Това с маслото в Интеркулера е доста общо казано.
На SEAT-а интеркулера е голям и седи вертикално зад радиаторите . Най ниските точки от цялата система са именно съединенията на кулера- отваряш там и ...масло , отваряш другият край на съединенията (към турбото или към мотора) - чистички ! Определено маслото се е събрало в най-ниската точка и там където скоростта на въздуха е най-ниска. При Seat, тези точки са именно щуцерите на интеркулера и за това се събира масло. На Тoyota Rav4 кулера седи отгоре на мотора , наклонен под ъгъл, а изхода му е отдолу, даже нарочно са го направили малко като фуния към маркуча за изхода и масло няма ! Ако пипне с пръст е мазно, тоест масло пак си минава, но не се задържа , а от питата всичко се стича към изхода и от там струята го издухва в мотора.
1,9 TDI 1Z масло в тръбите за интеркуулера.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:shenko написа:горе има една клапа за вакум и от-долу до кулера, и забелязах, че пуши, а преди не пушеше
Тва че "пуше" вероятно тръбата или съединение по нея е сдало багажа.Отстрани го бързо щото турбото сега надува повече за да компенсира теча.
наистина има теч, защото на земята имаше струйка масло, не е да е капело, а и няма толкова тяга, утре ще сменям андренаж и съидинитела, тогава евентуално може да се намери теча

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:Stivi написа:Абе с цената на качествени филтри /MANN/ около 25лв въздушен и 75горивен дали няма да ти идва малко нанагорно това обслужванеАма те цените на твойте сигурно са други
MANN въздушен за 25 лв съм съгласен, ама горивния за 75 лв. със залтни и платинени нишки ли е ? И дава 75% намаление на разхода ?
Ами толкова си струва филтъра /говорим за цял филтър а не за пълнител/ но първия дето си беше на колата и по документи беше сменен малко преди да я купя го карах около 40К км и сега със този дето аз го сложих мисля да мина минимум още толкова !
- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
няма теч ама сега се поеви друг, мистериозен проблем:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=47884
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Re: Масло в тръбите за интеркуулера.
Да събудя малко темата.
Въпреки, че нее точно по въпроса, но е свързано искам да попитам, като чистите интеркулерите ползвате ли някакви препарати или не?
Въпреки, че нее точно по въпроса, но е свързано искам да попитам, като чистите интеркулерите ползвате ли някакви препарати или не?
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
misho_golfa написа:Да събудя малко темата.
Аз ползвах бензин.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Аз нафта
- lusko_vabel
- Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
- Двигател: AFN
- Контакти:
Да върна малко темата и аз.Значи сега бутнах тръбата за въздух която се намира зад декоративната решетка на бронята и тя беше омаслена отдолу.При вас среща ли се този проблем?Колата си върви като преди няма разлика не пуши не мирише на изгоряло масло.Колата е Пасат Б5 1.9 ТДИ АФН.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не се притеснявай, ако турбото духа масло ще се усети на нивото рано или късно. По принцип това омасляване е благодарение на 2 неща според мен:
1.ЕГР-а.
2.Отдушника за маслените пари който е вкаран към студения въздух. - поне при моя мотор
1.ЕГР-а.
2.Отдушника за маслените пари който е вкаран към студения въздух. - поне при моя мотор

- lusko_vabel
- Контакти:
enchosss написа:Не се притеснявай, ако турбото духа масло ще се усети на нивото рано или късно. По принцип това омасляване е благодарение на 2 неща според мен:
1.ЕГР-а.
Да ЕГР-а е запушен интересното е, че миналата година пак беше направило капка отдолу.И прави по капка две а не локвичка, а и турбото си е на доста км. и го пражи само в студено време..
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Re: 1,9 TDI 1Z масло в тръбите за интеркуулера.
Може от студа някое желязо да се свива и да сълзи малко. Ако е от това, при топъл двигател и/или време не трябва да има капки, и не е болка за умиране.
- lusko_vabel
- Контакти:
Re: 1,9 TDI 1Z масло в тръбите за интеркуулера.
StrEagle написа:Може от студа някое желязо да се свива и да сълзи малко. Ако е от това, при топъл двигател и/или време не трябва да има капки, и не е болка за умиране.
Да колега така е при топъл двигател няма ядове.Така беше и водния радиатор голямо капене миналата зима лятото и грам антифриз не капна дойде време за смяна на ролки и ремъци и смених и радиатора и сега никакви ядове нямам

Върни се в “Дизелови агрегати”