Golf MK3 1992г. ААМ - Проблем с ауспух

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 1992г. ААМ - Проблем с ауспух

Мнениеот Saho_Golf » Вто 27 ное 2012 2:31

Преди няколко месеца ми гръмна задното гърне и реших да го сменя с ново. Купих си от един склад на Автохит в Люлин. Смени ми го тенекеджията обаче имаше проблем като седнат отзад 1-2-ма човека или имам товар започваше да опира в задния мост а също по неравности тропкаше. Карах така месец и след това му я оставих колата да го оправи. Е да сега го оправи не опира в задния мост ама опира в Бронята и пак си тропка. Като го натисна с крак надлу и покарам в началото е добре после пак отива нагоре и опира в бронята. Това гърне отзад има нещо като накрайник и излиза на 5см след бронята. Въпроса ми е какво да му подложа за да не се удря в бронята.

Последна промяна от Saho_Golf на Сря 26 дек 2012 20:14, променено общо 1 път.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 1992г. ААМ - Гърнето се удря в бронята

Мнениеот emo-gar » Вто 27 ное 2012 12:51

Виж задния тампон(висьонгата..едно гумено),то е закрепено към купето с 2 болта.Имаш два подхода-да накривиш с тръба(ползваш я за лост) шиша на гърнето или да подложиш някакви дистанционни шайби на тампона-между тампона и купето.Всичко зависи накъде трябва да се мръдне гърнето.
Това не изключва вероятността пак да почне да удря в моста,затова на канал трябва да се прецени.Ако аспуфджията е заварявал на мястото на скобите...лошо.Понякога,самите скоби(ако има) ,в зависимост как са ориентирани-също удрят по моста.Ако отидеш пак при "майстора",сигурно ще подходи с един голям чук към колата mhihi .Така патих с гърнета на Венто,докато не ги свалих,смених заваряваните и собственоръчно си подредих всичко,от-до със скоби,хем имах 3 гърнета и резонатор

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 1992г. ААМ - Гърнето се удря в бронята

Мнениеот Saho_Golf » Вто 04 дек 2012 21:22

Значи гледах го,но гърнето има ход надолу все едно е скъсан ластика дето го даржи,но не е. Казаха ми между гърнето и купето да сложа някакъв гумен тампон да го натиска надолу,но няма ли да се стопи от температурата?

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 1992г. ААМ - Проблем с ауспух

Мнениеот Saho_Golf » Сря 26 дек 2012 20:17

Направих това което ми каза колегата с дистанционните шайби сложих две втулки и сега не опира в бронята ама пак си тропа някаде, забелязах,че като разклатя гурнето наляво-надясно се движи цялата генерация до някаква мека връзка близко до скоростния лост? А трябва ли да се движи генерацията или има някаде скъсан тампон който не съм видял?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 26 дек 2012 20:21

Ако всичко е стегнато, и тампоните са здрави, не трябва да се лакати чак толкова! Не, че е бетон генерацията, ма ти както обясняваш, виси на косъм!
Според мен проблема е в този който ти е монтирал гърнето, не си е довършил работата, има или тампони за смяна, или незавити болтове и се лакати всичко!

п.п Също така провери, над генерацията има една ламарина, захваната е за купето, предпаза да не нагрява купето, вих самите нитове/болтове да не са паднали и при вибрации да не ти прави този шум и да си мислиш, че е гърнето, защото и аз имах такъв проблем и се оказа ламарината! :012:

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Сря 26 дек 2012 22:50

Не не е от ламарината а си удра яко на твърно ,отзад като го хвана ауспуха и го върта наляво-надясно има голям ход и се чува тропване ама немога да вида къде. След нова година ще хода при майстора за рекламация за 2-ри път :banghead: ако не стане ще прежаля малко пари и ще отида при друг да го направи като хората.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”