Колеги колата няма парно, смених радиаторчето на парното и пак същата работа. Обезвъздушавах няколко дни къде що имаше въздух излезе даже смених термостата , няма никакво прегряване всичко си работи нормално но няма парно.В същност има но като работи от 2хил оборота на горе, на празен ход си духа студено. Всички маркучи греят даже и на входа и на исхода на радиатора на парното но на малки обороти духа студено.
Към какво да се насоча , очаквам предложения . Мерси .

Проблем с парно на Венто GT
- napu6en_marmot
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с парно на Венто GT
Ами клапите колега
viewtopic.php?f=83&t=232128&start=1035

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах подобен проблем от клапите бяха и сега имам супер парно.Ако е от това през духалките на парното би трябвало да ти изхвърля малки парченца гъбички /ако ти е от скоро проблема/.
Клапите ги направихме още като свалихме таблото да сменим радиаторчето на парното.
Парченца дунапрен исхвърляше още преди тази процедура но не бяха толкова зле.
Парченца дунапрен исхвърляше още преди тази процедура но не бяха толкова зле.
Имаше една тема от колега за менте нов радиатор.Май и ти си попаднал на такъв.Не мога да я намеря сега но колегата обясняваше че водата не минава през тръбичките на радиаторчето а се върти между двата маркуча.Поздрави 

Добре но като вдигна 2хил. оборота почва да духа топло, даже вчера нвъртях 600км. и парното беше гре долу добре. Казвам горе долу защото правя сравнение с парното на Джета ( имам служебна и нейното парно е страшно ).
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Щом колата работи нормално, най-вероятно пробмела е в радиаторчето
Промих си оригиналния радиатор и мисля да си го сложа обратно и в същото време да погледна пак клапите но ще го правя по празниците.
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Koлата има ли термостат (баипас)на маркучите за парното?
Няма даже от тези маркучи хванах вход и изход на испаритела. Преди беше вързан от друго място, но сега си работи по добре , по бързо се стопля.
Просто забелязах че идва почти топло когато вдигна 2000 оборота на дв. но това не си е работа, трябва да духа топло даже да работи на 900 оборота нали.
П П. До сега не съм виждал какво представлява този термостат на парното ( може да съм виждал но не съм обърнал внимание ).
Просто забелязах че идва почти топло когато вдигна 2000 оборота на дв. но това не си е работа, трябва да духа топло даже да работи на 900 оборота нали.
П П. До сега не съм виждал какво представлява този термостат на парното ( може да съм виждал но не съм обърнал внимание ).
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
От клапите би трябвало да ти е.
А може би е възможно и водната помпа, ако ти има луфтове и няма сила при ниски обороти да завърти и да качи водата.. ама сигурно пък ще избие, ако е тя.
А може би е възможно и водната помпа, ако ти има луфтове и няма сила при ниски обороти да завърти и да качи водата.. ама сигурно пък ще избие, ако е тя.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Брал съм ядове със същите симптоми на голф 2.Какво ли не сменяхме и не гледахме и накрая сменихме новото радиаторче(което беше купил човека)със старо оригинално валео на 15 години и,О чудо парно страшно
Оказа се,че при новото върти водата само в началото на радиаторчето и не сгрява нищо.

Оказа се,че при новото върти водата само в началото на радиаторчето и не сгрява нищо.
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Преди да го сложиш го промий добре въпреки че без да го разглобиш няма как да стане!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”