Passat B6 няколко въпроси и мнения

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B6 няколко въпроси и мнения

Мнениеот Student_pravo » Вто 04 дек 2012 19:11

Здравейте и от мен. За да не отварям нова тема, ще използвам настоящата такава, посветена на интересуващия ме Пасат. Питането ми е свързано с двигателя 2.0ТДИ 170 коня. С какво се различава от 2.0тди 140 коня и по-проблемен ли е? Причината да се насоча към него е че в момента карам б5 1.8Т 150 коня, а искам следващата ми кола да е по-бърза от него. Както сами се досещате, няма как 2.0тди 140 да е по-бързо от 1.8Т 150.
Затова очаквам мнение за двигателя 2.0тди 170 коня, най-вече за вървежа, динамиката и ускорението му. Като гледам такива модели почти не внасят. В мобилето няма нито един пасат с такъв двигател.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Вто 04 дек 2012 21:25

Здрасти. Аз не съм на мнение, че 170 к.с. е по-добър от 140к.с.
В смисъл, че 170 е със 16 клапана, докато има 140 с 8, има и с 16. По принцип 16 клапановите и от двете мощности ги водят като по-проблемни(изгоряло дюзи, пукнати глави), спрямо 8 клапановия 140 к.с.
Единственото, което знам е, че 16 клапанов 140 к.с. е по-икономичен от 8 клапанов такъв, нека някой колега ме поправи, или потвърди.
Иначе 140 к.с. нафта, са с по-голям въртящ момент от 150 к.с. бензин. И не знам защо всички още сравняват само конските сили. Комплекс от фактори е, една кола да е по-добра от друга.

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Сря 05 дек 2012 12:58

Да и също така отдавна е известно че за бързината на една кола не се съди само по въртящия момент, даже бих казал че той изобщо не е от такова значение. Дизелът може да има двоен въртящ момент, но не може да го задържи и развие във високи обороти, както бензина. Така че дизелът може да е по-як като моментно ускорение и теглителна сила, но на истинска гонка и зверска стъпка въртящият момент не играе толкова голяма роля, колкото оборотите. Именно поради това болидите във Ф1 имат смешен въртящ момент и много конски сили. Затова пък при тировете се акцентира на въртящия момент. Както се казва което за каквото си е направено.

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Сря 05 дек 2012 13:58

Айдееее :lol: .А добре започнахте!

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Съб 05 яну 2013 10:34

А този привод в маслената помпа (шестограма) само в официалните ли го има? Аз го поръчах от ХААС в Пловдив още на 21 Декември. Казаха, че ще го пратят за моя сметка с Еконт. Всичко окей, но звъня вчера и ги питам какво стана. Попаднах на същото момче, на което го поръчах. Спомни си ме пича. Каза да се обадя по-късно, щял да прави справка. Обаждам се... казва, че е направил запитване но все още нямало отговор. Възможно ли е да не искат да се занимават заради част, която е 10лв. Много добре знаят какво може да се случи. Даже си правеше шегички с мене. Ама като си поръчах 2ри ключ за 400лв. на 3тия ден беше тука facepalm

Потребителски аватар
jorkata30
Автомобил: VW GOLF-1.9TDI
Двигател: AHF-1999

Мнениеот jorkata30 » Съб 05 яну 2013 15:58

колега да беше казал тук във варна ги има на склад до сега щяx да ти го пратя :)

myrti6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrti6a » Чет 10 яну 2013 16:50

Здравейте.Не разбирам много от коли, затова се обръщам към вас, като по-вещи по въпроса.Та искам да си взема Пасат след 2006 и първоначално се бях спряла на 2.0 TDI 140/170к.с. ама сега видях един 3.2 бензин 250к.с. 4motion. Въпроса ми е кое според вас е по добре да взема: дизела или бензина и да му сложа газ?Като цена ми лягат едно и също след поставянето на газта.Интересува ме кое е по-добро откъм потдръжка? Какъв разход мислите, че ще има на газ? Приемам всякакви мнения и критики :) Благодаря предварително!

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Пет 11 яну 2013 0:56

Има една тема за газифицирането на бензиновите мотори на B6. Някой беше написал, че е Мисия Невъзможна.
Иначе ако търсиш дизел, трябва много да внимаваш при покупката.
Намери някоя кола по обява, пиши във форума. Може някой с повече знания и опит, преди теб да я е гледал.
Ако ли не, винаги може да вземеш някой форумен специалист да ти помогне при оглед на бъдещата ти покупка.
В моят гараж има някои неща колко струват.
Не съм написал ремъци и ролки, защото не помня колко бяха. Трябва да питам баща ми, той ги сменява.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 11 яну 2013 2:22

На практика всички двигатели FSI не подлежат на качествено и безпроблемно газифициране. А да вземеш 3.2 и да го газифицираш ... ни виждам смисъл.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пет 11 яну 2013 9:32

По-добре вземи 2.0 TDI, ако можеш с BMP двигател заради дюзите. 3.2 бензин и да му сложиш газ... никакъв смисъл. А и ако не се лъжа 3.2 или 2.5 са си и физически по-големи двигатели, което от своя страни води до по-големи разходи в сервизите. По мои наблюдения за такива двигатели таксуват повече, защото се разглабяло повече. Примерно при смяна на ролки и ремъци. А, ако финансите не са проблем това е друго вече. Но като гледам, че искаш газ явно са проблем :Mr Green Fun Така че от 2000 кубика на горе не скачай. FSI вярно не са податливи на газифициране. Лично за мене 2.0 TDI e добър избор. Стига да намериш добра бройка и няма какво да се замисляш :beer

myrti6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrti6a » Пет 11 яну 2013 11:16

Благодаря за отговорите.В крайна сметка стигам до извода че бензина не може да се газивицира и да вземам 2.0TDI.Аз всъщност се колебая м/у тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1q99ox и тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1q9af4 Моля ако някой ги е гледал или знае нещо, което аз не знам за тях да каже.Иначе във вторник имам час в Порве да прегледат бензиновия.След прегледа ще споделя за да има инфо за бъдещи кандидати :)

папапа
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот папапа » Пет 11 яну 2013 12:40

Имам Пасат б6 FSI на 185 000. Карам го 1 г. Какви проблеми мога да очаквам. Не ми свети диода на контактния ключ.

Последна промяна от папапа на Пет 11 яну 2013 13:52, променено общо 1 път.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пет 11 яну 2013 13:47

Ако можеш да се грижиш (и ако е добра бройка) вземай R32. К'ат гледам е голем звер :да:
Е дизеларката е добра, но лично R-ката повече ме кефи мен 8)

Потребителски аватар
masiven
Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
Двигател:

Мнениеот masiven » Пет 11 яну 2013 15:27

Аз R-liine никъде не видях. Видях един обикновен пасат с 3.2 мотор, без ксенон и с китайска навигация. Ако не знаете как изглежда R-line, питаите гугъла.

За дизеловия, половината екстри написани в обявати, колата ги няма, даже някои от екстрите и vw не знае че са вграждани в пасат :))) Парктроника е некъв aftermarket. Ти сам си направи извода за продавача.

Ако някоя от колите те кефи, си я взимаи. Нямам намерение с този пост да те разубеждавам! :beer :beer

За мен и двете не си заслужават

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пет 11 яну 2013 20:34

Възможно... не се загледах, все пак друго си е на живо :) Но сега намерих тази обява: http://www.weltauto.bg/?go=offer&p=deta ... ferId=2335
Може да не бъка от екстри, но поне няма шашма. То ако и в оказина на VW ще има шашми... facepalm Тази бройка също е добър избор :beer

Върни се в “Passat”