Здравейте колеги, наистина се нуждая от помощ чрез съвети и се надявам да я получа. Изчетох темите относно проблеми с парното във форума, но отговр за моя проблем не открих.
Вярвайте ми, нервите и силите ми се скосиха последните 6 дни. Проблемът е, че парното на колата ми Голф2, 1.6 бензин не работи както трябва. Колата имаше страхотно парно, но изведнъж изчезна или по- точно започна духа хладен въздух, а не топъл.
- радиаторчето на парното смених с ново ( старото не беше запушено)
- термостата смених с нов ( въпреки че стария работеше перфектно)
- водната помпа смених с нова ( въпреки, че беше сменена преди 2 години и старата беше перфектна като я свалих)
- клапите на парното са облепени стабилно.
- клапаните във входящите тръби от двигателя към купето на радиаторчето са отсранени и на тяхно място има "байпас" директно към радиаторчето.
- цялата система е продухана и всичко е ок.
И няма парно и няма парно и няма парно. Тоест има не студено, но хладен въздух, а не топъл.
Моного моля ако можете да ми помогнете с някакви насоки какво да правя?
Благодаря предварително!
Голф2, 1.6 бензин проблем с парното.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф2, 1.6 бензин проблем с парното.
Проблемът беше решен след още 2 дни разглобяване и проби на маркучи, тръби и т.н. Оказа се, че моята кола не се обезвъздушава сама и се получаваше въздушна възглавница в радиаторчето. Обезвъздушихме на ръка от маркучите към купето и сега като пусна парното вътре е АФРИКА
Надявам се темата да помогне на други колеги.

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Значи не е изчезнало изведнъж и от самосебе си,имало е пред история....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Напротив!Както казах в първия пост - парното изчезна изведнъж, както си карах и няма никаква предистория. Предвид, че всичко по колата работеше, но въпреки това смених радиаторче, термостат, водна помпа и т.н.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
jazzy361 написа:Проблемът беше решен след още 2 дни разглобяване и проби на маркучи, тръби и т.н. Оказа се, че моята кола не се обезвъздушава сама и се получаваше въздушна възглавница в радиаторчето. Обезвъздушихме на ръка от маркучите към купето и сега като пусна парното вътре е АФРИКАНадявам се темата да помогне на други колеги.
Би ли описал обезвъздушаването "на ръка" по-подробно?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”