Пасат Б3 - Дръжките на вратите

Техническа и сервизна информация за Passat
emoph
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 - Дръжките на вратите

Мнениеот emoph » Нед 13 май 2012 10:44

Здравейте колеги,

става дума за Пасат Б3. Проблемът е познат на повечето от вас. Дръжките на вратите се отварят само от просветени. :) Напоследък обаче с двете предни врати отварянето е мисия невъзможна. Четох доста неща какво може да се направи - опитах, но явно не мога да се справя.

Въпросът ми е има ли сервиз, където мога да отида и да ми ги оправят или да ги сменят с нови? Някой сменял ли ги е от вас? Как да реша този проблем, за да мога да си влизам в колата?!

Моля ви пишете, защото искам възможно най-скоро да се преборя с това! :(

Поздрави

Емо

bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б3 - Дръжките на вратите

Мнениеот bachest » Нед 13 май 2012 11:37

Всеки себесиуважаващ автомонтьор би ти ги ремонтирал. Най-малкото би ги погледнал, да каже стават ли за ремонт или по-добре да се сменят. Дръжка втора употреба: 5-10лв.
Ако не ти се разправя с търсене на дръжки, ходене по майстори, можеш да постъпиш и по европейски: отиваш в VW сервиз, хвърляш ключовете и си заминаваш. После ти се обаждат, че колата е готова и отиваш да я вземеш - естествено и цената за това удоволствие е друга: 5-10лв, само че на трета, на четвърта степен.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 13 май 2012 11:50

Ако ти се занимава чети и дерзай www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=300673&start=0 :012:

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Вто 15 май 2012 17:27

ела ще ги нагласим ,пък от теб ще е бирата.
viewtopic.php?f=13&t=189687

Потребителски аватар
m0v3r
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: EZ 1988
Контакти:

Мнениеот m0v3r » Съб 01 дек 2012 1:24

И аз имам същият проблем, никой от приятелите и хората, които се качват в колата не успява да си отвори вратата, само аз понеже им знам цаката с доста зор ги отварям :D

Вече се замислям дали има смисъл да си заключвам колата... mhihi

Та до колкото знам това си е характерен проблем за всички б3-ки, кое е възможно най-евтиното решение или ще трябват нови дръжки?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 01 дек 2012 6:46

Най-лесно и евтино е да извадиш дръжките и да регулираш белия пластмасов палец,който натиска лоста за отваряне.С времето е въможно да е поддал или да се е износил,зависи от принципа му.При оригиналните е на резба.
Възможно е и да е излязал и чопа държащ подвижното рамо.Ако обаче има нещо счупено,примерно основата на дръжката-подмяната е задължителна.Аз препоръчвам това да стане с оригинална такава,понеже новите са големи боклуци и трудно се регулират поради разминаване в диаметрите на палеца и втулката,а и принципа е променен като на Б4.
И задължително напръскайте механиката на дръжката с ВД40,чудеса прави.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 01 дек 2012 7:18

velinsl написа:Ако ти се занимава чети и дерзай viewtopic.php?f=6&t=300673&start=0 :012:

Това е, не е голяма сложнотия. Просто обаче се разходи до някоя морга и си свали здрави дръжки от някоя току що внесена кола в моргата, по възможност не карана тук, т.е дръжките да е сигурно че са оргиналдъ.
Аз 8 години вече имам моя пасат и дръжки на вратите не съм сменял, не затягат и не са се чупили, а като знам жената и децата как ги оптегат, на всяко влизане имам чувството че ще им останат в ръцете, но още държат. Шофьорската ми се разхлабва от време на време, но мързата не мори а мъчи, една федерка би свършила работа ама....

bunaq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bunaq » Пон 03 дек 2012 12:48

Колега свалянето става много лесно развърташ болчето на дръжката което се намира отвътре над механизма на вратата и сваляш дръжката след което сваля болчетата на механизма но внимаваи да не изспадне нещо леко издърпваш механизма около 2 сантима и с една пипетка капва стабилно масло като с някои пръст раздвижваш механизмите. Аз така направих след като смених 2 комплекта дръжки и вече година и половина толкова лесно е отварят се едно са са излезли от завода.
P.S Внимаваи като сваляш дръжките има едни пласмаски които са за уплътнение между дръжката и вратата да не ти изспаднат

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 03 дек 2012 17:54

viewtopic.php?f=11&t=123154&hilit=%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B8&start=45
Последното мнение е моето. Докато ми сипеш ракията си ги оправил.
Нямаш нужда от сервизи и дръжки и други такива, само отвертка и клещи, малко по тънки.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 03 дек 2012 19:56

Става въпрос за В3. Доста четох, но подобен проблем не открих - механизмът във шофьорската врата си работи нормално - като махна външната дръжката и натисна палеца, вратата се отваря леко. Когато я отварям с външната дръжка самата дръжка не успява да се изкара нацяло навън, а на средата засича, трябва да я пусна и пак да дръпна и така няколко пъти, докато се издърпа изцяло навън, за да отворя вратата. Разглобих я, изчистих я с обезмаслител, гресирах и подобрението е частично - само първото отваряне е с описания зор, а след това (може би се смазва от греста, защото набутах зверско количество вътре) се отваря без проблем. Доста време я гледах, но не видях кое е причината. Някой има ли идея какво е или направо да търся друга. Има нови с ключалка за 17 лв. ... малко неблагонадеждна ми се видя но ... бива ли ги или по-добро от оригиналното няма? :)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 03 дек 2012 22:10

Проблема е мехничен и е в самата дръжка.Но,има вероятност все пак като я слагаш,примерно кабела за централното да минава през рамото и да пречи на хода му.Трябва да пробваш като я извадиш как се движи,огледай основата и за счупване също.Огледай от вътре като свалиш кората също нещо да не и пречи.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 03 дек 2012 23:17

Колата няма фабрично централно, а насаждано електрическо, та няма кабели. Някой отделял ли е дръжката, която се хваща, от останалата част - механика и др. Мисля, че се държи на един нит - ще се разпробие, но после нитът с какво да се замести?

Върни се в “Passat”