Г3 1,6 75 к.с. как да разбера кога е повредена водната помпа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Г3 1,6 75 к.с. как да разбера кога е повредена водната помпа
Колеги имам един проблем с моя GOLF 3 1.6i 75h 97г.когато запаля сутрин на студен двигател започва едно скърцане и всичко утихва в рамките на 1 до 2минути.Сменени са обтяжна ролка,ангренажен ремък,пистов ремък,генератор и хидравличната помпа.Само водната помпа не съм я сменял понеже маѝстора,коѝто ми сменяше ремъка и ролката преценил,че водната помпа била читава и не я сменил. Водната ми помпа се задвижва от ангренажния ремък и за това се притеснявам да не би да блокира изведнъж и от там двигателя да се скапе.Моля ви кажете коѝто от вас знае,какви признаци дава"заминаваща си" водна помпа и има ли вероятност изведнъж тя да блокира?Или първо протича?Вие какво мислите по този проблем?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г3 1,6 75 к.с. как да разбера кога е повредена водната помпа
проти4а наи напред ,ако искате да я проверите дали работи отваряте капа4ката на раширителния сад и подавате газ ако от малкото марку4е на раширителния сад след подаване на газта излиза вода и влиза в сада зна4и понпата варти работи
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Моята водна помпа изкарва "Скрибуцащ" звук, и само когато колата е загряла над 70 градуса! Смених я с нова, водна помпа и шума си продължи по старо му! А старата водна помпа нямаше нито теч, нито нищо! Но я смених, сега новата яко драгащи, когато загрее колата, и ходих при много майстори и всички казват, че водната помпа е за смяна, и трябва да я сменя! А като им кажа, че е нова няма и 10 хил км. Ми казват, че е менте
Моя съвет е, докато не протече не я сменяй! Иначе всеки майстор различно казва, някой га сменят с ангрнажния ремък, други виждат че няма луфт и я оставят, не я сменят! Сам прецени дали да я сменяш!

Моя съвет е, докато не протече не я сменяй! Иначе всеки майстор различно казва, някой га сменят с ангрнажния ремък, други виждат че няма луфт и я оставят, не я сменят! Сам прецени дали да я сменяш!
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Може да провериш, както ти казаха колегите, като развиеш капачката на разширителният съд, ако е добра циркулацията, значи лопатките са читави. Иначе друг е въпроса, да не задере лагера на помпата, ако ти се занимава можеш да махнеш ангренажният ремък и да пробваш да е развъртиш на ръка...
- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, прочетох предходните мнения, които не бих желал да допълвам, но няма значение дали върти водата, ако помпата е на края на жизненият си път. Съветите да гледаш в казанчето не, че са лоши, но реално не ти вършат работа- ако спре, може да стане беля, ще спестя подробностите, но не е толкова сложно или трудоемко да се свали ремъка и просто да се завърти. А относно протичането- то става твърде често от карането с вода, няма нужното добро смазване и се поврежда семеринга, което е просто една "лоена набивка" като на помпа за кладенец. Опитвам се да го напиша разбираемо- това, че протича, не значи че механизма е повреден и същевременно това, че не тече, не значи, че е здрава, просто семеринга е здрав. Затова- трябва да свалиш ремъка и да видиш какво и е дереджето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега водната помпа се задвижва от ангренажният ремък,както го описах по горе.Така,че тази проба ще е доста трудно да я направя сам без да посетя маѝстор.Има ли вероятност при смяната на ангренажа и обтяжната ролка ремъка да е обтегнат повече от нормалното?А иначе относно стърженето то не се появява винаги при студен старт и това лично мен много ме учудва.
можеш да пробваш да откачиш ремъка който движи помпата ако го няма стърженето от нея е
Това последното мнение ме уби.За бога колега не прави това никога все пак е на ангренажа.Кат откачиш ремака става мармалад.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги четете внимателно какво ви пиша.Да не си правим свободни съчинения 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”