Освежаване на броня и лаисни
Освежаване на броня и лаисни
значи реших да си освежа броните и лаисните(общо взето черните места) имам един спрей уж за такива работи,но да питам с кое е най-добре....с какви други материали може да се обработят тези повърхности....нещо като боя за обувки,но с предназначение за такива неща има ли?(да се спести махането и слагането че със спрея може да стане някой фал
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:03, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
vw_golf_2_Memphis написа:Пръсни си ги черен мат
Люпи се след малко време! Имало някаква основа, която се нанася преди това, но не съм запознат.
За това пък шурито си е взел от Немско някаква течност, която направи толкова огромна разлика с външния вид на бронята и лайсните ми, че веднага му поръчах едно шишенце при следващата му разходка до там, независимо от цената.
Донесе ли ми, ще пиша каква е, че не помня марката.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:02, променено общо 1 път.
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ви кажа аз какво направих навремето на "капка"-та. Броните и бяха направо сиви. И един ден като ми дойде музата
взех една кутия обикновена черна алкидна боя и вместо разредител сипах бензин. Да ви кажа каква е идеята за това - бензина матира боята.
(Също може да се матира и с винервайс, но е по-трудоемко, защото трябва да се сипва по малко и да се бърка много - съотношението на око е 3:1 боя: винервайс). Та след това взех една четка с мек косъм и опатках броните за половин час. В началото боята си лъщи и следите от четката се забелязват, но след като изсъхне се матира и следите не се виждат (става почти като пръскано). Получи се изненадващо добре и за самия мен да ви кажа. Така изкара около 2 години преди да почне да се лющи по малко. Забравих да спомена, че преди да нанеса боята минах броните с парцалче напоено с бензин, за да ги изчистя.
Та който иска може да се пробва (на негова отговорност)

Та който иска може да се пробва (на негова отговорност)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”