Здравейте!
Ще помоля знаещите за малко обяснение във връзка със центровката на голф 4 тди 90кс AGR :
Миналата година след смяна на ангренажния ремък и ролките ,центровката беше нагласена малко на предварение и показанията на ваг ком варираха близо до зелената черта,а стойностите който се виждаха бяха - 55-62....
преди няколко дни при проверка на ваг ком бяха - 62-65....
пет дни след това се бяха променили на - 63-69....
Въпросът ми е от какво се получава това бягане на центровката - дали защото ремъка се разтегнал за тези 25000км ?
И дали е нужно да я направя малко към закъснение или да си карам така ?
ето и малко снимки :

Г4 1.9тди AGR центровка
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
Г4 1.9тди AGR центровка
Последна промяна от Jonkata_v на Вто 18 дек 2012 23:15, променено общо 2 пъти.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г4 1.9тди AGR центровка
Вече сам си отговори на зададения от теб въпрос.Разтегнал се е малко и затова така е станало,а центровката си е добре.Не е пипай.
- Jonkata_v
Благодаря 

само дето хоризонталната скала е температурата на нафтата ,и стойноста зависи от нафтата в резервоара и колко екарана прди това колата (y)
- Jonkata_v
Нафтата е около 50л ,а колата не е карана около 8 часа...
Запалих я студена и я изчаках да загрее добре до 90 градуса ,и тогава проверих центровката.
Запалих я студена и я изчаках да загрее добре до 90 градуса ,и тогава проверих центровката.
затова писах количеството гориво в резервоара > 20 литра се топлят по бързо от колкото 80 в твоя случай ,затова вертикалната линия е малко по в ляво > по малка температура на горивото 

- Jonkata_v
Днес отново погледнах центровката,но този път на добре загрял мотор....
Ще помоля отново за вашето мнение .
Интересува ме на 1-ви и на 4-ти канал показанията ?
Доколкото съм запознат ,2.6 BTDC - 2.4 BTDC е много при положение,че компа иска 1.1 BTDC ?
Какво трябва да се направи.....ако центровката се върне малко към закъснение дали ще влезе в норми ? Също се чудя за милиграмите на порцията дали да се свалят малко ?
Ще помоля отново за вашето мнение .
Интересува ме на 1-ви и на 4-ти канал показанията ?
Доколкото съм запознат ,2.6 BTDC - 2.4 BTDC е много при положение,че компа иска 1.1 BTDC ?
Какво трябва да се направи.....ако центровката се върне малко към закъснение дали ще влезе в норми ? Също се чудя за милиграмите на порцията дали да се свалят малко ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
А как точно се дава аванс/закъснение... Развъртат се 3-те болта на помпата и се почуква или друго се развърта?
- Jonkata_v
Доколкото знам точно така се прави,развъртат се трите болта на помпата и се почуква съвсем малко в желаната посока(към закъснение е на ляво,а за предварение е на дясно) но не повече от 1мм,стягат се болтовете и се гледа на ваг ком какво си направил,и ако е нужно отново повтаряш процедурата.
Лично не съм го правил
но не ми се вижда много сложно.
Лично не съм го правил

-
- Автомобил:
- Двигател:
Направи я да дава 1.1-1.3 BTDC на 4-ти канал, а милграмите може да ги свалиш до 2.4, центровката не се прави с почукване, а с ключ на централната гайка.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е смъкнеш до 1.1-1.3 BTDC колата ще пали една идея малко по-трудно при тези минусови температури ,като също зависи с какво масло е колата,а за мл. колана си е добре,но може още малко до 2,6мл.
А 13 канал ти е супер
А 13 канал ти е супер

- Jonkata_v
Май нищо няма да пипам,оставям си я така и това е 
Маслото е кастрол магнатек 5W40 за дизел,миналата зима бях с 10W40 пак на кастрол ,но с 5W40 мотора се развъта една идея по-добре на минусови температури от 10W40 .

Маслото е кастрол магнатек 5W40 за дизел,миналата зима бях с 10W40 пак на кастрол ,но с 5W40 мотора се развъта една идея по-добре на минусови температури от 10W40 .
-
- Автомобил:
- Двигател:
okti_1 написа:Ако е смъкнеш до 1.1-1.3 BTDC колата ще пали една идея малко по-трудно при тези минусови температури ,като също зависи с какво масло е колата,а за мл. колана си е добре,но може още малко до 2,6мл.
А 13 канал ти е супер
Значи това, което съм казал не е точно така ли? Ти сигурен ли си в това, което казваш, от опита ти с колко направени центровки и регулировки го казваш или от четене по форумите? В момента на колегата не му харесва как пали и съм му казал какво да направи ако иска да има подобрение, то наистина като нямаш нужния опит е по-добре да не пипаш, но и ти го излъга.
Върни се в “Дизелови агрегати”