото е демонтирано и направих профилактика на двете "коронки" на масите. Демонтаж, зачистване, намазване с масло и монтаж. Освен тях поднових всички крушки и почистих прахта, която се е натрупала.
Докато бях на вълна крушки, прескочих до Ауто+ да проверя дали ще намеря от модела с който се осветяват копчетата за парното и запалката. Другия модел с който се осветява таблото е лесен за намиране. Та за мой късмет намерих едно пликче с десет крушки, които са били заредени преди повече от десет години и от тогава никой не ги е потърсил. Направих бърз пазарлък и ги купих всичките, че всичките ми бусове имат нужда от тях.
Утре ще демонтирам изпускателния колектор, който има пукнатини в заварките. Закърпвам го временно и след Гърция преработвам двигателя в м-тди с оригинален колектор и турбо от 1.6ТД. За пореден път се убеждавам че заводските части и концепции са най-добри.