Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
wolfstyle
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот wolfstyle » Пон 03 дек 2012 3:14

Хора, с голф 3 95г съм. Имам голям мерак да си оправя осветлението. Но срещнах сериозно затруднение... Таблото ми е такова като от този линк http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3/tacho_smd_mfa/umbau_fuer_mfa_von_vw_tachos_von_motometer_mit_smds.htm искам да си сменя цвета на дисплейчетата, но стигнах до момента в който трябва да отделя платката от бялата пластмаса и не мога да я отделя... трябва да разпоявам ли? :banghead:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 03 дек 2012 17:53

Да но го дай в сервиз да ги разпоят,че в домашни условия е голям риск да се прецака таблото.
После на платката ще видиш по 2 смд диода зелени,тях само ги разпояваш и си слагаш какъвто цвят искаш :да:

Потребителски аватар
djstanx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот djstanx » Пон 03 дек 2012 19:25

Има ли някой мераклия от Бургас да ми изтрие зеления слой от копчетата за фаровете, че на мен не ми се получава... и с лакочистител пробвах, и с отвертка ги чегърках... само си прецаках единия символ, щото се изтри и черното...

Потребителски аватар
wolfstyle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolfstyle » Пон 03 дек 2012 20:19

Bai Sando написа:Да но го дай в сервиз да ги разпоят,че в домашни условия е голям риск да се прецака таблото.
После на платката ще видиш по 2 смд диода зелени,тях само ги разпояваш и си слагаш какъвто цвят искаш :да:

Някой може ли да ми препоръча сервиз в София, че до сега не съм използвал подобни услуги... И тези диодчета които са от долу ще мога ли сам да ги разпоя или направо и тях да ми ги махат в сервиза?
П.П. Благодаря за съвета:)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 03 дек 2012 20:47

Диодите можеш и сам да ги разпоиш.Иначе в всеки аудио-видео сервиз могат да ги разпоят дисплеите :да:

Потребителски аватар
wolfstyle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolfstyle » Чет 06 дек 2012 3:33

pas1.8mi написа:В допълнение на Васо18-това от пред не е защитна слюдичка ,а поляризатор!Затова след объщането му на 180гр се постига този ефект! :idea: :beer
На предния ми Пасат Б3 го пробвах това,обаче не се получи! :banghead: Оказа се,че точно на моя листа от който е отрязан поларизатора и бил на тясната страна!Тоес ефекта се получаваше когато поляризаторчето се поставяше напречно на дисплейя(едно върху друго под формата на кръст).Обаче в този случай се покрива само половината дисплейче,което обезмисля проекта!Така,че не се очудвайте ,има го и този момент!

П.П Тогава си купих от магазин по лев от Калкулаторите с големите дисплей(2лв) с цел да ползвам Поляризатора, обаче ме домързя да го пробвам! :oops:

Аз от мерак си съсипах поляризатора на климатроника...някой има ли идея от къде мога да си купя нов поляризатор?
И другото което е... изчетох доста от коментарите, но 92 страници ми идват наистина в повече... за климатроника нищо не успях да намеря, повечето тук са се занимавали с врътките на климатик. Аз обаче съм с климатроник от тези:
Изображение
само, че вместо ECON е OFF
До колкото разбирам от технологията на разпръскване на светлината, ми се струва, че зеления цвят който се получава идва единствено от цокъла на крушките... ако този цокъл е в друг цвят най-вероятно и цвета ще се промени... някой има ли представа дали може да се получи номера...дали продават различни цветове цокли или някой да си е играл да го побългарява? Идеята ми е че искам да си го направя да ми свети синьо :)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 06 дек 2012 10:03

Купи си цифров(ЛСД) часовник за стена от тези за около 10 лв.Поляризаторите ще ти стигнат за поне 8 климатроника!За синята подсветка използвай дифузни свето-диоди! :idea:

Потребителски аватар
wolfstyle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolfstyle » Чет 06 дек 2012 14:41

а с какво лепило се лепят тези поляризатори...би трябвало да е същото като за скийн протекторите за телефоните...ама какво точно се води?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 06 дек 2012 14:57

Няма да го лепиш с нищо, измиваш хубаво остатъците от лепило с гъбичка и сапун и го поставяш пред дисплея в позицията която искаш. Като сглобиш, дисплея ще си натисне поляризатора в пластмасата и ще си го държи на място. Не е нужно лепене.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 06 дек 2012 15:23

wolfstyle написа:а с какво лепило се лепят тези поляризатори...би трябвало да е същото като за скийн протекторите за телефоните...ама какво точно се води?

Виж в магазина на ул. поп богомил и мария луиза, там трябва да има такъв поляризатор с лепило на него, както на телефонните протектори!!!!!

denisadsl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denisadsl » Пет 07 дек 2012 10:02

КОЛЕГИ
и при мене е с климатроник като горният колега но аз още не съм го отварял :) не е пипано още нищо понего и искам да го направя дисплея от зелено в червено,можели някой да помогне чрез съвет или снимков материал как точно става,веднъж само погледнах като го демонтирах панелчето че вътре е с две малки крушчици ако не се лъжа са по 6V поставени един до друг и осветяват дисплея само това ми направи впечатление но ако ги сменя само крушките със червени светодиодни мисля че няма да стане без да се пипа и друго...и ако може някой който го е направил и знае как най-лесно става това да даде съвет!

Потребителски аватар
wolfstyle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolfstyle » Пет 07 дек 2012 13:29

колега, ако ти е като моя, значи трябва да са 4 крушки и са на 12 волта, вчера си купувах от конрад и ми взеха по 1.20лв/брой. Зеления цвят се получава от зеления цокъл на крушката. Според мен решението е да се изреже цокъла на крушката там където е точно около крушката и на мястото на оригиналните крушки да се сложат цветни диодчета 3мм с резистор около 1000 ома. Но най-вероятно няма да е грешка да се изреже върха на диода за да разпръсне светлината, а не да свети точково...

denisadsl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denisadsl » Пет 07 дек 2012 15:03

и моят е с бутон OFF но невидях никакви зелени цокли пред крушлите,зад дисплея има едно дебело към 1см. прозрачно стъкло което мисля че играе ролята да разпръска и разпрделя светлината наравно по дисплея и под него май има пласт зелено като фолио по дължината на дисплея и това стъкло е залепено за тях

Потребителски аватар
wolfstyle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolfstyle » Съб 08 дек 2012 0:15

Ами при мен е малко по различно. Ще снимам и ще покажа снимки след ден два ;)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 09 дек 2012 22:17

За колегите със климатроници вижте ми гаража там ще намерите тема за размисъл mhihi

Върни се в “Направи си сам!”